هفت سین نوروزی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران کامل شد

شانا _ گروه نفت: شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در سال 1391 افتخارات بسیاری برای ایران اسلامی به ارمغان آورده است که از آن‌ها به عنوان هفت سین نوروزی این شرکت یاد می‌شود.

به گزارش شانا، میادین نفتی سروستان و سعادت آباد دو سین این سفره هستند که در روزهای پایانی اسفند و با هدف تولید روزانه 15 هزار بشکه نفت خام در حضور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسیدند.

این دو میدان در بهمن ماه سال گذشته به صورت آزمایشی راه‌اندازی شده بود که در این راستا فعالیت‌های بسیاری چون لرزه‌نگاری، حفر ١٢ حلقه چاه تولیدی، تزریق گاز، ساخت کارخانه جمع آوری نفت و گاز در سروستان و مجتمع کارخانه‌های بهره‌برداری نفت و گاز، نمک‌زدایی، شیرین‌سازی و تقویت فشار گاز انجام شد.

در طرح توسعه میادین سروستان و سعادت آباد ٨٠٠ نفر نیروی انسانی به صورت مستقیم و هزار و ٧٠٠ نفر به صورت غیر مستقیم در کارگاه‌های سازندگان ساخت قطعات داخل کشور فعالیت داشتند.

میدان نفتی سروستان در ١١٠ کیلومتری جنوب شرقی شیراز و میدان سعادت آباد در ٢٠ کیلومتری شمال میدان سروستان قرار دارد و ذخایر درجای آن‌ها یک میلیارد و ٤٠٢ میلیون بشکه نفت برآورد شده است.

ذخیره سازی گاز سراجه قم

طرح تبدیل میدان گازی سراجه قم به مخزن ذخیره‌سازی با هدف کنترل نوسان تولید و جبران کمبود گاز در ماه‌های سرد سال انجام شده است. با اجرای این طرح گاز تولیدی از میدان‌های جنوب کشور در ماه‌های گرم سال به مخزن سراجه قم تزریق، ذخیره و در روزهای سرد سال همزمان با افت فشار گاز برای تامین مصارف به ویژه در شهر تهران به خطوط لوله سراسری گاز ارسال می‌شود.

این مخزن که نخستین مخزن ذخیره‌سازی گاز در ایران است، دیماه سال گذشته با حضور محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری به بهره‌برداری رسمی رسید و ایران به عنوان اولین کشور خاورمیانه به فهرست کشورهای دارنده مخازن ذخیره گاز در جهان پیوست.

اهمیت دیگر این طرح که با همکاری شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، شرکت ملی گاز ایران و شرکت ذخیره‌سازی گاز طبیعی ایران انجام شده در این است که طبق قانون برنامه پنجم باید روزانه 110 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در مخازن مختلف ذخیره شود و با افتتاح مخزن ذخیره گاز در سراجه قم به میزان 30 میلیون متر مکعب، نخستین گام عملی برای تحقق این هدف برداشته شده است.

مخزن سراجه در 40 کیلومتری شهرستان قم واقع شده و از جمله مخازن هیدروکربوری به شمار می‌شود که به دلیل نزدیک بودن به مناطق پرمصرف از موقعیت راهبردی مناسبی برخوردار است. طبق برنامه باید در روزهای گرم به میدان گازی سراجه روزانه هفت میلیون متر مکعب گاز تزریق و در فصول سرد روزانه 9 میلیون متر مکعب قابل برداشت باشد.

توسعه میدان نفتی سومار

سومار یکی از میدان‌های نفتی غرب کشور و از توابع منطقه عملیاتی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب در استان کرمانشاه است و پیش‌بینی شده نفت تولیدی آن پس از فرآورش به پالایشگاه کرمانشاه ارسال شود.

پیش تر شرکت نفت مناطق مرکزی تولید از این میدان را با ظرفیت ٣ هزار بشکه در روز آغاز کرده که این حجم تولید از نخستین چاه حفر شده در میدان به دست آمده است.

طرح توسعه این میدان در مردادماه سال ۱۳۹۱ با هدف تولید ٥ هزار بشکه در فاز نخست و تولید ١٠ هزار بشکه نفت در فاز دوم (ظرف ٢٤ ماه) در قالب یک قرارداد EPCF به قرارگاه خاتم‌الاوصیا واگذار شد. در این قراداد حفر دو حلقه چاه و ساخت مراکز انتقال و تفکیک‌کننده نفت و گاز، سیستم‌های پمپاژ و جمع‌آوری مورد توافق واقع شده است.

توسعه خط لوله‌ جریانی میدان نفتی/گازی سرکان

طرح توسعه میدان نفتی سرکان ماله کوه، شامل احداث مرکز تفکیک سرکان، احداث مرکز تفکیک ماله کوه، توسعه واحد بهره‌برداری سرکان، احداث مرکز نمکزدایی سرکان و احداث خط لوله جدید از این میدان به تلمبه خانه برداسپی در سالی 91 توسط شرکت نفت مناطق مرکزی اجرا و به بهره‌برداری رسید.

در این پروژه تهیه کالا و احداث خط لوله انتقال نفت از سرکان به تلمبه خانه برداسپی به دو پیمانکار واگذار که از دو سوی خط هر کدام به طول 29 کیلومتر شامل تجهیزات دریافت و ارسال توپک، شیرآلات قطع اضطراری جریان به صورت زیرزمینی تعریف و اجرا شد.

همچنین تلمبه خانه انتقال نفت سرکان به برداسپی شامل سه دستگاه پمپ یک مگاولت، تاسیسات برقی و ابزار دقیق مورد نیاز نیز آماده بهره‌برداری است که با اتمام عملیات اجرایی برق‌رسانی 63 کیلوولت به این مرکز در شهریور ماه  سال گذشته به صورت نهایی راه‌اندازی شد.

احداث خط لوله‌ای به طول 58 کیلومتر از واحد بهره‌برداری سرکان‌ ماله‌کوه به تلمبه‌خانه برداسپی نیز به منظور رعایت مسائل زیست محیطی از دیگر اقدامات مهم در این طرح بوده است.

 واحد بهره‌برداری سرکان ماله کوه در فاصله 15 کیلومتری شهرستان پلدختر از توابع استان لرستان از مناطق تحت پوشش شرکت بهره‌بردای نفت و گاز غرب است. میدان نفتی سرکان ماله کوه در سال 1348 کشف شده و در سال 1360 به بهره‌برداری رسیده است.

توسعه تلمبه خانه سبزآب

طرح توسعه تلمبه خانه سبزآب با ظرفیت ٣٧٥ هزار بشکه نفت  در روز با هزینه ٩٠ میلیارد ریال راه‌اندازی شد. این پروژه شامل سه مخزن سقف شناور به ظرفیت هر یک ١٢٥ هزار بشکه، سه ردیف پمپ بوستر به ظرفیت هر یک ٦٠ هزار بشکه در روز و در مجموع با ظرفیت ١٨٠ هزار بشکه در روز و با استفاده از ٩٠ درصد توان سازندگان وکالاهای داخلی راه‌اندازی شده است.

در این پروژه تفکیک‌گر نفت و آب، اتوماسیون کنترل فرآیند از طریق PLC و سیستم‌های ESD و F&G و ساخت اتاق کنترل ضد انفجار، اجرای رینگ آتش نشانی، استفاده از لایه ژئوممبرین کف مخازن برای جلوگیری از نشر ضایعات نفتی به محیط زیست و اجرای سیستم حفاظت کاتدیک برای جلوگیری از خوردگی فلزات در دراز مدت انجام شده است.

این ایستگاه برای افزایش ظرفیت انتقال نفت به پالایشگاه‌های شمال کشور و امکان اختصاص پمپاژ نفت بیشتر از خطوط لوله موجود برنامه‌ریزی شده است. تاسیسات تلمبه خانه سبزآب در استان لرستان نزدیکی شهر خرم آباد قرار دارد که با هدف استفاده دو منظوره در قالب ذخیره‌سازی و پمپاژ فرآورده‌های نفتی و نفت خام ارسالی به پالایشگاه‌های شمال کشور طراحی شده است.

ساماندهی نیروهای پیمانکاری

براساس سیاست‌های کلان وزارت نفت و دستور وزیر نفت مبنی بر ساماندهی نیروهای پیمانکاری شاغل در صنعت نفت شرکت نفت مناطق مرکزی ایران نیز به منظور ساماندهی، نظارت و کنترل بر وضعیت نیروهای پیمانکاری سیستم جامعی را طراحی کرده که بیش از یک سال روی آن مطالعه و کار کارشناسی انجام شده است.

همچنین ایجاد پرونده پرسنلی الکترونیکی و متمرکز در سطح ستاد و شرکت‌های تابعه به صورت وب برای تمام کارکنان شاغل به صورت پیمانکاری، نظارت و کنترل بر وضعیت همه کارکنان در زمینه‌های مختلف اعم از وضعیت حقوق و دستمزد، جابه‌جایی و دوره‌های آموزشی گذرانده شده مدرک تحصیلی، سابقه کار در شرکت، وضعیت ارزشیابی عملکرد سالیانه، عنوان سمت سازمانی اختصاص یافته به افراد از دیگر برنامه‌های این طرح است.

امکان بررسی نقاط متورم یا دارای خلا نیروی انسانی در واحدها به منظور تصمیم‌گیری مناسب برای آن، ایجاد و روزآمد کردن ساختار سازمانی مجازی و سمت‌های سازمانی کارکنان شاغل به صورت پیمانکاری، محدود کردن جذب نیروی انسانی جدید به وجود سمت سازمانی مجازی بلاتصدی در ساختار شرکت‌ها و مدیریت‌های مربوطه نیز از دیگر این برنامه‌ها بوده است.

همچنین قابلیت اقدام فوری درباره هرگونه تصمیم‌گیری درباره کارکنان پیمانکاری با توجه به دارا بودن همه اطلاعات کارکنان به صورت الکترونیکی و امکان تحلیل نتایج ارزشیابی عملکرد کارکنان به صورت سالیانه با توجه به وظایف محوله به آن‌ها از دیگر راهکارهای پیش‌بینی شده برای ساماندهی نیروهای پیمانکاری شاغل در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است.

کد خبر 202878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =