سفر سه روزه دکتر روحانی به هرمزگان بیش از هر چیز نشانگر تحولی مثبت در رفتار دولتمردان در قبال مردم بود. وی در این سفر تقریبا در هیچ عرصه ای وعده ای نداد که قابل تحقق نباشد. از شعارهای غیرعملی اجتناب کرد و در یک کلام برخلاف برخی اسلاف خود با مردم صادق و روراست بود.
این ویژگی که در برخورد با مردم از منش پوپولیستی اجتناب کنیم و درباره کارها، تنها در قبال مطالبات مردم، تایید آنها را به بررسی کارشناسانه احاله دهیم، نشان از آن دارد که دولت بر سر اصول خویش و پیمانی که با مردم بسته است، مردانه و جانانه ایستاده است.
همیشه طی سالهای گذشته و بویژه در هشت سال گذشته این سئوال مطرح بود که مگر می شود دولت به جای کار کارشناسی، راهبردها و رهیافتهای خود را با خنده از مردم کوچه و خیابان بگیرد؟مگر وظیفه دولت برقرار کردن سرویس اتوبوس برای گروهی از دانشجویان است؟
نتیجه این اقدامات را دیدیم که در جاهایی که به طور کلی ارزش اقتصادی نداشت، باتوجه به حرکتهای نمایشی از مردم آمار گرفته می شد که گاز لوله کشی می خواهند یا نه، در حالی که در این مورد خاص لوله کشی در بسیاری از موارد برای برخی مسیرها اصولا جنبه اقتصادی ندارد و...
رئیس جمهوری در هرمزگان همه کارهایی را که قرار است برای این استان عزیز و مردم ارجمند آن شود، به کار کارشناسی احاله داد و از وعده های دروغ و اشتباه پرهیز کرد. این ویژگی را باید در دولتمردان تقویت کرد. کل دولت باید با تاسی از رئیس محترم جمهوری از کارهای غیرکارشناسانه و وعده های غیرعملی بپرهیزد.
مردم فهیم ما بخوبی در می یابند که این صداقت در درازمدت بیشتر از هزار وعده غیرعملی و غیرکارشناسانه به کارشان می آید.
چرا برای ایجاد جاذبه باید دروغ گفت؟ همین منش صادقانه می تواند به یک روش اخلاقی در جامعه بدل شود. چشم مردم به رفتار دولتمردانشان است.
در سالهای اخیر با حرفها و رفتارهای غیراخلاقی و عوام پسندانه برخی دولتمردان، جامعه دچار نوعی «تردی» اخلاقی شد و در بسیاری از موارد چنین منشی به رفتار غالب و حتی قالب بدل شد و برخی گروههای مردم هم متاسفانه به این ورطه درافتادند.
اینک می توان روش دکتر روحانی را در دیدار با مردم عزیز هرمزگان به عنوان کلیدی برای گشودن قفلهای اخلاقی جامعه مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و آن را ترویج کرد.
حمیدرضا زاهدی
نظر شما