به گزارش شانا، بی تردید صنعت نفت را می توان تاثیر گذارترین صنعت در طول تاریخ بشری دانست که اصلی ترین نقش را در توسعه تکنولوژی و توسعه اقتصادی داشته و همواره بر مناسبات سیاسی، منطقه ای و بین المللی و تحولات اجتماعی اثر گذاشته و در تغیر الگوهای زندگی نیز به نوبه خود از جمله رفتار مصرفی استفاده کنندگان از حاملهای انرژی موثر بوده است.
در این میان ایران به عنوان یکی از قدرتهای اصلی نفتی و گازی جهان، بیش از یک قرن در این صنعت فعال و پویا و بر بسیاری از تحولات جهانی اثر گذار بوده است و در امنیت انرژی جهان نقشی گسترده دارد و در بسیاری از عرصه های کلیدی صنعت نفت، دانش فنی ساخت تجهیزات و ابزار پیشرفته و فناوریهای آن را بومی ساخته است.
مجموعه های سخت افزاری و نرم افزاری و مغز افزاری صنعت نفت ایران دستمایه ایجاد و توسعه گنجینه هایی بی بدیل و موزه های تخصصی را تشکیل می دهد.
اینک در برنامه ریزی های جدید صنعت نفت به منظور حفظ میراث و هویت تاریخی و فنی و اقتصادی آن و ایجاد مکان هایی برای پژوهشهای علمی و تاریخی تصمیم به ایجاد و توسعه موزه هایی در مسجد سلیمان (اکتشاف تولید و بهره برداری) پالایشگاه آبادان (گسترش فناوری های پالایش) و موزه علوم و تکنولوژی صنعت نفت در تهران گرفته شده است که علاوه بر ایجاد جاذبه های گردشگری علمی، ظرفیتهایی را برای یادگیری، آموزش و تحقیقات نفتی برای دانش آموزان، دانشجویان و استادان و دانش پژوهان عرصه های مختلف تامین می کند.
صنعت نفت کشور بخش عظیمی از این سخت افزار ها و نرم افزار ها را در اختیار دارد اما برای غنای بیشتر مفاهیم مربوط به موزه فضای فکری و فیزیکی آن نیازمند توصیه های متخصصان موزه، کارشتاسان برجسته و فرهیخته صنایع نفت، فرهیختگان و عموم مردمی است که صاحب فکر و اندیشه ای پویا بوده و مایلند آن را با جامعه نفتگران و کارکنان صنعت نفت و مردم به اشتراک بگذارند.
به این ترتیب انتظار می رود تمام متخصصان و دست اندرکاران، دانشگاهیان و استادان در عرصه های مختلف هنر و معماری و نفت، اقتصاد انرژی، باستان شناسی و معماری داخلی هر ایده و اندیشه ای در این مقوله داشته باشند و یا خواهان ارائه رهنمودهایی در زمینه موضوع هر یک از موزه ها، نحوه ایجاد، ویژگی های ساختاری و معماری، چینش اقلام و هر آن چه می تواند به ممتاز بودن این موزه ها کمک کند در ذهن دارند انتظار می رود که آنها رابا کارگزاران و دست اندکاران طرح ایجاد این موزه ها درمیان بگذارند.
بدیهی است که از تمام ایده ها و اندیشه های سازنده مدارک و اسناد معتبر و رهنمودهای ارزشمند بهره گیری می شود و هدایای مناسب با ارزش بالای معنوی به آنان تقدیم خواهد شد.
برای تماس با این مجموعه و ارائه رهنمود ها و دیدگاه ها و پیشنهاد ها شماره تلفن 88930285 و نشانی الکترونیکی museum@mop.ir اختصاص داده شده است.
نظر شما