به گزارش شانا امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس شرکت ملی صنایع پتروشیمی است و در این مسیر، چند نفر از پیشکسوتان و مدیران عامل شرکتهای پتروشیمی درباره عملکرد این شرکت در 50 سال گذشته دیدگاههای خود را مطرح کردند که می خوانید:
پتروشیمی به جایگاه واقعی خود بر می گردد
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت در مورد 50 سالگی صنعت پتروشیمی در ایران اظهار کرد: امروز صنعت پتروشیمی ایران با وجود همه چالشها در موقعیت مهم و استراتژیکی قرار دارد و می توان با بهره گیری ازظرفیتهای موجود این صنعت را که دارای ارزش افزوده بالایی است به جایگاه واقعی خود رساند.
منصور معظمی افزود: وزارت نفت به دنبال بازیابی هویت صنعت پتروشیمی ایران است و در این مسیر با همکاری و تلاش همه فعالان این صنعت، دوباره پتروشیمی ایران را احیا خواهیم کرد.
وی ادامه داد: پتروشیمی می تواند درجلوگیری از خام فروشی و رسیدن به اقتصاد مقاومتی نقش آفرین باشد و با یک عزم ملی می توان جایگاه اصلی این صنعت را در اقتصاد ایران متبلور کرد.
معظمی با بیان این که این صنعت در طول عمر خود با چالشهای بسیاری روبرو بوده، گفت: پتروشیمی ایران با تکیه بر نیروهای انسانی کارآمد و متخصص دوباره رونق را شاهد خواهد بود.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت تاکید کرد: صنعت پتروشیمی باید طرحهای توسعه ای خود را اولویت بندی کند تا از این طریق و با برنامه ریزیهای منسجم، مجتمعهایی که باید زودتر در مدار قرار گیرند، در اولویت ساخت و تکمیل باشند.
وی تصریح کرد: آهنگ توسعه صنعت پتروشیمی در سالهای گذشته کند شد اما با تلاش دلسوزان این صنعت هرگز متوقف نشد و می توان توسعه و جهش را با کمک نیروی انسانی ارزشمند این صنعت دوباره بازگرداند.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدرو کربوری وزارت نفت افزود:صنعت پتروشیمی ایران متاسفانه در سالهای گذشته با خصوصی سازی نامناسب لطمه دید اما این صنعت را دویاره با هم می سازیم.
پتروشیمی رکن توسعه اقتصادی است
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام در گفتگویی با بیان این که صنعت پتروشیمی ایران اکنون از ارکان توسعه اقتصادی به شمار می رود گفت: در 50 سال گذشته با وجود همه چالشها، دستاورد های بزرگی در این صنعت به دست آمده است.
رضا امیری افزود: در 50 سال عمر صنعت پتروشیمی متاسفانه روند توسعه پایدار نبود ولی اکنون این صنعت با توجه به شرایط موجود، دوباره می تواند مسیر رشد و توسعه را با شتاب پی بگیرد.
وی ادامه داد:در بحث ساخت داخل و بومی سازی پتروشیمی توانسته است تحولی بزرگ را رقم بزند و امروز صنعتگران ایرانی بخش بزرگی از نیازهای مجتمعهای پتروشیمی را تامین می کنند.
امیری تصریح کرد: انتقال دانش فنی و ورود فناوریهای نوین در آینده می تواند روند توسعه صنعت پتروشیمی ایران را متحول کرده و کشورمان را در زمره برترین کشورهای تولید کننده محصولات پتروشیمی در سطح جهان قرار دهد.
وی گفت:تامین خوراک پایدار هنوز برای صنعت پتروشیمی یک چالش است که باید با برنامه ریزیهای کلان این مشکل را برطرف کرد.
صنعت پتروشیمی اقتصاد ایران را متحول کرد
پتروشیمی در طول عمر 50 ساله خود در کشورمان توانسته است اقتصاد و صنعت را متحول کند.
مدیر عامل پتروشیمی مارون در آستانه 50 سالگی صنعت پتروشیمی در ایران اظهار کرد:این صنعت در طول عمر خود بر اقتصاد ایران تاثیر گذار بوده وصنعت کشور را متحول کرده است.
رحیم شریف موسوی افزود: امروز با توجه به رشد و توسعه صنعت پتروشیمی ایران باید این صنعت اولویت نخست در اقتصاد ملی باشد.
وی ادامه داد: پتروشیمی در ایران دارای مزیت رقابتی است و با توجه به وجود ذخایر گسترده نفت و گاز صنعت پتروشیمی می تواند در اقتصاد کشور بیش از پیش نقش آفرین باشد.
مدیر عامل پتروشیمی مارون گفت: باید به سمت کاهش خام فروشی گام برداریم و صنعت پتروشیمی به دلیل دارا بودن ارزش افزوده بالا و سود آوری مطلوب باید با شتاب بیشتری توسعه یابد.
وی تصریح کرد: ظرفیتهای خالی بسیاری در صنعت پتروشیمی وجود دارد که در صورت تامین مالی و نیز تامین خوراک مورد نیازمی توان افزایش تولید را رقم زد.
شریف موسوی افزود: صنعت پتروشیمی می تواند شاخصهای اقتصادی کشور را تغییر دهد و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی باید به عنوان یک راهبرد مورد توجه ویژه قرار گیرد.
تکمیل زنجیره ارزش، راهبرد توسعه
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر در مورد دستاوردهای 50 سال حضور صنت پتروشیمی در ایران اظهار کرد: تکمیل زنجیره ارزش به عنوان یک راهبرد ملی در دستور کار صنعت پتروشیمی در نیمه دوم عمر خود قرار دارد.
یزدانی افزود: صنعت پتروشیمی در کشورمان در بخش بالادستی توسعه مطلوبی یافته اما متاسفانه در بخشهای میان دستی و پایین دستی نتوانسته است رشد مطلوبی داشته باشد.
وی ادامه داد: هرچند که به دلیل جنگ تحمیلی و پس از آن در سالهای اخیر روند توسعه صنعت پتروشیمی کند شد اما با یکدلی و تلاش همه فعالان در صنعت توانستیم در مسیر توسعه قرار گیریم اما زنجیره ارزش هنوز کامل نبوده است.
یزدانی گفت: جذب سرمایه گذاران جدید بویژه در بخش صنایع تکمیلی در دستور کار قرار دارد و به دنبال تکمیل زنجیره هستیم تا روند خام فروشی کاهش یابد.
تامین خوراک از الزام های توسعه است
مدیرعامل پتروشیمی اروند در مورد 50 سالگی صنعت پتروشیمی ایران اظهار کرد:تامین خوراک پایدار، توسعه صنعت پتروشیمی را به دنبال خواهد داشت ودر صورتی که مجتمعهای پتروشیمی از میزان خوراک دریافتی اطمینان داشته باشند توسعه این صنعت میسر خواهد شد.
وی افزود: صنایع پایین دستی در کنار بخشهای بالادست نیازمند توسعه هستند و تکمیل زنجیره می تواند توسعه متوازن را همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر می خواهیم در آینده صنعت پتروشیمی ایران شکوفا شود باید با جذب سرمایه گذاریهای جدید و شفاف کردن بحث خوراک زمینه را برای توسعه فراهم کنیم.
تامین خوراک چالش پتروشیمی هاست
مدیر عامل پتروشیمی اصفهان در آستانه 50 سالگی صنعت پتروشیمی ایران گفت: بیشترمجتمعهای پتروشیمی در طول عمر خود همواره با چالش کمبود خوراک مواجه بوده اند.
ستوده فر افزود: تعریف رابطه شفاف میان تامین کنندگان خوراک و مصرف کنندگان می تواند چالش میان این دو بخش را برطرف کند.
وی ادامه داد: اکنون که صنعت پتروشیمی در ایران 50 سال قدمت دارد باید پتروشیمی ها بدون دغدغه خوراک به تولید بپردازند و نگران کمبود نباشند.
مدیر عامل پتروشیمی اصفهان با بیان این که پتروشیمی در ایران در حال رشد است گفت:همکاری و تعامل میان فعالان در این صنعت می تواند بسیاری از چالشهای پیش رو را از میان بر دارد.
ستوده فر افزود: متاسفانه در سالهای گذشته نحوه غلط خصوصی سازی لطمه زیادی به صنعت پتروشیمی ایران وارد کرده و پیامد واگذاریهای اشتباه همچنان ادامه دارد.
نیروی انسانی متخصص سرمایه صنعت پتروشیمی است
مدیرعامل پتروشیمی ایلام در 50 سالگی صنعت پتروشیمی ایران اظهار کرد: نیروهای متخصص و کارآمد سرمایه صنعت پتروشیمی ایران هستند و پیشکسوتانی همچون مهندس نعمت زاده و نیز مهندس شعری مقدم از ستونهای توسعه صنعت پتروشیمی ایران هستند که باید از تجربه و تخصص آنان به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
جواد کمری افزود: صنعت پتروشیمی با تکیه بر نیروهای خود در صورت تامین مالی طرحهای توسعه ای خود تا 15 سال دیگر قدرت نخست منطقه خواهد شد.
وی ادامه داد:پتانسیلهای زیادی در صنعت پتروشیمی کشورمان وجود دارد و ریسک در سرمایه گذاری در این صنعت بسیار کم است و ارزش افزوده بالا از مزیتهای صنعت است.
کمری افزود:می توان با یک برنامه ریزی کامل و جامع به هدفهای پیش بینی شده برای توسعه صنعت پتروشیمی دست یافت.
وی تصریح کرد: افق توسعه در صنعت پتروشیمی بسیار روشن است.
نظر شما