۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱
  • کد خبر: 230668

در لایحه بودجه سال آینده، مبلغ 1300 میلیارد تومان برای تأمین مسکن زوج‌های جوان و هزار میلیارد تومان برای اشتغال در نظر گرفته شده است

به گزارش شانا، یک روز پس از 16 آذر که لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه 94 توسط رئیس جمهوری تقدیم مجلس شد، محمد باقر نوبخت، معاون رئیس جمهوری که به تازگی سمت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور را نیز به دست آورده است برای توضیح و تشریح جزئیات لایحه بودجه سال آینده به میان خبرنگاران آمد.

به گزارش خبرنگار ایران، نوبخت با اشاره به آثار اقتصادی لایحه پیشنهادی دولت گفت: رفع تحریم‌ها را قریب الوقوع می‌دانیم. وی ادامه داد: در لایحه دولت علاوه بر 48 هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی مبلغ 7 هزار میلیارد تومان برای طرح‌های آب و خاک از محل صندوق توسعه ملی تأمین اعتبار می‌شود که سرجمع این اعداد به 55 هزار میلیارد تومان می‌رسد که نسبت به بودجه امسال 30درصد افزایش نشان می‌دهد.

همچنین شرکت‌های دولتی نیز 107هزار میلیارد تومان در طرح‌های عمرانی و اقتصادی سرمایه‌گذاری خواهند کرد که نتیجه مجموع سرمایه‌گذاری 162 هزار میلیارد تومانی به رشد 4 درصدی سرمایه‌گذاری می‌انجامد. وی ادامه داد: بنابراین درسال آینده رشد اقتصادی به 5/2 درصد، نرخ تورم 14 درصد و نقدینگی در محدوده 17 درصد محدود می‌شود.

تنها یک سوم بودجه نفتی است
معاون رئیس جمهوری به تشریح ابعاد لایحه بودجه سال 94 کل کشور پرداخت و بیان کرد: درآمدها در سال آینده 119 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده که 1/19 درصد نسبت به امسال رشد دارد و این درآمدها شامل درآمدهای مالیاتی است که حدود 86 هزار میلیارد تومان با رشد 6/22 درصدی تعیین شده است، وی درباره واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای گفت: واگذاری دارایی سرمایه‌ای که عمدتاً فروش نفت و... است، 73 هزار و 600 میلیارد تومان منابع پیش‌بینی شده که منفی 8/7 درصد تغییر داشته است.

واگذاری دارایی مالی بالغ بر 31هزار میلیارد تومان است که هشت دهم درصد رشد دارد. وی با بیان اینکه نفت رشد منفی و اوراق مشارکت فقط هشت دهم درصد رشد نسبت به بودجه امسال دارد، ‌تصریح کرد: در درآمدها سهم نفت در بودجه کم شده و از 224 هزار میلیارد تومان حدود 73 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده یعنی کمتر از یک سوم بودجه از نفت تأمین می‌شود.

نوبخت ضمن اشاره به اینکه کاهش وابستگی بودجه به نفت از مهم‌ترین ویژگی‌های بودجه سال 94 بوده که در راستای اقتصاد مقاومتی اجرا شده است، افزود: در سال 83 تا 85 سهم درآمدها در تأمین هزینه‌ها حدود 46 درصد بود، در سال‌جاری این نسبت 2/68 درصد و سال آینده 72 درصد است.

وی ادامه داد: رشد اعتبارات هزینه‌ای 2/11 درصد بوده است، البته از اعتبارات هزینه‌ای 166 هزار میلیارد تومان به حقوق و دستمزد اختصاص دارد.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم 7 هزار میلیارد تومان دیگر برای طرح‌های آب و خاک از محل مجوز خاص را استفاده کنیم در مجموع 54 هزار و 700 و حدود 55 هزار میلیارد تومان می‌شود؛ در سال بعد 55 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در طرح‌های عمرانی خواهیم داشت که این رشد بیش از 30درصدی را نشان می‌دهد.

نوبخت با بیان اینکه باوجود محدودیت منابع نفتی در سال آینده و رشد 3/4 درصد بودجه، دولت به طرح‌های عمرانی رشد بیش از 30درصدی داده است، تصریح کرد: باوجود رشد 13 درصدی بودجه عمومی رشد جاری را 11 درصد و عمرانی‌ را 16 درصد لحاظ کردیم.

210 طرح به بهره‌برداری می‌رسد
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در سال 94 به طرح‌هایی با پیشرفت بالای 80 درصد، منابع تعلق خواهد گرفت که 680 طرح را شامل می‌شود.

نوبخت گفت: علاوه بر شرط پیشرفت بالای 80 درصد برای طرح‌های عمرانی اولویت دار، دو شرط جدید نیز برای سال آینده لحاظ کردیم که شامل توازن منطقه‌ای و محوری بودن می‌شود. وی تقویت اعتبارات برای زیربناهای معادن بزرگ، افزایش 75 میلیون متر مکعبی ظرفیت گاز پارس جنوبی و افزایش نفت به میزان 90 هزار بشکه را از دیگر اهداف دولت در بودجه سال بعد عنوان کرد و افزود: براحتی ظرفیت صادرات بیش از 2 میلیون بشکه در روز داریم. الان این میزان یک میلیون بشکه است.

افزایش 14 درصدی حقوق کارمندان در سال 94
وی گفت: در بخش هزینه‌کرد و اعتبارات هزینه‌ای، یکی از اولویت‌های دولت، پرداخت حقوق دستمزد کارکنان است که با توجه به روند کاهنده نرخ تورم و پیش‌بینی متوسط این نرخ در سال 94 در حدود 14 درصد، میزان افزایش حقوق و مزایای کارکنان دولت در سال آینده 14 درصد خواهد بود.

تمام پذیرفته شدگان استخدام می‌شوند
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری گفت: عده‌ای از افراد مراحل استخدامی را انجام داده‌اند اما با توجه به اینکه منابع مالی برای استخدام آنها دیده نشده بود، استخدام‌ها به تعویق افتاد اما در سال 94، تمامی افرادی که مراحل قانونی را سپری کرده‌اند، استخدام خواهند شد.

یارانه نقدی تغییر نمی‌کند
نوبخت در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه منابع هدفمندی یارانه‌ها در سال 94 چگونه لحاظ شده است؟ گفت: منابع ما در سال 94 از محل اصلاح قیمت‌ها بالغ بر 48 هزار میلیارد تومان است. در عین حال میزان مصارف ۴۲ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی و غیرنقدی در جهت حمایت غذایی خانوارها توزیع می‌شود و 5 هزار و 200 میلیارد تومان نیز به بخش‌های تولیدی به عنوان مابه‌التفاوت سوخت پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال آینده 4800 میلیارد تومان برای اجرای طرح سلامت اختصاص یافته است، تصریح کرد: یکهزار و 300 میلیارد تومان بابت مسکن زوج‌های جوان پرداخت می‌شود. معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری با بیان اینکه در سال آینده یارانه نقدی نسبت به سال‌جاری تغییری نخواهد کرد و همان مبلغ 45 هزار و 500 تومان خواهد بود، در مورد اصلاح دهک‌ها افزود: هر مقدار صرفه‌جویی در استان‌ها صورت گیرد، به همان نسبت نیز در طرح‌های عمرانی هزینه خواهد شد.

وضعیت نرخ ارز در سال ۹۴
وی در مورد وضعیت نرخ ارز در سال 94 خاطرنشان کرد: در سال 94، نرخ ارز 2850 تومان تعیین شده که دولت این نرخ را کمتر از 10 درصد و حدود 200 تومان افزایش داده است. نوبخت یکی از سیاست‌های مهم دولت در این زمینه را مهار تورم دانست و ادامه داد: دولت با مکانیزم دستوری به دنبال کنترل بازار ارز نیست و قیمت بازار به سمت قیمت ۲ هزار و ۸۵۰ تومانی دولت باید نزدیک شود، البته تغییرات تا حدودی قابل ملاحظه است، اما سیاست قطعی دولت این است که به هیچ وجه این رقم در سال آینده بالاتر نرود.

قیمت نفت در بودجه
وی در مورد این سؤال که برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند قیمت نفت به کمتر از 70 دلار در سال آینده برسد، گفت: هیچ کارشناسی نمی‌تواند بگوید که قیمت نفت در سال آینده چه خواهد بود و قیمت‌ها تخمینی است، این در حالی است که ممکن است تا 60 دلار هم این نرخ پایین بیایید. برخی کشورها قیمت نفت را در بودجه‌های سالانه خود بالای 80 دلار در نظر گرفته‌اند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: در بودجه امسال تبصره‌ای گنجانده شده که اگر قیمت نفت بالای 72 دلار باشد، از منابع مازاد برای طرح‌های خاصی که عمدتاً عمرانی خواهد بود، هزینه شود.

سال 94 نان گران نمی‌شود
نوبخت در ادامه در پاسخ به اینکه سال بعد افزایش قیمت نان داریم؟ گفت: هیچ افزایشی برای قیمت نان در سال بعد نداریم؛ البته این را هم باید تأکید کنم که افزایش قیمت نان بعد از مقاومت طولانی دولت درمقابل نانوایان شکل گرفت.

نانوایان می‌گفتند به خاطر افزایش هزینه کارگر و سوخت قیمت نان باید بالا برود هرچند الان هم با افزایش 30 درصدی راضی نیستند و می‌گویند باید آزاد باشد اما دولت این را قبول نمی‌کندو اجازه نمی‌دهد نرخ بیش از 30 درصد افزایش یابد.

کد خبر 230668

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =