دانش فنی ساخت کاتالیست ‌های گوگرد زدایی از برش ‌های نفتی تدوین شد

پژوهشگر پژوهشگاه صنعت نفت گفت: دانش فنی ساخت کاتالیست ‌های گوگرد زدایی از برش ‌های نفتی (نفتا و گازوئیل) و پایه آلومینایی این کاتالیست ‌ها در پژوهشگاه صنعت نفت تدوین شد.

به گزارش شانا، احمد فضل اللهی با بیان این که دانش فنی ساخت این کاتالیست ‌های پس از تدوین به شرکت صنایع رنگینه و کاتالیست پارس برای تجاری سازی واگذار شده است، افزود:  فرآیندهای گوگردزدایی و نیتروژن‌زدایی هیدروژنی در صنعت پالایش نفت از مهمترین فرآیندهای پالایشگاهی هستند، که این فرآیندها با استفاده از کاتالیستهای هیدروژن انجام می‌شوند.

وی دلیل اصلی ایجاد این فرآیندها در واحدهای پالایشگاهی را  تأثیر مزاحمتهای جدی ترکیبات گوگردی و نیتروژنی موجود در برشهای نفتی بر فرآیندهای مختلف کاتالیستی و نیز نقش آلوده‌ کنندگی این ترکیبات، عنوان و تاکید کرد: در این دو فرآیند، گوگرد و نیتروژن موجود در برش‌ های نفتی در مجاورت هیدروژن و با استفاده از کاتالیستهای مناسب به سولفید هیدروژن و آمونیاک تبدیل شده و از برشهای نفتی زدوده می‌شوند.

فضل اللهی افزود: کاتالیست مورد استفاده در این فرآیندها، دارای فاز فعال اکسید مولیبدن و ارتقاءدهنده نیکل یا کبالت روی پایه گاما آلومینا است و هم اکنون مصرف این کاتالیست ‌ها در پالایشگاه‌ های ایران به حدود ۱۵۰ تن در سال می رسد.

 

کد خبر 234592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =