اقدام‌های کارآمد پتروشیمی در استفاده بهینه از منابع انرژی

سرپرست بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به لزوم استفاده بهینه از منابع انرژی در کشور اعلام کرد: صنعت پتروشیمی اقدام‌های قابل قبولی را در چهار حوزه سرمایه‌گذاری در بالادست، جمع‌آوری گازهای مشعل، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و اجرای طرح‌های بهینه‌سازی در صنعت در دستور کار دارد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، علی ربانی در سمینار فرهنگ‌سازی مصرف بهینه انرژی با اشاره به چالش‌های جهانی در حوزه انرژی و ناترازی انرژی در ایران، بر لزوم توجه به راهکارهای بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنایع مختلف تأکید کرد و گفت: با وجود داشتن منابع عظیم انرژی، هنوز بهره‌برداری صحیح از آنها با چالش‌هایی مواجه است که باید با همکاری همه گروه‌های ذی‌نفع و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین این مشکل حل شود.

وی با اشاره به تقاضای فزاینده انرژی در سطح جهانی افزود: بخشی از این تقاضا در دنیا از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شود و سهم ما از بهره‌مندی از منابع تجدیدپذیر با وجود ظرفیت‌های مطلوب کشورمان، بسیار ناچیز است.

سرپرست بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در چهار حوزه سرمایه‌گذاری در بالادست، جمع‌آوری گازهای مشعل، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و اجرای طرح‌های بهینه‌سازی در صنعت اقدام‌های قابل قبولی را انجام می‌دهد، اظهار کرد:  فقط در بحث بهینه‌سازی مصرف انرژی در داخل صنعت، ۷۶ درصد شرکت‌های پتروشیمی استاندارد معیار مصرف را رعایت می‌کنند که با اجرای ۱۳ راهکار قصد داریم تا پنج سال آینده انطباق را به ۱۰۰ درصد برسانیم.

ربانی بر ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا تأکید کرد و افزود: شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و لازم است در حکمرانی انرژی در کشور بازنگری جدی شود.

وی یکی از دلایل ورود صنعت پتروشیمی به طرح‌های بهینه‌سازی خارج از صنعت را مشارکت در کاهش مصرف گاز به‌منظور تأمین خوراک صنعت پتروشیمی اعلام کرد و گفت: به‌دلیل پایین بودن نرخ گاز طبیعی در کشور به‌ویژه در بخش تجاری و صنعتی، انگیزه لازم برای بهینه‌سازی مصرف وجود ندارد.

عدم بهینه‌سازی مصرف انرژی به ضرر همه مردم است

سرپرست بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: افزایش سالانه ۵ درصدی مصرف در سایر بخش‌ها سبب کاهش گاز اختصاص یافته به صنعت پتروشیمی شده که افزون بر عدم‌النفع شرکت‌های پتروشیمی، سبب عدم‌النفع دولت و سرانجام کاهش تولید ناخالص داخلی می‌شود که به ضرر همه مردم کشور است.

به گفته ربانی، کاهش عرضه محصولات میانی در بازار داخلی برای تأمین نیاز صنایع پایین‌دست، کاهش درآمد ارزی به‌دلیل کاهش صادرات، از دست دادن بازارهای بین‌المللی به علت عدم حضور پایدار، کاهش منابع صندوق‌های بازنشستگی به‌دلیل کاهش سود و افزایش وابستگی به بودجه عمومی، کاهش درآمد مالیاتی دولت، کاهش سرمایه‌گذاری به‌دلیل ریسک بالای واحدهای جدید برای هشت ماه فعالیت و کمتر، بخش دیگر پیامدهای کاهش تخصیص خوراک و سوخت به واحدهای پتروشیمیایی است.

وی به طرح‌های در دست اقدام برای مشارکت صنعت در طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور اشاره کرد و افزود: بازار انرژی و محیط زیست ظرفیت مناسبی را برای مشارکت صنایع در طرح‌های بهینه‌سازی مصرف ایجاد کرده که با توجه به تأثیر صنعت در کاهش گاز تخصیصی در ماه‌های سرد سال، انتظار می‌رود شرکت‌های پتروشیمی از این ظرفیت برای کاهش عدم‌النفع خود استفاده کنند.

ربانی با اشاره به طرح پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق که با همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد در حال انجام است، بیان کرد: این طرح‌ تلاش دارد تا از طریق راهکارهای ساده و بدون کاهش سطح رفاه خانواده‌ها به کاهش مصرف گاز و برق و ترویج فرهنگ درست مصرف کردن انرژی کمک کند.

وی ادامه داد: همراهان در این طرح می‌توانند با ثبت نام در سامانه NABZENERGY.ir بدون پرداخت وجهی، ضمن مشارکت در امور اجتماعی و زیست محیطی و رفع بخشی از مشکلاتی که سال‌ها بر زمین مانده و دولت‌ها برنامه‌ای برای حل آن ندارند از تسهیلات بلاعوض تعویض تجهیزات قدیمی به تسهیلات بازده بالا استفاده کنند تا بدین طریق جدای از کار خیر و کاهش هزینه‌های خانوار، به رونق تولید و بهبود شرایط زیست محیطی و اقتصادی کشور کمک شود.

سرپرست بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار امیدواری کرد: با مشارکت تمام جامعه، فرهنگ درست مصرف کردن انرژی در جامعه بهبود یابد.

کد خبر 653403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =