به گزارش خبرنگار شانا، امیر مقیسه امروز (سهشنبه، ۲۶ فروردین) در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر با بیان اینکه برای تحقق تکالیف اهدافی که در برنامه هفتم پیشرفت در حوزه نفت و گاز تدوین شده و از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، برگزاری این رویداد در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: شرکت ملی نفت ایران بهمنظور دستیابی به این اهداف و بهرهمندی بخش خصوصی و غیردولتی کشور و همینطور آحاد مردم از اقتصاد نفت و گاز، اقدام به طراحی این رویداد کرده که در این رویداد، ۲۰۰ فرصت سرمایهگذاری صنعت نفت را رونمایی میشود.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ بسته در حوزه توسعه میدانهای نفت و گاز خواهد بود و مابقی هم فرصتهای سرمایهگذاری است که در زنجیره ارزش تحت مدیریت و مأموریت شرکت ملی نفت ایران قرار دارد، افزود: طراحی این رویداد و بستههای مشوقی که در نظر گرفتیم با محوریت بخش خصوصی و غیردولتی ایرانی است، البته محدودیتی برای حضور بخش خارجی در مشارکت برای اجرای این طرح و پروژهها نداریم و در قراردادهای جاری و قراردادهایی که بعد از این رویداد امضا خواهیم کرد، ظرفیت لازم پیشبینی شده که شرکای خارجی ورود کنند.
مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه حتماً شرکتهای خارجی باید در کنار شرکتهای ایرانی قرار بگیرند، بیان کرد: تاکنون بیش از ۳۰ شرکت از ۳۰ کشور خارجی برای حضور در این رویداد ثبتنام کردهاند. در سطوح مختلف نیز اطلاعرسانی شده است و استقبال کردهاند.
ایجاد فضای واقعی کسبوکار برای جذب سرمایهگذاران
مقیسه از انتشار اطلاعات جامع میدانها و الگوهای قراردادی، رونمایی از بستههای تشویقی و تسهیلاتی و صندوق تضمین غیردولتی صنعت نفت در رویداد پیش رو خبر داد و تأکید کرد: هدف ما ایجاد فضای واقعی کسبوکار برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی در صنعت نفت است.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاران همیشه و در همه بخشها بحث شفافیت و ایجاد اطمینان در فضای کسبوکار را مطرح میکنند، بیان کرد: در این رویداد و بستههایی که طراحی شده، سعی کردیم بخش قابلتوجهی از اطلاعات لازم را برای اطمینان و انتخاب آزادانه بخش خصوصی و غیردولتی و همینطور سرمایهگذاران خارجی منتشر کنیم.
مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه اطلاعات مربوط به تولید و مشخصات میدانها و مختصات اقتصادی در معرفی طرحها قرار داده شده است، افزود: بهصورت پیشنهادی، در مورد انواع قراردادهایی که شرکت ملی نفت حاضر به مذاکره است، اعلام خواهد شد. همچنین اعلام کردهایم که الگوی پیشنهادی قراردادی هم قابل مذاکره است.
بهبود اقتصاد قراردادهای نفتی و افزایش نرخ بازده داخلی
مقیسه با بیان اینکه در رویداد هفته آینده، یک بسته تشویقی و تسهیلاتی را برای امضای قراردادهای بالادستی رونمایی میکنیم که در این بسته افزون بر بهبود اقتصاد قراردادهای نفتی و افزایش نرخ بازده داخلی این دسته از قراردادها، در مورد زمانبندی مشخص با سازمان برنامه و بودجه توافق کردهایم که به تصویب شورای اقتصاد میرسد، گفت: در خصوص تعیین شاخصهای اقتصادی افزون بر اینکه میزان سوددهی این کسبوکار را در داخل کشور در نظر میگیریم، بحث رقابتپذیری با سایر پروژهها در منطقه و قراردادهای مشابه در سایر کشورها را هم داریم.
وی با تأکید بر اینکه صنعت نفت یک صنعت بینالمللی است و ما نمیتوانیم فارغ از اتفاقهایی که اطرافمان میافتد، موقعیت اقتصادی قراردادها را طراحی کنیم، بیان کرد: یک بسته تسهیلاتی درباره مالیاتها و بسته تأمین مالی طرحها بر اساس قراردادهای شرکت ملی نفت ایران در این رویداد رونمایی میشود، همچنین درباره تضامین در این حوزه یک خلأ داشتیم که شرکت ملی نفت ایران یک صندوق تضمین غیردولتی صنعت نفت را با مشارکت بانکها، نهادهای مالی و همینطور بورس انرژی در این رویداد رونمایی میشود. این صندوق تا سقف ۶ میلیارد یورو ضمانتنامه صادر میکند.
مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه فرصتهای جدید برای سرمایهگذاری در صنعت نفت، رشد چهار برابری را نسبت به گذشته نشان میدهد، گفت: ما در طی مسیر بلوغ قراردادهای بیع متقابل و قراردادهای نفتی ایران (IPC) تجربیات ارزشمندی کسب و تلاش کردهایم بهصورت مستمر این قراردادها را بهروز کنیم. هدف اصلی ما تسهیل اجرای قراردادها برای سرمایهگذار، تقسیم ریسکها بین دولت و سرمایهگذار و ایجاد جذابیت اقتصادی بیشتر برای این قراردادها بوده است.
طراحی تنوع در سبد قراردادی برای بخش خصوصی
مقیسه با بیان اینکه در ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم و ماده ۴۰ قانون تأمین مالی تولید زیرساخت، ظرفیت قراردادهای مشارکت عمومی - خصوصی نیز پیشبینی شده است که این ظرفیتها در بستههای سرمایهگذاری به سرمایهگذاران ارائه شدهاند، گفت: تنوع در سبد قراردادی که برای بخش خصوصی طراحی شده است، میتواند بسیاری از نگرانیهای قبلی سرمایهگذاران را در مورد محدودیت قالب قراردادی شرکت ملی نفت ایران برطرف کند. این انعطافپذیری و شفافیت، پیامی واضح به بخش خصوصی و غیردولتی است که ما آماده مذاکره حتی بر سر نوع قراردادها هستیم.
وی در خصوص مزیتهای رقابتی قراردادهای نفتی صنعت نفت افزود: ایران بهشت فرصتها برای سرمایهگذاران است. دسترسی به نیروی جوان و تحصیلکرده، منابع معدنی خام، تجهیزات و زیرساختهای داخلی ازجمله فولاد، هزینه تمامشده پایینتر پروژهها و توان رقابت با سایر کشورها ازجمله مزایای سرمایهگذاری در ایران است. تغییر نگرش از نظام کارفرما - پیمانکاری به نظام سرمایهگذار - سرمایهپذیری، کلید موفقیت در همکاری با بخش خصوصی است.
مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران به ظرفیتهای تعریفشده در ماده ۱۵ قانون برنامه هفتم اشاره کرد و گفت: برای صنایع انرژی مانند پتروشیمیها و فولادیها، فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری در بالادست تولید گاز در نظر گرفته شده است. شرکت ملی نفت ایران با همکاری پتروشیمیها، بهزودی قراردادهای مرتبط را نهایی میکند.
نظر شما