۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۳
  • کد خبر: 656820
همگرایی نفت و سیاست؛ از مسقط تا تهران

همزمان با آنکه تیم سیاست خارجی ایران در حال مذاکره برای برچیدن تحریم‌ها است، وزارت نفت به‌عنوان متولی دیپلماسی انرژی بیکار ننشسته و برای پذیرش سرمایه‌گذاران داخلی و البته بین‌المللی آماده می‌شود.

به گزارش شانا، نفت مهم‌ترین کالای اقتصادی است که بیشترین ارتباط را با تغییرات سیاسی و بین‌المللی دارد. در واقع سیاست و نفت بیشترین همبستگی را با یکدیگر داشته‌اند و هر کجا که حال سیاست داخلی و مهم‌تر از آن مناسبات بین‌المللی ایران خوب بوده، صنعت نفت نیز رشدهای چشمگیری را به ثبت رسانده است.

از سوی دیگر، صنعت نفت با توجه به ماهیت فناورانه خود، نیاز مبرمی به ارتباط با شرکت‌های بزرگ جهان و دسترسی به سرمایه‌های بزرگ دارد. بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده، ایران برای توسعه صنعت نفت خود در بخش بالادست و پایین‌دست به حدود ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد که نیمی از آن مربوط به بخش بالادستی با هدف افزایش تولید نفت و گاز است.

اگرچه در سال‌های اخیر، توسعه و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور سبب شده تا بخشی از نیاز فناوری در داخل کشور تأمین شود، با این حال، تحریم صنعت نفت دسترسی به سرمایه و منابع مالی خارجی را با چالش همراه کرده است. استفاده از ظرفیت‌های داخلی مانند منابع صندوق توسعه ملی، بازار سرمایه، منابع خرد در اختیار مردم، فروش اوراق مشارکت و... در این زمینه  در دستور کار قرار دارد تا خللی در روند توسعه این صنعت به‌عنوان پیشران اقتصادی کشور ایجاد نشود.

دولت چهاردهم؛ پیشبرد توأمان سیاست و اقتصاد

دولت چهاردهم که حدود ۸ ماه از عمر آن می‌گذرد نیز با توجه به این مهم، افزایش سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را در دستور کار خود قرار داد و برگزاری رویداد «تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران» در دوم اردیبهشت ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی شده است. رویدادی که قرار است بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران را ارائه دهد. 

برگزاری این رویداد اگرچه به‌خودی‌خود برای صنعت نفت و اقتصاد ایران اهمیت فراوانی دارد، همزمانی آن با آغاز مذاکرات ایران با آمریکا بر سر پرونده هسته‌ای کشورمان و برچیده شدن تحریم‌ها بر اهمیت آن افزوده است. مذاکراتی که در نخستین دور خود در مسقط، پایتخت عمان از سوی هر دو طرف مثبت و روبه‌جلو توصیف شده است تا امیدها برای رسیدن به یک توافق برد - برد و پایدار بیشتر شود. اهمیت این مذاکرات برای صنعت نفت دوچندان است، زیرا هم بر تولید و هم صادرات نفت ایران می‌تواند اثرگذار باشد. ایران می‌تواند با رفع تحریم‌ها، تولید نفت و گاز خود را افزایش دهد و از سوی دیگر، صادرات را نیز به مقدار چشمگیر گذشته برساند.

مذاکرات عمان برگ برنده‌ای برای ایران در عرصه سیاست است، به این دلیل که بازیگران و صحنه‌گردانان مذاکرات یک دیپلماسی موفق و سازنده را اجرا کردند و کماکان این مسیر را ادامه خواهند داد و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایران در صنعت نفت برگ برنده کشور در صحنه اقتصاد است که می‌تواند سبب تحرک سایر بخش‌ها و تحقق رشد اقتصادی شود. نفت وسیاست هیچگاه از هم جدا نبودند.

کد خبر 656820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =