مقام های رسمی سازمان "همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوس آرام" (اپک) روز جمعه اعلام کردند که این سازمان خواهان انجام گفت و گوهایی با سازمان کشورهای صادر کننده نفت ( اوپک) به عنوان بخشی ازراهبرد خود در زمینه توسعه امنیت انرژی در منطقه و مقابله با سیر صعودی بهای نفت و تقاضای این ماده سوختی است.
به گزارش "شانا" به نقل از رویترز، "اپک" پس از پایان نشست یک روزه خود در مانیل، پایتخت فیلیپین، با انتشار بیانیه ای از تلاش های اخیر تولید کنندگان نفت برای افزایش عرضه نفت خود که به دنبال افزایش قیمت ها به بیش از 42 دلار در هربشکه و ترس از تاثیر آن بر رشد اقتصادی جهان صورت گرفته است ، استقبال کرد.
در این بیانیه آمده است:" ما می دانیم که عوامل متعددی بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار می دهند، در چنین شرایطی ما تلاش های خودرا برای گسترش امنیت انرژی صورت می دهیم."
"اپک" در بیانیه خود خواستار اتخاذ تدابیری برای مقابله با اختلال احتمالی در وضعیت عرضه نفت جهان به علت بی ثباتی های ژئوپلیتیک ، حوادث طبیعی و حملات خرابکارانه شد.
طبق این بیانیه ، نیروگاههای برق ، تاسیسات بندری و سایر بخش ها در زیرساخت های انرژی آسیا نیز نسبت به هرگونه اختلال در وضعیت عرضه نفت آسیب پذیر هستند.
به گفته وینسنت پرز، وزیر مشاور در امور انرژی فیلیپین، که کشورش میزبان نشست "اپک" بوده است ، پیشنهادی در خصوص گفت و گو با "اوپک" که نیمی از صادرات نفت خام جهان را بر عهده دارد مطرح شده است.
وی همچنین گفت :"اندونزی که هم در "اوپک" و هم در "اپک" عضویت دارد ممکن است پیشنهاد میزبانی نشست "اوپک" درآسیا را مطرح کند. این موضوعی است که اندونزی قصد دارد به بررسی آن بپردازد."
"اپک" از کشورهای استرالیا ، برونئی ، کانادا، شیلی ، چین ، هنگ کنگ ، اندونزی ، ژاپن ، کره جنوبی ، مالزی ، مکزیک ، نیوزلند، پاپوآگینه نو ،پرو، فیلیپین ، روسیه ، سنگاپور ، تایوان ، تایلند ، آمریکا و ویتنام تشکیل شده است.
بر پایه این گزارش ، "اوپک" هم اکنون نیز از طریق آژانس بین المللی انرژی ( آی ئی ای) و مجمع بین المللی انرژی ( آی ئی اف) با کشورهای مصرف کننده نفت در ارتباط است.
پرز همچنین گفت که افزایش امنیت در بخش انرژی نیازمند انجام اقدامات دیگری از قبیل ایجاد آمادگی برای مقابله با قطع عرضه انرژی ، افزایش کارآیی انرژی ، همکاری با بخش های خصوصی در زمینه سرمایه گذاری و نیز افزایش استفاده از سوخت های جایگزین نفت از جمله گاز طبیعی مایع و منابع انرژیهای تجدید پذیر است.
طبق پیش بینی های صورت گرفته از سوی مرکز"تحقیقات انرژی آسیا- اقیانوس آرام"( ای پی ئی آر سی)، تقاضای انرژی گروه "اپک" بین سال های 1999 تا 2020 ،2/2 درصد در سال افزایش می یابد که این میزان رشد بسیار سریعتر از سایر نقاط جهان است.
با توجه به این امر و به منظور پاسخگویی به رشد اقتصادی 5/3 درصد در سال کشورهای عضو " اپک"، این کشورها باید 4/3 تا 4/4 تریلیون دلار در زیرساخت های جدید سرمایه گذاری کنند.
ماساهارو فوجیتومی ، رییس " ای پی ئی آر سی" گفت:" نگرانی در خصوص امنیت انرژی در میان اعضای "اپک" روبه افزایش است. افزایش بهای انرژی ممکن است مانع از رشد اقتصادی کشورهای عضو "اپک " شود که علت آن وابستگی بالای این کشورها به نفت و ساختار انعطاف ناپذیر عرضه انرژی است."
مرکز "تحقیقات انرژی آسیا – اقیانوس آرام " همچنین اعلام کرد که وابستگی 21 کشور عضو " اپک" به واردات نفت از 36 درصد در سال 1999 به 55 درصد در سال 2020 افزایش خواهد یافت.
به گفته این مرکز ، اقتصاد های آسیایی "اپک" نیز نسبت به هرگونه اختلال در وضعیت عرضه نفت آسیب پذیر خواهند بود زیرا وابستگی آنها به واردات نفت تا سال 2020 حدود 80 درصد از میزان مصرف نفت این کشورها را شامل خواهد شد.
یونگون جونگ ، نایب رییس "آی پی ای آر سی"، نیز گفت که برآوردها در خصوص میزان سرمایه مورد نیاز برای زیرساخت های جدید در کشورهای عضو "اپک" بسیار محافظه کارانه صورت گرفته است.
وی گفت :" این برآوردها هزینه های مربوط به فناوری جدید و نیز هزینه های اجتماعی مربوط به ساخت زیر ساخت های جدید را شامل نمی شود."
کد خبر 23527
نظر شما