60 درصد مصرف انرژی جهان از منابع انرژیهای نو تامین می شود

برآوردها حاکی از آن است که تا سال 2040 میلادی، منابع تامین مصرف انرژی جهان که هم اکنون سوختهای فسیلی دو سوم آن را شامل می شود، به سمتی می رود که سهم انرژیهای نو و بدون آلایندگی 60 درصد این منابع را در بر خواهد گرفت.

به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، چشم انداز جدید انرژی برنامه ای از سوی واحد امور مالی بلومبرگ است که تکامل بازارهای انرژی در آینده و  طولانی مدت را مورد مطالعه قرار می دهد، در نظر دارد تخصصهای مختلف از 65 کشور دنیا و متخصصان حوزه فناوری را از 11 کشور دیگر را گردهم جمع کند تا به دیدگاهی منحصر به‌ فرد نسبت به چگونگی رشد بازار برق دست یابد.

آن‌چه که این چشم‌انداز را متمایز می‌ کند، ارزیابیها بر اساس بخشهای مختلف سیستمهایی است که منجر به تحولات سریع در بازارها، سیستمهای شبکه‌ای و مدلهای بازرگانی می شود؛ این موارد شامل هزینه فناوری انرژیهای بادی و خورشیدی، ذخیره‌ انرژی به صورت باتری، مقدار تقاضای برق و اکتریسته و پویایی مصرف‌کنندگان می شود.

بر اساس پیش‌بینی ها تا سال 2040، ترکیب ظرفیت تولید برق در جهان تغییر می کند؛ گرایش از سیستم کنونی که سوختهای فسیلی دو سوم آن را تامین می کند به 60 درصد استفاده از انرژیهای نو که درصد آلایندگی آنها صفر است، متمایل می شود.

انرژیهای تجدید پذیر تنها کمتر از 60 درصد از 9 هزار و 786 گیگاوات ظرفیت در حال تولید و دو سوم از 12 تریلیون و 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده در بازار برق را شامل می شود.

5 تحولی که  سیستم جهانی بازار برق را دگرگون می کند

1- انرژی خورشیدی: کاهش خیره کننده هزینه‌های فناوری صفحات فتوولتائیک (PhotoVoltaic)، حکایت از ضرورت سرمایه‌گذاری 3.7 تریلیون دلاری در حوزه انرژی خورشیدی (در مقیاسهای وسیع و محدودتر) دارد.

2- تامین برق بوسیله مردم: حدود 2.2 تریلیون از حجم سرمایه‌گذاری یاد شده به صورت نصب سلولهای خورشیدی روی بامها و دیگر بخشهای خصوصی است که این امکان را برای مصرف‌کنندگان و شرکتها فراهم آورده تا  به صورت شخصی انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند، با استفاده از باتری، بخشی از انرژیهای تولید شده را ذخیره کنند و برای نخستین بار به منبع انرژی دسترسی داشته باشند.

3- کاهش تقاضا: ظهور فناوریهای کارآمد از نظر مصرف انرژی در بخشهایی چون نورپردازی و تهویه هوا، تقاضا برای تامین انرژی را سالانه 1.8 درصد کاهش داده است؛ این مقدار کاهش در سالهای 1990 تا 2012، سالانه سه درصد بوده است. در کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (او یی سی دی)، تقاضا در سال 2040 در مقایسه با سال 2014، کاهش می یابد.

4- محدود شدن مصرف گاز: گاز طبیعی، سوختی نیست که به راحتی بتواند جایگزین ذغال سنگ شود. منابع شیل اویل در آمریکای شمالی، بازار گاز را تغییر می دهد اما  به طور چشم افسایی شاهد رویکرد تولید گاز از ذغال سنگ، در ایالات متحده خواهیم بود. بسیاری از کشورهای در حال توسعه به طور همزمان از ذغال سنگ و انرژیهای تجدید‌پذیر استفاده می‌ کنند.

5- تغییرات اقلیمی: با وجود سرمایه‌گذاریهای هشت تریلیون دلاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر، هنوز تعداد نیروگاه‌های با خوراک سوختهای فسیلی و  سرمایه‌گذاری برای گسترش ظرفیت تولید برق با استفاده از ذغال سنگ در کشورهای در حال توسعه زیاد است که می‌توان با اطمینان اظهار کرد که انتشار دی اکسید کربن تا سال 2029 کماکان ادامه خواهد داشت، تاحدی که این رقم در سال 2040 در مقایسه با سال 2014، حدود 13 درصد افزایش می یابد.

مصرف انرژی های مختلف از سال 2015 تا سال 2050 

کد خبر 243525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =