سراب آزاد، مجری طرح توسعه میدان نفتی رشادت در گفتگو با خبرنگار شانا، با بیان این که با بهره برداری از طرح توسعه میدان نفتی رشادت سقف تولید این میدان به 80 هزار بشکه در روز خواهد رسید، گفت: هم اکنون در تلاش هستیم ژنراتورها و کمپرسورهای سکوی جدید این میدان را از خارج کشور وارد کنیم.
وی با اشاره به تولیدی شدن پنج حلقه چاه جدید در میدان نفتی رشادت در قالب طرح تولید زودهنگام گفت: همچنین با آغاز دور جدید تعمیرات پمپهای درونچاهی میدان رشادت، تولید نفت خام این میدان افزایش خواهد یافت.
به گزارش شانا، در طراحی اولیه میدان رشادت، سکوها مجهز به دکل حفاری بوده که در ابتدا چاهها با همان دکل حفاری شده و سپس از دکل برای عملیات Workover استفاده میشده است.
به دلیل صدمات شدید وارده به سازه زیر آب سکوی R4 در هنگام جنگ تحمیلی و حمله ناوگان آمریکا به سکوهای میدان رشادت، عملیات بازرسی فنی از زیر آب انجام و به دلیل بحرانی بودن وضعیت ژاکت، نیاز به کاهش شدید وزن از روی آن بود که به همین منظور دکل حفاری 47 ساله این سکو و متعلقات جانبی آن که دچار پوسیدگیهای شدیدی نیز شده بود، طی پروژهای برچیده و به صورت همزمان پیگیریهای لازم جهت انجام تعمیرات جکت این سکو (SMR) صورت گرفت.
از پاییز سال گذشته (1393) بعد از انتخاب پیمانکار، عملیات اجرایی جهت اندازهگیری، ساخت و نصب کلمس، شمعکوبی، آندگذاری، شستشوی سازه زیر آب با واترجت جهت برداشتن موجودات دریایی و ... آغاز شده است.
مدت زمان لازم برای انجام Workover روی هر چاه به شرط مساعد بودن شرایط دریا، در حدود 2 هفته تخمین زده شده که بعد از انجام تعمیرات، شاهد افزایش تولید 5 هزار بشکهای از این میدان خواهیم بود.
میدان رشادت که یکی از قدیمیترین میادین فراساحلی فلات قاره در 110 کیلومتری جنوب غربی منطقه لاوان است از سال 1965 کشف و بعد از انجام حفاریهای اکتشافی و نصب سکوها از سال 1969 با سه سکو به نام های R3, R4 و R7 به بهرهبرداری رسیده است.
طرح توسعه این میدان که یکی از بزرگترین پروژههای شرکت نفت فلات قاره و شرکت ملی نفت است، سالیان طولانی پس از حملات وحشیانه دشمنان این مرز و بوم در جنگ تحمیلی، از سال 1386 آغاز شده که بخشهایی از پروژه به پایان رسیده و بخشهای باقیمانده نیز بعد از رفع مشکلات و هماهنگیهای لازم به پایان خواهد رسید.
نظر شما