• آلمان اما پیشرو بود، کمتر از یک هفته از توافق ایران و 1+5 نگذشته بود که آنها خود را در صدر هیئتی به سرپرستی زیگمار گابریل، قائم مقام صدراعظم آلمان به تهران رساند و با مقامات ارشد دولت یازدهم دیدار و گفتگو کرد، حضور شرکتهای مثل لینده، زیمنس، مرسدس دایملر، باسف، فولکس واگن، جی آی زد و دیگران سبب جذابیت این هیئت عالی رتبه اروپایی بود؛ ایران و آلمان قرار است مهرماه امسال پنجمین کمیسیون مشترک خود را بعد از 14 سال برگزار کنند.
• نفت اما مقصد بیشتر هیئتهای بود که از 25 تیر وارد تهران شدند، لوران فابیوس که بعد از فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و درهفتم مردادماه خود را به تهران رسانده بود هم به ساختمان مرکزی وزارت نفت آمد و در طبقه 15 با وزیر نفت دیدار کرد؛ می گویند فابیوس اگرچه در مذاکرات ایران و 1+5 موضع سختی داشت اما همواره خواستار شکل گیری هر چه سریعتر روابط اقتصادی با ایران بود؛ پژو، رنو و توتال اما سالهای سختی را پشت سر گذاشتند.
• ایتالیا هم عقب نماند؛ 14 مرداد ماه، پائولو جنتیلونی، وزیر امور خارجه ایتالیا پس از ورود به ایران خیابان طالقانی را به عنوان یکی از مقاصد خود در نظر گرفت؛ حضور مدیر عامل " انی " در این هیئت بازگشت این شرکت به ایران را قوت بخشید؛ شرکت انی ایتالیا تا پیش از افزایش تحریمهای بینالمللی، در فاز اول و دوم طرح توسعه میدان نفتی دارخوین در قالب قراردادهای بیع متقابل مشارکت داشت. با تحریم نفت ایران در طول چند سال گذشته اما این شرکت ایتالیایی یکی از خریداران نفت خام کشور باقی ماند.
• ژاپن، کره جنوبی، اسپانیا، مکزیک، آذربایجان، اتریش هم در 60 روز گذشته به ایران آمدند و با نفت هم دیدار کردند؛ زنگنه می گوید: " وظیفه ما این است در این شرایط با کشورهای خارجی گفتگو و مذاکره کنیم و امیدواریم این دیدارها نتیجه بخش باشد؛ مذاکرات در حوزه توسعه میدانهای نفتی زمانبر است ولی در سایر زمینه ها مثل برداشت نفت و تولید فرآورده می توان بلافاصله بعد از لغو تحریمها فعالیت را آغاز کرد."
• آزادسازی تجهیزات توقیف شده، آزادسازی پولهای بلوکه شده، همکاری شرکتهای معتبر داخلی و خارجی برخی از محورهای مذاکره وزیر نفت ایران با شرکتهای خارجی بوده و همکاری با بخش خصوصی ایران برای تولید محصول مشترک در تمام این دیدارها مورد تاکید قرار گرفته است.
• درهای دیپلماسی ایران حال به روی جهانیان باز شده است و کشورهای جهان باید بتوانند از این شرایط به وجود آمده حداکثراستفاده را کنند؛ فرصتهای که در سالهای گذشته از دست دادند.
در اینفوگرافی حاضر که توسط همکارمان خانم نسرین محبیان طراحی شده است، با روند رفت و آمدهای هیئتهای بین المللی به ایران بیشتر آشنا می شویم:
نظر شما