آثار نا اطمینانی قیمت نفت بر شاخص قیمت بورس اوراق بهادار تهران

امروزه تحلیل یک بازار به صورت مجزا از دیگر بازارها تا حدودی فاقد اعتبار است و تحلیلگران حوزه اقتصاد باید ارزیابیهای خود را بر اساس روابط میان بازارهای مختلف انجام دهند.

بازارهای نفت، طلا و سهام سیستمهای اقتصادی پیچیده، متغییر با زمان، غیر خطی و چند متغییره دارند که عوامل مختلفی همچون سیاسی، نظامی، اقتصادی، عرضه، تقاضا و... بر آنها موثر است. 

اما تعداد قابل ملاحضه ای از پژوهشهای این حوزه بیشتر بر آثار نا اطمینانی یک متغییر بر متغییرهای دیگر به صورت مجزا تاکید داشته اند و به بررسی  آثار همزمان چند متغیر بر متغیر دیگر نپرداختند.

مقاله «بررسی تاثیرات همزمان نااطمینانی قیمت نفت و قیمت طلا بر شاخص قیمت بورس اوراق بهادار تهران: بر پایه مدل سه متغیره GARCH» تاثیرات همزمان نااطمینانی قیمت نفت و قیمت طلا بر شاخص قیمت بورس اوراق بهادار تهران در قالب مدل سه متغیره GARCH طی دوره زمانی آذر ماه 1387 تا اسفند 1392 با استفاده از داده های روزانه را بررسی کرده است.

در این راستا، ابتدا به منظور بررسی ایستایی (مانایی) متغیرها، از آزمون ریشه واحد ADF، سپس برای تشخیص ناهمسانی واریانس در اجزا اخلال از آزمون ضریب لاگرانژ LM) ARCH) استفاده شده است. در نهایت به منظور بررسی آثار همزمان نااطمینانی قیمت نفت و نااطمینانی قیمت طلا بر شاخص قیمت بورس اوراق بهادار تهران، مدل سه متغیره GARCH با کاربرد رهیافت BEKK برآورد شده است. 

نتایج نشان می دهند میان نا اطمینانی قیمت نفت و شاخص قیمت بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود ندارد، اما میان نا اطمینانی قیمت طلا و شاخص بورس اوراق بهادار تهران رابطه منفی و معناداری مشاهده شد.

کد خبر 255522

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =