تمایل خارجیها برای سرمایه گذاری در طرحهای بهینه سازی مصرف انرژی

رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به فرصتهای سرمایه گذاری ایجاد شده در کشور با لغو تحریمها گفت: شرکتهای خارجی بسیاری برای سرمایه گذاری در طرحهای بهره وری انرژی اظهار تمایل کرده اند.

به گزارش خبرنگار شانا، امید شاکری، بعدازظهر دوشنبه (سوم اسفندماه) در نشست تخصصی ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و روشهای سرمایه گذاری در بهینه سازی مصرف انرژی که در پنجمین کنفرانس «رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی» برگزار شد، اظهار کرد: ایران به دلیل موقعیت ممتاز خود در بخش انرژی می تواند هاب منطقه باشد.

رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به رتبه 26 ایران از لحاظ تولید ناخالص داخلی در جهان افزود: با این حال سهم مصرف انرژی کشور از کل مصرف انرژی دنیا 11 است که این تفاوت نشان از نبود بهره وری انرژی و شدت انرژی بالا در کشور است.

وی با بیان این که در سال 88 سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف از سوی مقام معظم رهبری با هدف کاهش 50 درصدی شدت انرژی تا پایان برنامه ششم توسعه نسبت به سال پایه ابلاغ شد، تصریح کرد: این میزان کاهش، معادل صرفه جویی تجمیعی 5 هزار میلیون بشکه نفت خام صرفه جویی است که 1800 میلیون تن کاهش دی اکسید کربن را نیز به همراه دارد.

آغاز برنامه کاهش شدت انرژی با 60 میلیارد دلار سرمایه گذاری

شاکری با اشاره به این که کاهش 50 درصدی شدت انرژی نیاز به 192 میلیارد دلار سرمایه گذاری دارد، ادامه داد: این برنامه را با 60 میلیارد دلار سرمایه گذاری می توان آغاز کرد و با صرفه جوییهای صورت گرفته در آن می توان برنامه را تا پایان برنامه ششم توسعه کشور پیش برد.

به گفته وی، شرکت بهینه سازی مصرف سوخت از سوی وزارت نفت مأموریت اجرای قانون 75 ماده ای اصلاح الگوی مصرف، قانون هدفمندی یارانه ها و ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر کشور را برعهده دارد.

وی با اشاره به این که مکانیسمهای مختلف همکاری برای بهینه سازی مصرف انرژی وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به رفع تحریمها، فرصتهای سرمایه گذاری خوبی برای جذب سرمایه گذاریهای خارجی در کشور ایجاد شده است.

شاکری با بیان این که طرحهای بهینه سازی مصرف سوخت بسیار جذاب برای کشورهای خارجی است، گفت: درچند ماه گذشته نیز هیئتهای خارجی بسیار اظهار علاقه برای مشارکت دراین طرحها داشته اند.

وی با اشاره به این که هم اکنون فرصت بسیار مناسب برای جذب سرمایه گذاریهای خارجی در طرحهای بهینه سازی انرژی ایجاد شده است، تأکید کرد: این سرمایه گذاریها می تواند در قالب اجرای پروژه، انتقال فناوری و در قالب فرصتهای آموزشی و طرحهای تحقیقاتی باشد.

طرحهای بهینه سازی مصرف انرژی

شاکری با اشاره به طرحهای بهینه سازی مصرف انرژی گفت: طرح افزایش کارایی 600 هزار موتورخانه موجود در کشور با سقف بازپرداخت 2 میلیارد دلاری از محل صرفه جویی انجام شده در مدت 40 ماه سبب 6 میلیارد دلار صرفه جویی انرژی و کاهش انتشار 67 میلیون تن دی اکسید کربن می شود.

وی جایگزینی 140 هزار تاکسی فرسوده با تاکسی گازسوز پیمایش بالا را از دیگر طرحهای شرکت بهینه سازی مصرف سوخت عنوان کرد و افزود: در این طرح بازپرداخت 635 میلیون دلار در مدت 5 تا 7 سال براساس پیمایش صورت گرفته انجام می شود که 2.2 میلیارد تن کاهش انتشار کربن را نیز به دنبال دارد.

شاکری با اشاره به طرح جایگزینی 17 هزار اتوبوس گازسوز در کلانشهرها تصریح کرد: ارزش 3.5 میلیارد دلار صرفه جویی و 6.4 میلیارد تن کاهش دی اکسید کربن از دستاوردهای اجرای این طرح است.

وی به برق دارکردن 100 هزار چاه کشاورزی با بازپرداخت 1.6 میلیارد دلاری اشاره کرد و گفت: این طرح با 3 میلیارد دلار ارزش صرفه جویی که به همراه دارد سبب صرفه جویی هفت میلیارد لیتر فرآورده نفتی نیز می شود.

رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ارزش صرفه جویی طرح جایگزینی خودروهای سنگین با عمر بیش از 35 سال را 12 میلیارد دلار عنوان کرد و ادامه داد: در این طرح 2.7 میلیارد دلار بازپرداخت انجام می شود.

وی توسعه حمل و نقل ریلی را از بزرگترین طرحهای بهینه سازی عنوان و اظهار کرد: این طرح با بازپرداخت 7.5 میلیارد دلاری در مدت 10 سال سبب بازگشت 144 میلیارد دلار به اقتصاد ملی می شود.

رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت همچنین طرح گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان و سایرشهرهای کوچک و روستاهای باقیمانده را نیز از طرحهای درحال اجرا در شرکت ملی گاز ایران عنوان کرد.

شاکری همچنین طرحهای بهینه سازی مصرف انرژی را یکی از بهترین زمینه ها برای ایجاد اشتغال در کشور دانست.

کد خبر 255647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =