این روشها به طور معمول شامل آزمایشهای مکانیک سنگ (مانند آزمایش مقاومت تراکمی تک محوره و یا سه محوره)، آزمایشهای کانی شناسی و یا استفاده از نگارهای چاه است. آزمایشهای مکانیک سنگ، آزمایشهای کانیشناسی و یا آزمایشهای دیگری که برای تجزیه و تحلیل چاه به کار می روند نسبت به نگارهای متداول چاه نگاری بسیار وقتگیر و هزینه بردار هستند.
از اینرو در مقاله «پیش بینی ماسه دهی با استفاده از نگارهای چاه در یکی از میادین نفتی جنوب ایران» از نگارهای چاه برای پیش بینی ماسه دهی یکی از چاههای نفتی در جنوب ایران استفاده شده است.
برای این منظور، با در اختیار داشتن نگارهای متداول پتروفیزیکی از جمله نگار صوتی، ابتدا مدولهای الاستیک سنگ و مقاومت فشاری تک محوره و سپس مقدار فشار منفذی نیز محاسبه شده است و این مقادیر با مقادیر واقعی کالیبره شد.
از آن جا که تعیین مقدار تنشهای برجا در اعماق زیاد برای پیشبینی ماسه دهی چاه مورد مطالعه ضروری بود با در دست داشتن مقادیر به دست آمده از مدولهای الاستیک، مقاومت فشاری تک محوره و فشار منفذی، تنشهای برجای افقی و تنش عمودی محاسبه شد.
سرانجام با استفاده از معیار شکست موهر- کلمب و نگار کالیپر، پنجره بهینه گل برای پیش بینی زونهای دارای ظرفیت ماسه دهی، محاسبه شده است.
نظر شما