استفاده از سامانه های اطلاعاتی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در نفت

شرکت ملی نفت ایران در مسیر تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی، سامانه های اطلاعاتی را نیز بکار گرفته و بر آن است با برگزاری سه کارگاه جامع در حوزه فاوا، توان اجرایی و عملیاتی این سامانه ها را تشریح کند.

احمد تولایی مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی نفت ایران در گفتگو با خبرنگار شانا، با بیان این مطلب افزود: بکارگیری سامانه‌های جامع اطلاعاتی، ضمن افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید، روند تحقق اقتصاد مقاومتی را در این صنعت بهبود می بخشد.

وی گفت: فناوری اطلاعات و ارتباطات سبب بهبود فرایندها و ارتباطات میان خریداران و تامین کنندگان کالاها و تجهیزات می‌شود و با افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها، مدیریت زمان و ...، به صیانت از منابع کمک می کند. 

تولایی با بیان این که فناوری اطلاعات از طریق بهبود روندها، نقش مؤثری در ایجاد اشتغال و تولید سرمایه ایفا می کند، ادامه داد: فناوری اطلاعات با افزایش بهره‌وری، مانع خروج منابع از کشور می شود که هم‌جهت با سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.

به گفته وی، یکی از کارهای عملیاتی برای اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت، استقرار نظام فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در بطن کسب‌وکار و زنجیره ارزش به‌عنوان محور توسعه جهت نیل به سازمانی یاد گیر، پیشرو و صاحب اندیشه و خرد است.

مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: این فناوری در عین حال که در مقایسه با دیگر فناوریها هزینه بسیار کمتری به دنبال دارد، اثربخشی آن چندین برابر است و می‌تواند مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی را در صنایعی مانند نفت هموار ‌کند.

تولایی افزود:  فناوری اطلاعات و ارتباطات نه تنها در حوزه فعالیت خود تأثیرگذار است، بلکه در همه فعالیتهای اقتصادی و غیراقتصادی سازمان تأثیری بسزا دارد.

وی با بیان این که مطالعات نشان می‌دهد، توسعه فاوا در طی دهه‌های گذشته روند رو به رشدی داشته است، عنوان کرد: فاوا از طریق افزایش بهره‌وری در بخشهای تولید، بکارگیری و ترکیب مؤثر منابع در صنعت نفت با محوریت دانش و فناوری نوین، ساماندهی، طراحی و ساخت نرم‌افزارهای فنی و مهندسی در داخل کشور، بهبود فرایند تبدیل داده به اطلاعات، اطلاعات به دانش و دانش به خرد در سازمان، مدیریت و توسعه سامانه‌های اندازه‌گیری، پایش، مانیتورینگ، کنترل و نظارت، هوشمندی کسب‌وکار و مدیریت دانش، مدیریت مخازن، زنجیره تأمین، روابط خریداران و تأمین‌کنندگان کالا، نگهداری و تعمیرات تجهیزات و دستگاه‌ها و برنامه‌ریزی جامع منابع انسانی، در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی نقش آفرینی می کند.

تولایی که قرار است در همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی»، ریاست سه کارگاه را عهده دار باشد، در این زمینه عنوان کرد: کارگاه سامانه جامع اطلاعات مدیریت پژوهش و فناوری، کارگاه سامانه تأمین و تدارکات کالای نفت و کارگاه سامانه اطلاعات بالادستی نفت، سه کارگاهی است که در جریان این همایش برگزار می شود.

کد خبر 255702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =