تغییر الگوی ژئوپلتیک نفت با انقلاب منابع نفتی نامتعارف

تغییر در موازنه و آرایش جدید مناطق نفت خیز جهان یکی از زمینه های تغییر در بازار جهانی نفت از حیث ذخایر، عرضه و تجارت بین المللی است.

بر اساس پیش بینیهای انجام شده و با در نظر گرفتن ذخایر متعارف نفتی در ابتدای قرن بیست و یکم انتظار می رفت ذخایر نفتی حدود 40 کشور از تولیدکنندگان کنونی نظیر آمریکا، مکزیک، آذربایجان، نروژ، روسیه، برزیل و جین تا سال 2030 به پایان برسد که در پی آن نگرانیهای بسیاری در زمینه تامین انرژی به وجود آمد.

کشف منابع نامتعارف نفتی و سرمایه گذاری گسترده برای ارتقای فناوریهای تولید از این منابع، به لحاظ فنی حجم ذخایر نفتی قابل برداشت افزایش یافت. 

این روند نوظهور در حیطه انرژی که از منطقه آمریکای شمالی آغاز شد از سوی صاحبنظران صنعت نفت و ژوپلتیک انرژی، اتقلاب نفت نامتعاف نامیده شد.

اتقلاب نامتعارف نفتی در حال ایجاد الگویی جدید در ژئوپلتیک انرژی جهان و برهم زننده موازنه قدرت به نفع کشورهای مصرف کننده صنعتی است.

مطالعات بیانگر این واقعیت است که با در نظرگرفتن منابع نامتعارف، میزان ذخایر نفت جهان به 5.4 میلیارد بشکه افزایش خواهد یافت. 

اگرچه افزایش قابل توجه تولید از محل منابع نامتعارف نفت حداقل در آینده نزدیک محقق نخواهد شد، اما آغاز این روند به خودی خود تاثیر قابل توجهی در تغییر موازنه انرژی جهان، شکل گیری قلمروهای ژئواستراتژیک جدید، بروز تاثیرهای قابل توجهی در زمینه ژنوپلتیک انرژی و تغییر قواعد بازی خواهد داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید. 

کد خبر 258349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =