تأثیر هشدارهای جهانی بر اقتصاد کشورهای مختلف و اقتصاد جهانی مورد توجه بسیاری از محققان از دهه 1990 واقع شد و سازمانهای جهانی بسیاری در سطح جهانی با هدف کاهش آثار زیانبار ناشی از هشدارهای جهانی از طریق توافقتنامه های درون دولتی و یا ایجاد محدودیت و اجبار، تشکیل شد.
زیرا بر اساس گزارشهای بانک جهانی در سال 2007 میلادی، از بین آلوده کننده های محیطی که سبب تغییرات آب و هوایی میشوند، دی اکسیدکربن 58.8 درصد کل گازهای گلخانه ای را به خود اختصاص داده است.
از سویی دیگر شواهد زیادی مبنی بر ارتباط مثبت بین مصرف انرژی و بهبود متغیرهای کلان اقتصادی وجود دارد. ارتباط میان متغیرهای اقتصادی با آلودگی محیطی همانند ارتباط بین این متغیرها با مصرف انرژی است. تولید ناخالص ملی یکی از متغیرهای مهم اقتصادی است که معیاری برای سنجش رشد اقتصادی به شمار می آیند.
ارتباط میان رشد اقتصادی با آلودگی محیطزیست طی دو دهه اخیر به طور گسترده ای مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است که چارچوب عملی برای ارزیابی فوق مبتنی بر فرض منحنی محیط زیست کوزنتس است.
با توجه به این که در سالهای اخیر در کشور ایران مصرف انرژی سیری صعودی داشته و از سوی دیگر دامنه ارتباطات تجاری ایران با دیگر کشورها توسعه یافته است، مقاله «تاثیر مصرف انرژی، رشد اقتصادی و تجارت خارجی بر انتشار گازهای گلخانهای در ایران» با به کارگیری چارچوبی مشابه، ارتباط بین آلودگی، رشد اقتصادی و تجارت بین الملل را همزمان با هم ارزیابی کرده است.
همچنین نبود تعادل در سطح انتشار گاز دی اکسید کربن پس از گذشت حدود دو سال به واسطه تغییر متغیرهای سطح مصرف انرژی، تولید ناخالص داخلی و درجه باز بودن اقتصاد تعدیل می شود.
نظر شما