محمد حسن پیوندی در گفتگو با خبرنگار شانا، اظهار داشت: با توجه به تصمیم خوب مجلس مبنی بر حاکمیتی ماندن شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در صنعت پتروشیمی، در مرحله نخست در نظر داریم تمرکز سنگینی برای دستیابی به حلقه مفقوده این صنعت یعنی تولید دانش فنی و انجام بسته مهندسی اصولی انجام دهیم، این مورد از راهبردها و سیاستهای کلان NPC به شمار می آید.
وی افزود: به هر حال برای توسعه صنایع پایین دستی یا همان صنایع تبدیلی در کشور ما نیازمند یک سری مواد حد واسط هستیم که برای تولید آنها واکنشهای شیمیایی خاصی رخ می دهد؛ بیشتر این مواد حد واسط دانش محور هستند، بنابراین یکی از مسائل مهم رسیدن به این دانشهای فنی با مشارکت شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکتهای خارجی است که حاضر باشند در زمینه تولید محصولات میانی یا همان حد واسط سرمایه گذاری مالی کرده و دانش فنی نیز جزو آورده هایشان باشد، رونق صنایع پایین دستی در گرو تولید مواد حد واسط است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با بیان این که این شرکت منابع مالی برای سرمایه گذاری در اختیار ندارد، بنابراین در مشارکتهای آتی در این صنعت نمی تواند هیچ سهمی داشته باشد، گفت: در واقع ما نمی توانیم ضمانتی به شرکتهای خارجی بابت سرمایه گذاری در ایران بدهیم.
پیوندی ادامه داد: اعتبار NPC برند این شرکت در دنیاست؛ ولی هم اکنون این ضمانتها می تواند از طرف هلدینگهای فعال در صنعت پتروشیمی اتفاق افتد، به عنوان مثال هلدینگ خلیج فارس آنقدر منابع مالی در اختیار دارد که بتواند ضمانتهای لازم را برای اجرای یک طرح یا سرمایه گذاری خارجی ـ چه مستقیم و چه غیر مستقیم ـ تامین کند، بهترین ضمانت این هلدینگ این است که به سرمایه گذار اعلام شود اگر روزی قصد خروج از سرمایه گذاری را داشته باشد، آمادگی داریم 100 درصد سهام آنها را خریداری کنیم و به همین سادگی می توان خیال سرمایه گذار خارجی را برای ورود به ایران راحت کرد.
وی گفت: شرکتها و سرمایه گذاران خارجی با توجه به شرائط کشورمان علاقه زیادی دارند که برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی یک ضامن دولتی داشته باشند، این موضوع را بارها در مذاکرات با ما تاکید کرده اند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اظهار کرد: برای تسهیل در توسعه صنعت پتروشیمی مجموعه ای از تغییرات در قوانین کشور لازم است. به عنوان مثال به اعتقاد بنده منابع صندوق توسعه ملی می تواند از طریق NPC در اختیار پروژه ها قرار گیرد که بتوانند یک شریک خارجی دارای دانش فنی را با خود همراه کنند، در این صورت ما می توانیم به قائم مقامی صندوق توسعه ملی پشتوانه پروژه ها باشیم.
پیوندی تصریح کرد: جغرافیای نوین برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی در سواحل خلیج فارس تا دریای عمان است، زیرا هم اکنون شما هیچ جایی بهتر از این مناطق برای توسعه کارپیدا نمی کنید، این سواحل علاوه بر مجاورت با دریا در پشت سر خود استانهای بزرگ ایران را هم دارند. به عنوان مثال هرمزگان، فارس، خوزستان و سیستان و بلوچستان می توانند منابع انسانی و مواد غذایی و لجستیکی را تامین کنند، امروزه تمرکز جمعیت در جهان در کنار سواحل است.
نظر شما