روابط بانکی ایران و آلمان نیازمند تسهیل است

معاون وزیر نفت خواستار شتاب گرفتن روابط بانکی و بیمه آلمان با ایران شد و گفت: آلمانیها امیدوارند ظرف یک ماه آینده موضوع بیمه را در سقف 5.5 میلیارد یورو حل کنند.

رکن الدین جوادی در گفتگو با خبرنگار شانا درباره مهمترین محورهای مذاکره با اوه بک میر، معاون وزیر اقتصاد و انرژی آلمان که دیروز (سه شنبه، 14 اردیبهشت ماه) انجام شد، اظهار کرد: شتاب بخشیدن به کارهای بانکی مهمترین محور مذاکره بوده است و از آنها خواسته شد با سرعت بیشتری مسائل بانکی و بیمه ای را حل کنند.

وی با اشاره به علاقمندی شرکتهای آلمانی برای حضور در ایران و با بیان این که صنایع آلمان گامهای مثبتی برای همکاری با ایران برداشته اند، تصریح کرد: سرعت بانکهای آلمانی نسبت به صنایع این کشور عقب است و از آنها خواسته شد سرعت بانکهایشان برای همکاری با ایران متناسب با صنایعشان باشد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر تسریع روابط بانکی، لازمه توسعه صنعتی و تجاری را مسائل مالی دانست و با بیان این که این دو باید به صورت موازی با هم جلو روند، تصریح کرد: البته آنها نیز این موضوع را درک کرده اند و امیدوارند ظرف یک ماه آینده بحث بیمه را در سقف 5.5 میلیارد یورو حل کنند تا بتوانند همسو با توافقها پوشش بیمه ای لازم را به صنایع و بانکهای خود برای تامین مالی، تجارت و سرمایه گذاری در ایران بدهند.

جوادی با بیان این که هیئت آلمانی اعلام کردند که بانکهای متوسط آلمانی فعالیتهای خود را در ایران آغاز کرده اند و این موضوع به تدریج زمینه را برای حضور بقیه بانکهای آلمانی در ایران فراهم می کند، افزود: البته این سخن، حرف درستی است منتها ما انتظارمان این بود که سرعت بیشتری به این موضوع دهند.

تشکیل شرکت مشترک میان زیمنس و او تی سی  برای ساخت داخل

وی سپس درباره تفاهمنامه امضا شده با شرکت زیمنس نیز با اشاره به این که بیژن زنگنه، وزیر نفت پیشتر در دیدار با مدیرعامل این شرکت در زمینه ساخت داخل یک نوع توربین جدید و کمپرسور به توافق رسیده بودند، تصریح کرد: در حقیقت این یادداشت تفاهمی که امضا شد دو محور دارد؛ نخست، زمینه های حضور شرکت زیمنس در ایران بررسی شود و دوم، نوسازی ماشین آلات دوار کهنه و سرمایه گذاری برای تامین ماشینهای دوار پروژه های جدید در بخش بالادست و خطوط انتقال نفت با هدف ساخت داخل انجام شود.

به گفته معاون وزیر نفت، قرار است در این زمینه شرکت او تی سی و زیمنس یک شرکت در ایران ثبت کنند و این شرکت مسئول ساخت داخل این توربینهای جدید و توربو کمپرسورها باشد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره این که آیا همه تجهیزات بلوکه شده پارس جنوبی به کشور منتقل شده است، تصریح کرد: همه تجهیزات پارس جنوبی آزاد شده است، بخشی از آن وارد کشور شده و بخشی هنوز روی آب است.

کد خبر 259564

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =