نخستین فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس وارد مدار می شود

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا با بیان این که تا 6 ماه آینده فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس وارد مدار می شود، گفت: با توجه مذاکرات صورت گرفته منابع مالی اجرای این پروژه تا حدودی تامین شده است.

به گزارش خبرنگار شانا، سردار عباداله عبداللهی، عصر امروز (شنبه، 18 اردیبهشت ماه) در سومین روز از بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب، پیشرفت فیزیکی پالایشگاه ستاره خلیج فارس را بیش از 86 درصد اعلام کرد و افزود: ستاره خلیج فارس بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی خاورمیانه است که با بهره برداری کامل آن، نه تنها از واردات بنزین بی نیاز می شویم بلکه به صادرکننده این فرآورده نیز بدل می شویم.

وی اساسی ترین مشکل در اجرای این پروژه را تامین منابع مالی یاد کرد و افزود: تاحدودی این مشکل رفع شده و به نحوی که تاکنون 760 میلیون دلار برای اجرای آن تخصیص داده شده و بخشی از این مبلغ نیز جذب شده است.

ساخت 10 سکوی پارس جنوبی براساس برنامه زمان بندی

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا درباره ساخت 10 سکوی پارس جنوبی از سوی شرکت صدرا نیز اظهارکرد: با توجه به این که مالکیت صدرا را دوباره به قرارگاه برگرداندیم، بنابراین تمهیداتی برای ساخت سکوها براساس برنامه زمانبندی اندیشیده ایم که انتظار داریم براساس این برنامه پیش رویم.

وی با بیان این که نمی توان در یک مرحله ساخت 10 سکو را به پایان رساند، گفت: یکی از مشکلات ما در ساخت 10 سکوی واگذار شده به صدرا، معطل ماندن 50 ماهه تجهیزات سکوها در گمرکات بوده است که به اطلاع معاون اول رئیس جمهوری و وزیر نفت رسیده است، انتظار داریم با ورود این تجهیزات به میزان قابل توجهی اجرای کار سرعت یابد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با اشاره به اهمیت ساخت سکوها، اظهارکرد: در اجرای پروژه های پارس جنوبی حتی اگر ساخت خطوط لوله و پالایشگاه نیز به پایان برسد اگر ساخت سکوها تکمیل نشده و در موقعیت مستقر نشوند؛ در عمل تولیدی از پارس جنوبی محقق نخواهد شد.

وی با اشاره به ساخت پالایشگاه فازهای 15 و16 پارس جنوبی از سوی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا نیز اظهارکرد:  واحدهای این پالایشگاه در حال فعالیت است، حال امکان دارد به دلیل تعمیرات اساسی برخی واحدها از مدار خارج شده باشند اما این موضوع به معنای نقص در پالایشگاه فازهای 15 و16 نیست.

مذاکره با شرکتهای اروپایی و آسیایی برای اجرای پروژه

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا همچنین با اشاره به مدل جدید قراردادهای نفتی و مشارکت شرکتهای ایرانی و خارجی برای اجرای پروژه، گفت: این که گفته می شود قرارگاه تمایلی به ورود پیمانکاران خارجی ندارد کذب محض است؛ منتهی اگر قرار است شرکتهای خارجی وارد ایران شوند، باید به بحث تامین منابع مالی توجه داشته باشیم زیرا هم اکنون کشور بیش از هر زمانی به تامین منابع مالی نیاز دارد.

سردار عبدالهی ادامه داد: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا پیش از تحریمها با شرکتهایی از کره، چین، اروپا و آسیا مذاکراتی داشته است براین اساس بنا داریم در پروژه هایی که صرفه اقتصادی داشته باشد و منافع کشور را نیز تامین کند به اجرای کار بپردازیم.

وی با بیان این که ایران در اجرای حوزه های فنی و مهندسی توانمند است، ادامه داد: ما در اجرای پروژه های بزرگ به تامین منابع مالی نیاز داریم منتهی قائل به ایجاد محدودیت در تعامل میان دو طرف نیستیم و انتظار داریم در مشارکتها افزون بر تامین مالی فناوری نیز منتقل شود.

وجود بیش از 450 میلیارد تومان پروژه نیمه تمام در کشور

سردار عبدالهی با بیان این که حدود 450 میلیارد تومان پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد، افزود: عقل حکم می کند تا زمانی که این پروژه ها به پایان نرسیده است پروژه جدیدی را آغاز نکنیم مگر پروژه های خاص. بر این اساس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا نیز بنا دارد ابتدا پروژه های نیمه تمام خود را به پایان برساند.

رقیب بخش خصوصی نیستیم

وی با بیان این که قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا رقیب بخش خصوصی نیست، ادامه داد: قرارگاه همواره بستری را آماده کرده است تا بتواند بخش خصوصی به اجرای پروژه بپردازد، ضمن این که این آمادگی را داریم تا با ایجاد کنسرسیوم به اجرای پروژه ها بپردازیم زیرا قرارگاه از تجهیزات و امکانات منحصر به فردی برخوردار است که در اختیار بخش خصوصی نیست.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با اشاره به سابقه فعالیت خود در قرارگاه در چهار دولت گذشته اظهارکرد: طی همه این دوره ها قرارگاه بازوی اجرایی و توانمند دولت بوده است و هر زمانی که دولت از آنها تقاضایی داشته به اجرای پروژه پرداخته است. در واقع قرارگاه با هیچ دولتی مشکلی ندارد.

وی ظرفیت خالی قرارگاه خاتم الانبیا را 35 درصد اعلام کرد و افزود: این ظرفیت در بخشهای عمرانی، صنعت، معدن و نفت است.

کد خبر 260096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =