صنایع نفت و گاز فرصتی مناسب برای سرمایه گذاران خارجی است

مدیرعامل گروه صنعتی سدید گفت: شرایط جدید بین المللی صنایع نفت، گاز و آب ایران فرصتی مناسب برای سرمایه گذاران خارجی است که با مشارکت شرکتهای داخلی در بخش بالا و پایین دستی آنها سرمایه گذاری کنند.

به گزارش شانا به نقل از ایرنا، حمدلله محمدنژاد امروز(سه شنبه، چهارم خردادماه) در کنفرانس بین المللی لوله و پروفیل فولادی با حضور شمار زیادی از شرکتهای خارجی و داخلی در محل هتل اوین گفت: اکنون یکی از سیاست مهمی که وزارت نفت برنامه ریزی و شرکت نفت آن را دنبال می کند، توسعه و بهره برداری از ذخایر و میدانهای مشترک است و بنابراین جلب و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای فعال سازی این مهم اهمیتی بسزا دارد.

وی میدانهای مشترک در غرب کارون ( استان خوزستان)، میدان آزادگان، یادآوران و پارس جنوبی را به عنوان مهمترین پروژه های در حال اجرا معرفی کرد.

محمدنژاد بهینه سازی فعالیت پالایشگاههای جدید از جمله پروژه 360 هزار بشکه ای ستاره خلیج فارس و 480 هزار بشکه ای سیراف را از جمله برنامه ها اعلام کرد.

به گفته وی براساس برنامه ششم توسعه پیش بینی شده، برای اجرای افزایش ضریب بازیافت در میدانهای مشترک 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری لازم است که 130 میلیارد دلار باید در بخش بالادستی و بقیه در بخش پائین دستی باید انجام شود.

محمدنژاد گفت : اکنون سرمایه گذاران خارجی برای مشارکت در این بخش رقابت فشرده ای دارند و در عین حال بزرگ ترین فعالیت در طرحهای میدان گاری پارس جنوبی است.

وی یادآور شد: پارس جنوبی در واقع قطب انرژی جمهوری اسلامی لقب گرفته است و برای بهره برداری از ذخایر آن 24 فاز طراحی شده که 16 فاز در حال بهره برداری و فازهای 13، 19، 20، 21 و 22 در حال اجرا و تکمیل است و فاز 11 اکنون پیمانکار ندارد و در مرحله مناقصه است و فاز 14 برای ال ان جی که استخراج 25 میلیون متر مکعب در روز به همراه دیگر اقلام از جمله گوگرد در حال اجرا قرار دارد.

محمدنژاد گفت: اکنون شرکت ملی گاز ایران روزانه 550 میلیون متر مکعب گاز عرضه می کند و با تکمیل فازهای پارس جنوبی این رقم به یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب خواهد رسید و این درحالی است که مصرف کل اروپا به 470 میلیون متر مکعب در روز بالغ می شود.

وی یادآور شد: ذخایر غنی گاز در ایران در واقع موقعیت را برای سرمایه گذاران خارجی فراهم می کند و امروز شرایط برای تحقق بخشیدن به برنامه های این بخش مهیاست.

مدیرعامل گروه صنعتی سدید گفت: راهبرد امروز صنعت گاز انتقال آن به هند، اروپا و بقیه کشورهای متقاضی است و انتقال گاز به طول 2500 کیلومتر از طریق خطوط لوله ، اقتصادی تشخیص داده شده است.

محمدنژاد افزود: شرکت ملی گاز اقدام به اجرای 11 خط لوله سراسری به طول 36 هزار کیلومتر کرده و 350 هزار کیلومتر شبکه توزیع را برای مصرف داخلی، صنایع، نیروگاه ها طراحی و اجرا کرده است.

به گفته این فعال صنعتی، خط لوله ششم سراسری از عسلویه تا اهواز اجرا شده و از اهواز تا کوهدشت به طول 500 کیلومتر با قطر 56 اینچ در دست طراحی و آماده مناقصه است.

وی خط هفتم را از عسلویه به ایرانشهر به طول 970 کیلومتر و انشعاب به زاهدان و زایل ، انشعاب از ایرانشهر به چابهار و کنارک را به عنوان دیگر پروژه های در دست طراحی معرفی کرد که با انتخاب پیمانکار شکل اجرای به خود می گیرد.

همچنین خط نهم از عسلویه به تبریز و مرز بازرگان به طول 1800 کیلومتر در دست طراحی است.

محمدنژاد افزود: اکنون در کنار موضوع صادرات گاز به ترکیه مسئله صدور گاز به اروپا نیز مطرح است و افزون برآن صادرات به عراق و شهر بغداد در برنامه جای دارد.

به گفته وی موضوع انتقال گاز از جاسک از راه دریا به عمان برای صادرات درحال مطالعه و در کنار این برنامه موضوع صادرات به پاکستان پیش بینی شده است.

کد خبر 261510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =