به گزارش خبرنگار شانا، در بیست و یکمین نشست کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران، گزارشی از تواناییها و قابلیتهای سازندگان تجهیزات صنعت نفت و انرژی کشور ارائه و پس از آن مقرر شد کمیسیون انرژی اتاق تهران طی نامهای از تشکلهای حوزه ساخت تجهیزات، بخواهد فهرست کالاهای تولیدی خود را برای ترویج استفاده از توان داخلی ارائه کنند.
در این نشست ابتدا منصور معظمی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران به اجلاس اخیر اوپک اشاره کرد و گفت: این اجلاس براساس اخباری که از آن منتشر شد، اجلاس موفقی بوده و پس از مدت طولانی، با اجماع اعضا، دبیرکل اوپک انتخاب شده است.
وی افزود: دبیرکل جدید اوپک فردی است که در میان کشورهای نفتخیز دارای مقبولیت است، در مورد سهم ایران در سبد نفتی اوپک نیز هنوز اختلاف نظرهایی وجود دارد و به نظر میرسد، دستیابی ایران به سهم 14.2 درصدی پیشین، زمانبر باشد.
معظمی به قراردادهای جدید نفتی نیز اشاره و تصریح کرد: قراردادهای نفتی با عنوان IPC نیز تقریبا نهایی شده و قرار است وزارت نفت، این نوع قراردادها را به صورت عمومی معرفی کند، روح این قراردادها اینگونه نیست که پروژهها به خارجیها واگذار شود، بلکه آنها سرمایه و تکنولوژی وارد کشور میکنند و اجرای پروژه ها با مشارکت شرکتهای داخلی و خارجی به انجام میرسد.
رضا پدیدار، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران نیز در این جلسه گفت: انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت 16 سال پیش آغاز به کار کرد و اکنون 600 شرکت حقوقی به عضویت آن درآمده است، همچنین در این بخش 60 هزار اشتغال مستقیم و 40 هزار اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.
وی به درخواستهای سازندگان تجهیزات صنعت نفت اشاره کرد و افزود: اجرایی شدن آییننامه قانون حداکثر استفاده از توان تولید، پیگیری و تخصیص یارانه تولید به صورت وجوه اداره شده، تخصصیتر شدن صدور مجوز فعالیت با رویکرد محدودیت فنی و تکنولوژی و اخذ مشورت از نهادهای صنفی، جلوگیری از تمامی ثبت سفارشهایی که توسط کارفرما به نفع شرکت خارجی صورت میگیرد، اخذ مجوز تعیین میزان ساخت داخل قبل از ثبت سفارش توسط کمیته مستقر در وزارت صنایع برای شرکتهای ایرانی که پروژه به آنها ارجاع شده است، از مهمترین درخواستهای فعالان و سازندگان تجهیزات صنعت نفت است.
پدیدار در پایان پیشنهاد داد که یک کارگروه مشترک رسمی با ابلاغ مقامهای عالی وزارتخانه های نفت و صنعت، معدن و تجارت با حضور نمایندگان این دو وزارتخانه و نمایندگان انجمنهای تخصصی مرتبط با حوزه ساخت تجهیزات تشکیل شود و برای استفاده حداکثری از توان داخلی تصمیم گیری کنند.
پس از ارائه این گزارش، معظمی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: فعالان بخش خصوصی میتوانند از امکان برنامه ششم توسعه برای نهادینه کردن استفاده از ظرفیتهای داخلی بهره ببرند، چرا که سازندگان تجهیزات در طول سالهای گذشته به قابلیتهای چشمگیری دست یافتهاند که غفلت از آن دور از انصاف است.
در ادامه این نشست، با پیشنهاد اعضای کمیسیون مقرر شد نامهای خطاب به تشکلهای حوزه ساخت تجهیزات صنعت نفت تهیه شود و کالاهای ساخته شده توسط آنها مورد استعلام قرار گرفته تا به نهادهای ذیصلاح ارائه شود.
نظر شما