به گزارش شانا، محمد خزاعی گفت: با برداشته شدن فشارهای اقتصادی از ایران و سفر هیئتهای خارجی به این کشور به منظور بررسی جوانب مختلف، ژاپن موافقت کرده است که 10 میلیارد خط اعتباری در اختیار ایران قرار دهد؛ ضمن آن که آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن (جایکا) نیز برای پرداخت 2 میلیارد دلار وام ارزان قیمت برای اجرای طرحها به ایران بدهد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: توافق هشت میلیارد دلاری با اگزیم بانک (صادرات- واردات) کره جنوبی و توافق پنج میلیارد دلاری با شرکت بیمه تجاری کره جنوبی (کی شور)، همچنین برقراری خط اعتباری با کشور نروژ از دیگر دستاوردهای اعتباری در پسابرجام است.
وی با بیان این که اسناد اولیه این خطوط اعتباری امضا شده است، تصریح کرد: در ادامه مذاکرات،مبالغ وامها با تعیین نرخ بهره،مدت تنفس وام، بانکهای عامل، همچنین پروژه های تحت پوشش و دیگر مواد مشخص می شود.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران از شکل گیری کمیته راهبری تامین منابع مالی برای تخصیص این وامها به پروژه ها خبر داد.
وی گفت: طرحها و پروژه هایی می توانند از این وامها بهره مند شوند که به تعهدات استقراضی دولت نیفزایند، ایجاد شغل کنند،در حوزه های اولویت دار نظیر بخش کشاورزی به کار گرفته شوند.
محمد خزاعی یادآور شد: مسئولیت ساماندهی موارد یاد شده بر عهده کمیته راهبری است.
وی افزود: برخی پروژه ها برای استفاده از تسهیلات خارجی باید حداقل 15 درصد مبلغ پروژه را تامین کنند، اما با وجود تصویب بودجه سال 95 که بتازگی اتفاق افتاده، برای همه این مهم میسر نبود.
خزاعی تصریح کرد: سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران به همراه بانک مرکزی موفق به جلب این منابع عظیم خارجی شده، اما جذب آنها بر عهده دستگاه های اجرایی است.
به گفته وی، بطور تقریبی همه مسائل منطقه با مساعدت و همراهی ایران حل می شود، از نظر ذخایر نفت و گاز ایران در رتبه دوم جهانی بوده، کشوری چهار فصل است و افزون بر دارا بودن جمعیت بالا و نفوذ مناسب در جمعیت حدود 400 میلیونی منطقه پیرامونی،ثبات و امنیت بالایی دارد.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران نصریح کرد: مجموع این شرایط و دیگر امکانات، فعالان اقتصادی خارجی را بر آن داشته تا از ایران به عنوان سکویی برای حضور در منطقه بهره بگیرند و در شرایط کنونی که به دلیل برداشته شدن تحریمها شاهد فضای بازتر سیاسی و اقتصادی نسبت به گذشته هستیم، آنها نیز مشتاقانه خواهان حضور در ایران هستند.
خزاعی با اشاره به این که فضای مراودات اقتصادی و بین المللی ایران در زمان کنونی و پسابر جام دستخوش تغییرات و تحولات اساسی شده است، ضمن انتقاد از کسانی که برجام را برای کشور بیفایده تلقی می کنند،افزود: کشور در یک مدت زمان طولانی درگیر مساله تحریم بود و حال که فشارهای اقتصادی برداشته شده، است، خارجیها ابتدا برای ارزیابی و بررسی همه جوانب کار به ایران سفر می کنند و بالطبع، حصول نتیجه زمانبر خواهد بود.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران اظهار کرد: بطور نمونه مذاکره با کره ایها برای همکاری در حوزه بهداشت حتی با وجود آنکه خارج از تحریمهای شورای امنیت بود، هشت ماه زمان برد و تا پس از برجام نیز به مرحله توافق نهایی نرسید.
وی تصریح کرد: حل و فصل بسیاری مسائل و مشکلات پیش آمده در کشور، پس از دیماه پارسال و توافق برجام، شکل اجرایی به خود گرفت.
خزاعی گفت: در سالهای گذشته، تحریمها و فشارهای اقتصادی سبب شده بود دولت و فعالان اقتصادی کشور نتوانند حتی کوچکترین معامله ای با خارجیها انجام دهند و هر گونه تحرکی در این زمینه توسط خزانه داری آمریکا و کمیته تحریم شورای امنیت سازمان ملل کنترل و در صورت تخلف از تحریم ها، جریمه هایی اعمال می شد.
وی تصریح کرد: پس از برجام و رفع تحریمها شاهد مراجعات مکرر و فراوان خارجیها در قالب مقامهای بلندپایه دولتی و یا فعالان اقتصادی کشورهای مختلف بودیم که از ابتدای انقلاب تاکنون بی سابقه بوده است.
نظر شما