به گزارش شانا، مصطفی سرمدی، معاون فنی حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به این که مراکز دفن پسماند در دنیا یکی از مهمترین منابع جهانی تولید گاز متان محسوب میشوند، گفت: در حدود دو سوم انتشار این نوع گازها از اماکن دفن پسماند در جهان، مربوط به کشورهای توسعه یافته است.
وی با بیان این که نقش انتشار گازهای دی اکسید کربن و متان در گرمایش جهانی شناسایی و ثابت شده است، افزود: با توجه به تولید روزانه 12000 تن پسماند عادی در استان تهران، میزان انتشار گاز متان 438 میلیون مترمکعب در سال برآورد میشود که قابلیت استحصال 2400 مگاوات انرژی از این میزان گاز در سال در این استان وجود دارد.
سرمدی تصریح کرد: با توجه به این پتانسیل در استان از یک طرف و ضرورت رفع آلودگی زیست محیطی ناشی از سو مدیریت این پسماندها و مهار و کنترل گازهای گلخانهای از طرف دیگر و همچنین استفاده از انرژیهای نو، مدیران اجرایی پسماند و متولیان امر را مجاب خواهد کرد که برای استفاده از این ظرفیت و کنترل گازهای منتشر شده از مراکز دفن پسماند چاره اندیشی و برنامه عملیاتی خود را ارائه کنند.
معاون فنی حفاظت محیط زیست استان تهران عنوان کرد: پیشتر شهرداری تهران طرح استحصال گاز متان را در قالب مکانیسم توسعه پاک به صورت آزمایشی انجام داده، اما این موضوع در سطح انبوه تاکنون عملیاتی نشده است که امیدواریم هرچه سریعتر اجرایی شود.
نظر شما