رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، افزود: پدیده قاچاق، تولید ملی و اشتغال را تضعیف و بلکه تخریب کرده، مانع کسب درآمدهای دولت بوده و همچنین منابع ارزی کشور را از بین برده است.
حقیقی بیشترین حجم قاچاق را مربوط به کالاهای مجاز، مشروط و یارانهای برشمرد و گفت: قاچاق در حوزه کالاهای ممنوعه در ردیفهای آخر است.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق را معلول ناکارآمدی فرآیندهای تجاری کشور عنوان کرد و گفت: هزینههای بالای ورود کالا از مبادی رسمی و تعدد تعرفهها در زمان ترخیص و ارزش افزوده قاچاق را به صرفه کرده است.
وی با تاکید بر این که تا زمانی که برای مرزنشینان معیشت قابل قبول تامین نشود زمینههای انتقال کالا از معابر غیررسمی کشور همواره فراهم است، افزود: منفعت اصلی در قاچاق کالا را کسانی میبرند که اصلا دیده نمیشوند و جنسشان را در مبدا تحویل گرفته و در مقصد تحویل میدهند.
وی به تعدد مبادی غیررسمی ورود و خروج کالا به کشور به عنوان عامل دیگر حجم بالای قاچاق در کشور اشاره کرد و با تاکید براینکه قاچاق مسئلهای تکبعدی نیست به تشریح رویکردهای برنامهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و اقدامات پیشگیرانه آن اشاره کرد و از تهیه بسته نظارت بر ترانزیت خارجی توسط این ستاد خبر داد.
وی در ادامه به بیان رویکردهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای مقابله با پدیده قاچاق پرداخت و گفت: اصلاح و نوسازی فرآیندهای تجاری و گمرکی، ساماندهی نظارت های مرزی و فرامرزی، ساماندهی نظام حمل و نقل و تهیه بسته نظارت بر ترانزیت خارجی از جمله برنامه ها و رویکردهای ستاد است.
حقیقی با اشاره به دستاوردهای این ستاد در سالهای اخیر گفت: کاهش حدود ۱۰ میلیارد دلاری حجم قاچاق از سال ۹۲ به ۹۴، افزایش حجم کشفیات و نیز افزایش جرایم وصولی از مهمترین دستاوردهای ستاد در 2 سال اخیر بوده است.
نظر شما