سواحل دریای عمان و خلیج فارس می‌تواند به کانون توسعه تبدیل شود

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های گسترده ایران در صنایع دریایی گفت: ایران با داشتن نیروهای مجرب و بازار مناسب در کشورهای اطراف می‌تواند به یک کشتی ساز بزرگ بدل شود.

به گزارش شانا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، امروز (سه شنبه 27 مهر) در مراسم بهره برداری از پروژه های ملی صنایع دریایی کشور که در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران برگزار شد، گفت: متاسفانه ایران بهره کمی از اقتصاد دریا داشته و آنطور که باید نتوانسته است از ظرفیت‌های این بخش استفاده کند.

وی ترانزیت کالا در حمل و نقل دریایی، شیلات و صنایع دریایی را از جمله بخش‌های مرتبط با اقتصاد دریا برشمرد و افزود: ایران ظرفیت آن را دارد که در این زمینه گام‌های موثری بردارد.

جهانگیری یکی از نقاط ضعف کشور را استقرار جمعیت کم در سواحل کشور دانست و تصریح کرد: متاسفانه بخشی از سواحل کشور خالی از سکنه است و در برخی مناطق نظیر جاسک و چابهار به علت محدودیت‌ها و محرومیت‌ها، تراکم جمعیت و سکنه وجود ندارد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های گسترده ایران در سواحل دریای عمان و خلیج فارس تاکید کرد: سواحل دریای عمان و خلیج فارس از جمله سواحلی هستند که می‌توانیم آن را به کانون توسعه بدل کنیم.

وی با اشاره به رفت و آمد فراوان کشتی‌های سایر کشورها از خلیج فارس و تنگه هرمز گفت: امروز با توجه به افزایش استخراج گاز و حمل و نقل انرژی و محصولات پتروشیمی از طریق کشتی، شاهد آمد و شد بسیاری در خلیج فارس و تنگه هرمز هستیم، ایران می‌تواند درآمد قابل توجهی از طریق ارائه خدمات به این کشتی‌ها کسب کند.

جهانگیری افزود: در گذشته بخش زیادی از نیازهای مرتبط با صنایع دریایی و سازه های آن از خارج از کشور تامین می‌شد، اما با افزایش توانمندی داخلی، امروز بخش عمده‌ای از این نیازها در داخل کشور تامین می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور یکی از ضرورت‌های توسعه صنایع دریایی و ساخت کشتی در داخل کشور را مشخص کردن ساز و کار تامین مالی برای اجرای این طرح‌ها دانست و تصریح کرد: اگر ساز و کار تامین مالی برای اجرای این گونه پروژه ها مشخص شود بی گمان صنعت کشتی سازی در ایران به راه خواهد افتاد و ایران با داشتن نیروهای مجرب و بازار مناسب در کشورهای اطراف می‌تواند به یک کشتی ساز بزرگ بدل شود.

وی اظهار امیدواری کرد که ایران بتواند جایگاه مناسب خود را در صنعت دریایی بدست آورد و از فرصت‌های موجود در این بخش استفاده کند، زیرا توسعه این بخش یکی از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است و اگر می‌خواهیم به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی جامه عمل بپوشانیم، مهم‌ترین گام استفاده از ظرفیت‌های داخلی کشور است.

در این مراسم محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با تاکید بر این که رقابت در بخش کیفیت، قیمت و زمان بندی تحویل، از اهمیت زیادی در صنعت کشتی سازی برخوردار است، گفت: باید برای رسیدن به توانمندی شرکت‌های بزرگ کشتی سازی هدف گذاری مناسبی انجام دهیم و با جدیت آن را دنبال کنیم.

در این مراسم مدیرعامل مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران نیز گزارشی از اقدام‌های انجام شده و برنامه های آینده ارائه کرد و سپس تفاهم‌نامه‌ای میان این مجتمع و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای تحویل شناور اقیانوس پیمای کانتینربر ایران ـ کاشان امضا شد.

کد خبر 271212

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =