به گزارش شانا، سید پیروز موسوی در نمایشگاه و کنفرانس فراساحلی انرژی هلند 2016 در آمستردام اعلام کرد: سطح صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به دوره پیش از تحریمها نزدیک شده، این درحالی است که همه تاسیسات و تجهیزات و زیرساختهای ذخیره سازی، بارگیری و صادراتی نفت خام و میعانات گازی نوسازی شده و ارتقا یافته است.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با بیان این که در زمینه نوسازی اسکلهها، بازوهای بارگیری، تاسیسات ذخیره سازی و گویهای شناور میتوانیم با شرکتهای هلندی مشارکت داشته باشیم، گفت: برخی از گویهای شناوری (SPM) که در پایانههای نفتی ایران برای بارگیری محمولههای نفتی و میعانات گازی استفاده میشود، ساخت سازندگان هلندی است و از این رو میتوان برای تامین تجهیزات آنها مشارکت داشت.
موسوی یادآور شد: هم اکنون با نوسازی تاسیسات، امکان پهلودهی و بارگیری همزمان 10 فروند نفتکش در پایانه نفتی خارک که حدود 93 درصد صادرات نفت خام ایران را عهده دار است، فراهم بوده و این یک موفقیت بزرگ برای اقتصاد ملی ایران است.
وی ادامه داد: فعالیت شرکت پایانههای نفتی ایران برای روزآمد شدن تاسیسات ذخیره سازی و صادراتی نفت خام و میعانات گازی کشور براساس استانداردهای بین المللی ادامه دارد و همزمان که شرکتهای داخلی بخش بزرگی از نیازهای ما را تامین میکنند، فعالان هلندی نیز میتوانند مشارکت داشته باشند.
موسوی با اشاره به ظرفیت تاسیسات صادراتی نفت خام کشور گفت: پایانه صادراتی خارک دارای 2 اسکله معروف به نامهای «تی» در شرق و «آذرپاد» در غرب جزیره است. اسکله شرقی با طول 1840 متر قابلیت پهلودهی همزمان 6 نفتکش تا ظرفیت 300 هزار تن دارد، در حالیکه نفتکشهای غول پیکر با ظرفیت بیش از 500 هزار تن نیز می توانند در اسکله غربی بارگیری کنند.
وی افزود: در پایانه نفتی خارک، پس از رفع تحریمها، رکورد بیشترین میزان بارگیری ثبت شده در یک روز، بیش از هفت میلیون بشکه نفت بهوسیله نفتکشهای خارجی و ایرانی بوده است.
به گزارش شرکت پایانههای نفتی ایران،در نمایشگاه و کنفرانس فراساحلی انرژی هلند 2016، بیش از ۶۰ شرکت خارجی فعال در زمینه پروژههای فراساحلی نفت و گاز و شرکتهای ایرانی حضور داشتند.
نظر شما