نیاز ۴ میلیارد دلاری لیبی برای تحقق افزایش تولید نفت

وزیر نفت لیبی از نیاز این کشور به ۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید نفت و رساندن آن به رقم روزانه ۲ میلیون بشکه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از طرابلس، خلیفه عبدالصادق روز شنبه (۲۹ دی) در حاشیه همایش انرژی و اقتصاد در طرابلس اعلام کرد: لیبی برای تحقق هدف تولید روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه‌ای  به ۳ تا ۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

وی همچنین با اشاره به برگزاری مناقصه برای اعطای مجوزهای اکتشاف و حفاری تصویب‌شده پس از تصویب کابینه لیبی تا پیش از پایان ژانویه ۲۰۲۵ گفت: اقتصاد لیبی به‌شدت به فروش نفت متکی است و بیش از ۹۵ درصد از بودجه این کشور را شامل می‌شود.

وزیر نفت لیبی با بیان اینکه در بازسازی شتاب وجود دارد و این تنها با افزایش تولید قابل دستیابی است، تصریح کرد: هدف تنها رسیدن به رقم تولید روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه نیست، بلکه ما به‌دنبال تحقق هدف تولید روزانه به ۲ میلیون بشکه در روز هستیم.

بر اساس اعلام شرکت ملی نفت لیبی این کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در روز جمعه (۲۸ دی) روزانه یک میلیون و ۴۱۳ هزار و ۳۷۲ بشکه نفت تولید کرد.

تولید نفت لیبی در دهه پر هرج و مرج از سال ۲۰۱۴ که این کشور پس از قیام  منجر به سرنگونی معمر قذافی بین دو دولت در شرق و غرب تقسیم شد، بارها با اختلال روبه‌رو شده است.

لیبی پیش از سرنگونی رژیم دیکتاتوری سرهنگ معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ میلادی روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه تولید می‌کرد.

عبدالصادق با اشاره به اینکه مناقصه برای اعطای مجوزهای حفاری شامل سه حوضه و از ۱۵ تا ۲۱ بلوک خواهد بود، گفت: این مناقصه همه حوضه‌های رسوبی در لیبی، حوضه‌های سرت، مرزوق، حوضه قادمس و مناطق دریایی را شامل می‌شود.

فرههت بنگدارا، مدیرعامل پیشین شرکت ملی نفت لیبی که به‌تازگی استعفا داده است، در ماه دسامبر اعلام کرد: آخرین دور مناقصه‌های لیبی برای اعطای مجوزهای اکتشاف نفت و گاز ۱۷ سال پیش اعلام شده بود.

وی تصریح کرده بود: در ۷۰ درصد از کل زمین‌های لیبی و بیش از ۶۵ درصد از آب‌های سرزمینی این کشور هنوز عملیات اکتشافی انجام نشده است.

مسعود سلیمان پس از استعفای بنگدارا سرپرست شرکت ملی نفت لیبی شد.

وزیر نفت لیبی اعلام کرد که تاریخ اعلام صدور مجوز دور تازه مناقصه‌ها پس از تأیید نشست هیئت دولت وحدت ملی لیبی همان‌طور که وزارت نفت و شرکت ملی نفت این کشور کار خود را به پایان رسانده‌اند اعلام می‌شود.

عبدالصادق گفت: دولت لیبی با شریکان خود همکاری خواهد کرد تا با جذب ۳ تا ۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری فراتر از افزایش تولید به‌دنبال حفظ رقم کنونی تولید نفت باشد.

وی با بیان اینکه دور تازه مناقصه اعطای مجوزهای اکتشافی و حفاری برای لیبی اهمیتی راهبردی دارد، تصریح کرد: هر زمان که تولید وجود داشته باشد زیان هم وجود دارد و این ضرر باید با اکتشاف‌های تازه جبران شود.

عملیات تولید و صادرات نفت لیبی در ماه اوت ۲۰۲۴ در پی اعتراض دولت شرقی به برکناری صادق کبیر، رئیس بانک مرکزی لیبی از سوی شورای ریاست جمهوری در طرابلس در تأسیسات نفتی متوقف شد.

بن‌بست سیاسی در لیبی ماه گذشته زمانی آغاز شد که جناح‌های غرب لیبی برای برکناری رئیس بانک مرکزی کهنه‌کار این کشور اقدام کردند و این موضوع سبب شد جناح‌های شرق لیبی توقف تولید نفت را اعلام کنند.

پس از آن دولت مستقر در شرق لیبی و شرکت ملی نفت این کشور مستقر در طرابلس روز ۱۲ مهر امسال پس از حل اختلاف دولت‌های شرقی و غربی بر سر کنترل و ریاست بانک مرکزی، ازسرگیری فعالیت عادی در همه میدان‌ها و پایانه‌های صادراتی نفت را اعلام کردند.

کد خبر 652881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =