41 درصد تجهیزات صنعت نفت در خوزستان ساخته می شود

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: هم اکنون 41 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در خوزستان ساخته می شود.

به گزارش خبرنگار شانا، بیژن عالیپور، عصر امروز (دوشنبه،17 آبان ماه) در حاشیه هشتمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت که هم اکنون در اهواز در حال برگزاری است، در جمع خبرنگاران، گفت: بیش از 250 شرکت سازنده، تولیدکننده و تامین کننده صنعت نفت در این نمایشگاه حضور یافتند و توانمندی‎های خود را به نمایش گذاشته اند.

وی با بیان این که هم اکنون 41 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در خوزستان تولید می شود، ادامه داد: از مجموع کالاهای تولیدی هشت هزار قلم کالا تولید داخل و 6 هزار قلم کالا نیز در حال ساخت است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به رونمایی تجهیزاتی همچون پمپ BB3، روتور توربین ینروی GEC و روتور کمپرسور الیوت در این نمایشگاه ادامه داد: این کالاها برای نخستین بار در کشور ساخته می شوند.

عالیپور ادامه داد: کالاهایی که امروز در هشتمین نمایشگاه تجهیزات صنعت نفت در خوزستان رونمایی می شود سوای 10 قلم کالای مورد نیاز صنعت نفت است.

وی با تاکید بر حمایت از ساخت داخل و تبدیل تحریم به فرصتی برای توانمندی سازندگان داخلی، افزود: خوشبختانه شرکت‎های سازنده فراوانی در صنعت نفت فعال شده اند و بجز تعداد معدودی از کالاها، سایر کالاهای مورد نیاز صنعت نفت در داخل تولید می شود.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز تصریح کرد: حدود 85 درصد نیازهای تجهیزات صنعت نفت در کشور ساخته می شود.

تولید نفتخیز جنوب؛ 3 میلیون و 70 هزار بشکه در روز

وی، درباره تولید نفت مناطق نفتخیز جنوب نیز گفت: تولید نفت با مایعات گازی و نفتا در این شرکت هم اکنون سه میلیون و 70 هزار بشکه در روز است که بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان امسال حدود 40 تا 50 هزار بشکه دیگر به این میزان اضافه خواهد شد.

عالیپور ادامه داد: 83 درصد نفت و 16 درصد گاز کشور و همچنین کلیه خوراک پتروشیمی های خوزستان از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تامین می شود.

وی، با اشاره به اجرای طرح‎های نمکزدایی در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، ادامه داد: انتظار داریم با راه اندازی این واحدها، کیفیت نفت تولیدی در این شرکت افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به فرسوده بودن بخش قابل توجهی از تاسیسات این شرکت که بیشتر آنها به سالهای قبل از انقلاب اسلامی برمی گردد، اظهار کرد: برای نوسازی و بهسازی این تجهیزات برنامه ریزی شده است.

وی با بیان این که کاهش آلودگی‎های زیست محیطی از جمله اولویت‎های شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است، ادامه داد: با بهره برداری از کارخانه های اهواز 2 و 3 آلایندگی های ناشی از سوزاندن مشعل‎ها کاهش خواهد یافت.

عالیپور، همچنین به اجرای 41 پروژه به ارزش 750 میلیارد تومان برای جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه مشعل اشاره کرد.

همکاری تنگاتنگ مناطق نفتخیز جنوب با دانشگاه‎ها

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب درباره برنامه‎های این شرکت برای افزایش ازدیاد برداشت از میدان‎های مناطق نفتخیز جنوب، ادامه داد: در حال حاضر 6 قرارداد همکاری با دانشگاه‎های صنعتی شریف، شیراز، آزاد، نفت، پژوهشکده نفت برای انتقال فناوری و ازدیاد برداشت امضا شد که دانشگاه‎ها برای ازدیاد برداشت در میدان‎های اهواز، بی بی حکیمه، رگ سفید، ​کرنج، منصوری و آب تیموری می‎توانند با دانشگاه‎ها یا شرکت‎های خارجی صاحب فناوری شریک شده و مطالعات ازدیاد برداشت از این میدان‎ها را انجام دهند.

وی درباره تزریق گاز مناطق نفتخیز جنوب نیز گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده امسال بین 110 تا 200 میلیون مترمکعب گاز در روز تزریق می شود.

عالیپور درباره مدل جدید قراردادهای نفتی که بر اساس آن توسعه 4 میدان کرنج، پارسی، رگ سفید و شادگان به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب واگذار شده است، اظهار کرد: بنا شده است تا شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با شرکت‎های داخلی و خارجی برای توسعه این میدان‎ها مذاکره کرده و تفاهم‎نامه و مناقصه توسعه آن را برگزار کند که تاکنون با 23 شرکت داخلی و خارجی از جمله کشورهای اروپایی، روسیه، چین و بی پی انگلیس نیز مذاکراتی صورت گرفته است.

وی گفت: قرار شده است چنانچه در مناقصه و واگذاری این میدانها موفق عمل کنیم توسعه برخی از میدان‎ها نیز به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب واگذار شود.

کد خبر 272504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =