به گزارش شانا، براساس برنامه تنظیم شده، نشست کمیسیون مشترک همکاریهای 2 کشور با حضور محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه رئیسان ایرانی و روسی این کمیسیون، 23 آذرماه در تهران آغاز می شود که در آن زمینههای پیشرفت راهبرد توسعه همکاری ها بررسی خواهد شد.
همچنین کارگروههای هیئتهای ایرانی و روسی از بخشهای مختلف دولتی و خصوصی در نشستهای متعدد حوزهای درباره مسائل گوناگون مربوط به همکاریهای 2 کشور شامل فرصتهای تازه، اجرای قراردادها و پیگیری توافقهای قبلی مذاکره و تصمیم گیری می کنند.
وزارت انرژی روسیه مسئول روسی این نشست، عرصه انرژی، صنایع، کشاورزی، دامی، بانکی، حمل و نقل، آموزشی، جنگل و هوافضا را از جمله دستورهای کاری 2 کشور برای اجلاس تهران اعلام کرده است.
محور دیگر نشست تهران نیز شامل کارآمدتر شدن چارچوب حقوقی و قراردادی برای همکاریهای 2 جانبه و احتمال امضای اسناد مرتبط به این حوزه ها از سوی مقام های دولتی است.
همچنین در حاشیه نشست تهران، دیدارهای 2 جانبه بین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر انرژی روسیه و مذاکرات با مقامهای ایرانی برای گسترش همکاریها برگزار می شود.
مهدی سنایی، سفیر ایران در مسکو نیز با اشاره به افق گسترش فراگیر روابط و همکاریها با روسیه اعلام کرده است، افزود: روابط تهران و مسکو در همه ابعاد و زمینههای سیاسی، منطقهای و اقتصادی در حال توسعه است.
وی خاطرنشان کرد: اسناد زیادی از جمله سرمایه گذاری مشترک، تسهیلات صدور روادید بین 2 کشور، گمرکی و تولیدات سبز امضا شده و در حال اجرا است.
سنایی همچنین با اشاره به هشت دیدار برگزار شده میان حسن روحانی و ولادیمیر پوتین رئیسان جمهوری 2 کشور و تاکید سران بر گسترش بیش از پیش همکاریها، اظهارکرد: روابط ایران و روسیه در زمینههای مختلف دیگر از جمله منطقهای و خاورمیانه هم به نتیجه رسیده و در حال انجام است و امروز روشن ترین زمان همکاریهای تهران و مسکو در طول تاریخ است.
ایران و روسیه می خواهند با شتاب بخشی به این حرکت، ارزش روابط اقتصادی را از سطح کنونی به سالانه 10 میلیارد دلار برسانند که با توجه به مزیتهای نزدیک بودن بازارهای مصرف 2 کشور، مسیرهای کم هزینه حمل و نقل هوایی، دریایی و زمینی و همچنین ترکیبی و آشنایی به نیازهای متقابل توان، افزایش بیش از سطح پیش بینی شده نیز وجود دارد.
برپایه همین رویکرد، در نشست سال گذشته کمیسیون مشترک همکاریهای 2 کشور با شرکت هیئت 70 نفره ایرانی و همتایان روسی در مسکو به ریاست واعظی و نوواک، مجموعهای از سندها و تفاهمها به ارزش بیش از 40 میلیارد دلار در حوزههای مختلف از جمله افزایش مبادلات بازرگانی و فعالیت بخش خصوصی، نیروگاهی (هسته ای و بخار)، ریلی، صنعتی، انرژی و برق مورد توافق قرار گرفت.
براساس اجرای بخشی از این توافق ها، ارزش روابط اقتصادی 2 کشور شاهد جهشی بزرگ در همکاریهای بازرگانی و مبادلاتی شد.
از آغاز روی کار آمدن دولت یازدهم، ایران و روسیه با اجرای راهبرد افزایش همکاریهای دوجانبه و همگرایی منطقه ای، روابط اقتصادی رو به رکورد خود را نیز تحرک بخشیدند.
پایین ترین سطح روابط تجاری 2 کشور سال 1392 با سقوط از چهار میلیارد دلار به کمی بیش از یک میلیارد دلار تجربه شد.
در چارچوب اقدام های دولت یازدهم، سال 2014 ارزش اقتصادی روابط 2 کشور به حدود یک میلیارد و 700 میلیون دلار رسید، سال 2015 نیز حدود 30 درصد رشد کرد و براساس آمارهای تازه اعلام شده در نیمه نخست سال میلادی نسبت به مدت مشابه سال 2015، حدود 70 درصد بیشتر شده است.
نظر شما