به گزارش شانا، سید نورالدین شهنازیزاد با اشاره به تولید زودهنگام ۱۵ هزار بشکهای از میدان نفتی آذر تا پیش از پایان امسال، گفت: مرحله دوم تولید زودهنگام از این میدان هم تا پایان اردیبهشتماه سال آینده و به میزان ٣٠ هزار بشکه در روز محقق میشود.
طرح توسعه میدان آذر با هدف تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت شامل تولید روزانه ۳۰ هزار بشکه نفت در تولید زودهنگام و ۶۵ هزار بشکه نفت در مرحله تولید نهایی از میدان است.
شهنازی زاده، حجم نفت درجای میدان آذر را، ۲.۵ میلیارد بشکه و حجم نفت قابل استحصال آن را حدود ۴۰۰ میلیون بشکه برآورد کرد و گفت: پیشبینی شده است، نفت خام سبک آن با درجه گرانروی (API) حدود ۳۲، در مدت ٢٥ سال از این میدان استحصال شود.
وی افزود: تاکنون بیش از ۴۰ بسته کاری کوچک و بزرگ برای توسعه این میدان مشترک تعریف و واگذار شده است. سه پیمانکار حفاری، هشت دستگاه حفاری را در میدان آذر مستقر کردهاند. آغاز عملیات حفاری در شرایط حاضر و آن هم در میدانی همچون آذر، توان خاص و اراده بالایی را میطلبد.
به گزارش شرکت ملی نفت ایران، میدان نفتی «آذر» که در بلوک اناران در دماغه کوههای زاگرس، امتداد مرز ایران و عراق (جنوب غربی ایلام) میان شهرهای مهران و دهلران واقع شده است، یکی از پیچیدهترین سازندهای نفتی ایران است؛ سازندی که حفاریهای اکتشافی و تولیدی در آن نیاز به عملیاتی پیچیده و فناوری خاص دارد.
در ابتدای روند اجرایی شدن این پروژه با اما و اگرهای فراوانی روبه رو بود، اما اقتصادی بودن برداشت نفت در این میدان و البته مشترک بودن آن با عراق، شرکت ملی نفت ایران را بر آن داشت تا به روند برداشت نفت از این میدان شتاب بخشد.
نظر شما