حذف سوخت تولیدی پتروشیمی‌ها؛ مهم‌ترین اقدام زیست محیطی دولت یازدهم

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بدون تردید حذف سوخت تولیدی پتروشیمی‌ها مهم‌ترین تصمیم زیست محیطی دولت بود، چنین دستاورد بزرگی باعث شد مردم کلان‌شهرها به‌ویژه تهران بنزن سرطانزا تنفس نکنند.

به گزارش خبرنگار شانا، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، صبح امروز (یکشنبه، هفتم آذرماه) با حضور در برنامه زنده تلویزیونی حالا خورشید، در پاسخ به این سوال مجری که چرا شما در اوج آلودگی هوای تهران به مراکش سفر کردید، گفت: اجلاس کاپ 22 مراکش یک اجلاس بین‌المللی بود که در سطح وزار برگزار شد و حتی رئیس جمهوری نیز باید در این اجلاس حضور می‌یافت، من به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس مهم شرکت کرده و از منافع کشور دفاع کردم.

وی افزود: برای رفع آلودگی هوا باید برنامه ریزی داشته باشیم، این که به دلیل آلودگی هوا باید در تهران حاضر باشم و سفر مراکش را لغو کنم چیزی را تغییر نمی‌داد، موقعی که هوا ساکن است و وارونگی دما نیز وجود دارد آلودگی ایجاد می‌شود، البته معاونان سازمان محیط زیست همه پای کار بوده و وظایف و برنامه‌های خود را در آن زمان انجام داده‌اند.

ابتکار با اشاره به این که حل مشکلات مربوط به محیط زیست و آلودگی هوا زمان‌بر است، تصریح کرد: با همکاری وزارت نفت و همت دولت توانستیم از ابتدای سال 93 توزیع سوخت تولیدی پتروشیمی‌ها را متوقف و بنزین یورو4 در کلان‌شهرها توزیع کنیم، این مهم باید در دولت گذشته انجام می‌شد، متاسفانه چنین تاخیرهایی، به محیط زیست کشور لطمات جدی وارد کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بنده هشت سال در دولت اصلاحات رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بودم، در آن دوره فعالیت‌های بیشماری برای حفاظت از محیط زیست کشور انجام دادیم که حذف سرب از بنزین توزیعی، ابلاغ استانداردهای خودروسازی کشور، خروج خودرهای فرسوده، توقف تولید خودروی پیکان و غیره مهم‌ترین دستاوردها بود.

وی با اشاره به این که متاسفانه در دولت‌های نهم و دهم برنامه جامع کاهش آلودگی هوا متوقف و اجرایی نشد، افزود: اجرای برنامه جامع کاهش آلودگی هوا از سال 84 تا 92 متوقف شد، شاید مسائل زیست محیطی برای مسئولان وقت در آن دوره اهمیت خاصی نداشت، این بی توجهی، امروز مشکلات بسیاری را برای شهروندان ایجاد کرده است.

ابتکار تصریح کرد: دولت تدبیر و امید در شرایط سخت اقتصادی و کاهش درآمدهای نفتی با برنامه‌ریزی علمی فعالیت‌های زیست محیطی را پیش برده است، در دوره‌ای که بسیاری از تالاب‌های کشور خشک شدند در این دولت و با همکاری وزارتخانه‌هایی همچون نفت، هورالعظیم جانی دوباره گرفت و امروز 62 درصد از این تالاب آبگیری شده که در کاهش گرد و غبار در آن منطقه تاثیرگذار است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: بخش مهمی از گرد و غبار در جنوب کشور، منشا خارجی دارد، بسیاری از کانون‌های گرد و غبار از عراق وارد ایران می‌شود، این کشور با ناامنی‌های بسیاری مواجه است و این موضوع در مالچ پاشی و بیابان زدایی تاثیرگذار بود و فعالیت‌ها برای مقابله با این پدیده را متوقف کرده است.

وی در ادامه به تهمت‌های وارد شده به همسر خود در ارتباط با موضوع واردات بنزین نیز اشاره کرد و گفت: همسر من فعال بخش خصوصی است، زمانی که تصمیم گرفته شد توزیع سوخت تولیدی پتروشیمی‌ها متوقف شود برخی عنوان کردند که همسر ابتکار واردکننده بنزین است، به همین دلیل می‌خواهند سوخت در داخل کشور تولید نشود، در صورتی که ما به دنبال سیاسی کاری نبودیم، در سال 89 و 90 مردم تهران هزار برابر حد مجاز بنزن تنفس می‌کردند، سلامتی مردم برای ما مهم بود، دروغ‌ها و اتهام‌ها نیز به همسر من اثبات شد.

ابتکار با بیان این که حذف سوخت تولیدی پتروشیمی‌ها مهم‌ترین تصمیم زیست محیطی دولت و سازمان محیط زیست بود، افزود: در صورتی که برنامه آلودگی هوا به درستی و به خوبی اجرا شود بین 7 تا 10 سال آینده دیگر آلودگی هوا نخواهیم داشت، هرچند در این سه سال نیز کیفیت هوای کلان‌شهرها نسبت به دوره‌های گذشته بهبود یافته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که تهران امروز آلوده ترین شهر دنیا نیست، تصریح کرد: مردم می‌بینند که امروز کیفیت بنزین توزیعی تغییر کرده، مردم نوسازی تاکسی‌های فرسوده را مشاهده می‌کنند، مردم افزایش تعداد روزهای پاک و سالم تهران را در قیاس با سال‌های گذشته مناظره می‌کنند، ما نمی‌گوییم مشکلات زیست محیطی و آلودگی هوا نداریم، اما وضع نسبت به گذشته بهبود یافته است، آمارها نیز گویای این مطلب است.

کد خبر 273515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =