بهروز زارع در گفت و گو با خبرنگار شانا گفت: بازارهای بین المللی انتظار توافق اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در یکصد و هفتاد و یکمین نشست عادی وزیران نفت و انرژی این سازمان را برای کاهش روزانه یک میلیون و 200 هزار بشکه ای نداشتند و افزایش حدود 9 درصدی قیمت نفت در یک روز ناشی از شوک توافق اوپک بر بازار بود.
وی افزود: توافق اوپک نشان داد که میان کشورهای تولیدکنندگان عضو غیرعضو اوپک بر سر کاهش تولید به منظور بهبود قیمت و بازارهای جهانی نفت خام توافق نظر وجود دارد و این انسجام درونی میان کشورهای تولید کننده نفت چشم انداز قیمت را برای طلای سیاه در ماههای آینده افزایشی ترسیم می کند.
زارع از افزایش حاشیه سود پالایشگاهها در آینده خبر داد و گفت: با توجه به اینکه حاشیه سود پالایشگاهها ناشی از مابهتفاوت قیمت نفت و فرآورده های نفتی است، می توان شاهد افزایش درآمد پالایشگاهها در ماههای آینده بود.
این کارشناس بازار سرمایه از روی آوردن خریداران به سمت خرید سهام شرکتهای پالایشی در بازار در روز شنبه (13 آذرماه) خبر داد و تصریح کرد: پالایشیها اکنون وضع مطلوبی در بازار سرمایه دارند اما این شرایط تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، مشخص نیست.
وی، کل بازار سرمایه را تحت تاثیر فوری توافق اوپک ندانست و افزود: آثار توافق اوپک بر برخی حوزه ها مثل پتروشیمی با تاخیر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه سپهر در عین حال از بازگشت رونق به همه بازارها و خارج شدن بازارها از رکود در نتیجه توافق اوپک خبر داد و گفت: به طور معمول افزایش قیمت نفت، رشد و رونق کسب و کار را در همه حوزهها در پی دارد.
زارع در عین حال تاکید کرد که قضاوت درباره آثار بلندمدت توافق وین برای کاهش تولید نفت هنوز زود است زیرا عوامل متعددی بر تعیین قیمت نفت و دیگر بازارها تاثیرگذار هستند.
نظر شما