به گزارش شانا به نقل از ایرنا، محمدجواد ظریف روز شنبه (13 آذرماه) در نخستین برنامه از سفر به دهلی نو در همایش اقتصادی ایران و هند افزود: اقتصاد ایران و هند به عنوان بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده انرژی، مکمل یکدیگر است.
وی با اشاره به عزم ایران برای گسترش روابط با هند تصریح کرد ایران هرگز همکاری هند را در دوران دشوار تحریمها فراموش نمی کند.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به تعهد ایران برای توسعه همکاری و تجارت با هند یادآور شد: هند باید زمینه تسریع تجارت میان دو کشور را فراهم کند.
وی، چابهار را زمینه مناسبی برای همکاری دو کشور دانست و اظهار کرد سرمایه گذاری در چابهار نه تنها برای ایران و هند بلکه برای همه منطقه اهمیت زیادی دارد.
ظریف، چابهار و کریدور شمال و جنوب را باعث رونق اقتصادی منطقه دانست و یادآور شد: چابهار می تواند هند را به افغانستان،آسیای میانه، روسیه و اروپا متصل کند.
وزیر امورخارجه ایران در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت همکاریهای بانکی دو کشور اشاره کرد و افزود: امیدوارم همکاریهای بانکی میان دو کشور که پشتوانه روابط اقتصادی ایران و هند است بیش از گذشته پیشرفت کند و حرکت رو به جلو خود را ادامه دهد.
ظریف گفت: یک مقام ارشد بانک مرکزی هند در نامه ای اعلام کرده است که بهزودی شعبه ای از بانک یو سی او (UCO) هند تا پیش از پایان سال در تهران افتتاح میشود.
وی خطاب به شرکتکنندگان در این نشست تاکید کرد: این اقدام میتواند گام بسیار مهمی برای فعالیتهای اقتصادی در ایران باشد و زمینه را برای همکاریهای بیشتر بین فعالان اقتصادی دو کشور فراهم کند.
وزیرامور خارجه ایران با اشاره به روابط تاریخی و فرهنگی عظیم بین ایران و هند تصریح کرد روابط دو کشور باید هرچه سریعتر توسعه یابد.
غلامرضا انصاری، سفیر ایران در دهلی نو نیز در این همایش با اشاره به حفظ روابط ایران و هند در دوران تحریم ها خاطرنشان کرد روابط دو کشور با رفع موانع و تحریم ها می تواند به سرعت توسعه یابد.
وی با بیان اینکه نفت هم اکنون بخش زیادی از مبادلات دو کشور را به خود اختصاص داده است افزود:میزان واردات نفت هند از ایران به میزان قبل از تحریم ها رسیده است.
سفیر ایران در دهلی نو با اشاره به سرمایه گذاری هند در چابهار یادآور شد: چابهار می تواند زمینه رونق ایران، هند و کشورهای منطقه را فراهم کند.
وی، کریدور شمال و جنوب را از دیگر طرحهای دیگر عنوان و تصریح کرد با استفاده از این کریدور هند می تواند کالاهای خود را با هزینه کمتری به افغانستان ،آسیای میانه ،قفقاز ، روسیه و اروپا صادر کند.
نشست اقتصادی و بازرگانی ایران و هند روز شنبه با حضور وزیرامور خارجه کشورمان ، وزیر نفت و گاز طبیعی هند ،روسای اتاق های بازرگانی ، بانک ها ، مقامات صنعتی ، بازرگانی و علمی دو کشور در دهلی نو برگزار شد.
وزیر امورخارجه که صبح امروز برای شرکت در کنفرانس قلب آسیا وارد دهلی نو شده است را یک هیات 70 نفری شامل روسای 38 شرکت عمده وابسته به اتاق بازرگانی ،15 شرکت دانش بنیان وابسته به ستاد همکاری های علمی و فن آوری وهشت بانک تجاری به همراه دیگر مقامهای صنعتی، بازرگانی و علمی به منظور ملاقات های تجاری وشرکت در همایش های مشترک اقتصادی میان ایران ،هند ،چین و ژاپن همراهی می کنند.
سخنرانی در بنیاد تحقیقاتی و صاحبان فکر هند ، دیدار با مقامات عالیرتبه هند و گفتوگو در باره مسائل دوجانبه و چند جانبه و سخنرانی درکنفرانس قلب آسیا از جمله برنامه های وزیر امور خارجه در سفر به هند عنوان شده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه به دعوت وزیران خارجه چین و ژاپن عازم شرق آسیا می شود.
نظر شما