مهدی پازوکی در گفتوگو با خبرنگار شانا اظهار کرد: در شرایطی موفقیت نشست 171 عادی وزیران نفت و انرژی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) رقم خورد که برخی جو روانی علیه اقتصاد ایران به راه انداخته اند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در حالیکه همه دشمنان و بد خواهان ایران خودشان را برای شکست نشست وین آماده کرده بودند، تیم کارشناسان و متخصصان وزارت نفت به سرپرستی آقای زنگنه، که به نظر بنده یکی از قوی ترین وزیران نفت تاریخ جمهوری اسلامی ایران است، با درایت و تدبیر تمام از حق و سهم تولید نفت کشور دفاع کردند.
وی افزود: موفقیت اوپک در حالی پیش رفت که با عربستان از نظر سیاسی مسائلی داریم، اما توانستیم با تدابیر ویژه و به دلیل منافع ملی اقتصادی در اوپک، با عربستان به تفاهم متقابل و نقطه مشترک برسیم.
مترجم کتاب «برنامه ریزی و قدرت در ایران» اظهار کرد: مشابه این مسئله در زمان هشت سال جنگ تحمیلی نیز پیش آمد و ایران در حالیکه چند صد کیلومتر منطقه جنگی با عراق داشت، همزمان در اوپک به دلیل منافع ملی، مواضع مشترک با این کشور داشت.
پازوکی گفت: دیپلماسی نفتی ایران نشان داد که هر جا با عقل و منطق برخورد کنیم می توانیم موفق باشیم، اگر این موفقیت به دست نیامده بود ما با بحران ارزی دیگری در کشور روبرو می شدیم.
این کارشناس اقتصاد بین الملل عنوان کرد: نشست اخیر اوپک دو موفقیت بزرگ را در پی داشت، نخست اینکه خود اوپک احیا شد، زیرا در چند سال گذشته حالتی اغتشاش گونه و مشوش در تصمیم های این سازمان ایجاد شده بود که باعث افت شدید قدرت آن بود.
وی افزود: موفقیت دوم اینکه، قیمت نفت افزایش یافت و با هماهنگی که داشتیم توانستیم روزانه 90 هزار بشکه نفت به سهمیه خود بیفزاییم.
پازوکی گفت: باید این دیپلماسی موفق نفتی را به فال نیک گرفت، دولت یازدهم تحت تاثیر جو روانی مخالفتها قرار نگیرد و ارتباط های اقتصادی خود را کشورهای اروپایی برای منافع ملی، افزایش دهد.
کارشناس اقتصاد بین الملل در ادامه تصریح کرد: برخی از مخالفان دولت تلاش دارند تا با ایجاد جو روانی بر فعالیت های مدبرانه دولت اثر بگذارند، در حالیکه هر نوع تصمیم احساسی، تاثیرات بسیار بدی بر اقتصاد ایران خواهد گذاشت.
پازوکی یادآور شد: با توجه به این موفقیت نفتی، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری، آقای زنگنه را مورد تحسین قرار دهد، زیرا جامعه باید بداند که اگر آقای ظریف در سیاست خارجی آن اقدامهای بزرگ را انجام داد، وزیر نفت نیز در حوزه اقتصاد و صنعت توانست، پیروزیهای بزرگی در جهت منافع ملی کشور به دست آورد.
استاد اقتصاد بین الملل دانشگاه اظهار کرد: تاکید بر احیای سهم ایران در تولید نفت، یک نکته اقتصادی بسیار مهمی دارد که نشان می دهد تیم مشاوران و همکاران اقتصادی زنگنه هوشمندانه این سیاست را دنبال کرده اند.
وی در پایان افزود: طرز تفکری که روی سهمیه و نه قیمت تاکید می کند، می داند که با بازگشت سهمیه، قیمت نیز خودش را متعادل می کند و به نفع ما پیش می رود، در حالیکه در مدیریت گذشته اولویت با قیمت بود نه با سهمیه.
یکصد و هفتاد و یکمین نشست اوپک با توافق اعضا برای کاهش تولید تا سقف ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز همراه بود و به دنبال آن روسیه نیز به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان اعلام کرد که برای همراهی با اوپک برای کاهش ٣٠٠ هزار بشکه ای تولید خود آمادگی دارد. ایران تنها کشوری است که نه تنها تولید آن در ٦ ماه نخست سال آینده میلادی کاهش نمییابد، بلکه مجاز به افزایش تولید تا ٩٠ هزار بشکه در روز است.
تحلیلگران بازار انرژی امیدوارند با اجرای تصمیم اوپک و همراهی غیراوپکیها، قیمت نفت به حدود ٥٠ تا ٥٥ دلار در هر بشکه افزایش یابد.
نظر شما