ساختارهای نفتی در دشت خوزستان شناسایی می شوند

ساختارهای نفتی دشت خوزستان پس از پایان فعالیت‎های لرزه گاری اکتشافی در این منطقه شناسایی می شود.

به گزارش شانا، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در بازدید از مناطق عملیاتی سراب، سپهر و ناحیه دهدشت واقع در استان‌های خوزستان و فارس در جریان آخرین حفاری‌های اکتشافی در این مناطق قرار گرفت. 

سیدصالح هندی در بازدید از چگونگی اجرای برداشت داده‌های لرزه نگاری اکتشافی ناحیه سپهر، گفت: با اجرای کامل این پروژه منطقه وسیعی در دشت خوزستان مورد مطالعه قرار گرفته و طبق نتایج اولیه به دست آمده، ساختارهای نفتی موجود در منطقه به خوبی شناسایی خواهند شد. 

وی افزود: پروژه سپهر به خاطر واقع شدن در محدوده رودخانه کارون، زمین‌های کشاورزی فراوان، وجود چندین مزرعه نیشکر، پادگان‌ها و محدوده‌های نظامی و ... از سخت‎ترین و پیچیده‌ترین فعالیت‌های اکتشافی در ایران بوده که خوشبختانه به خوبی در حال اجراست. 

پروژه لرزه نگاری ناحیه سپهر شامل برداشت داده‌های سه بعدی در منطقه شرق آزادگان، جفیر، یادآوران، کوشک و حسینیه است و پوشش لرزه‌نگاری را تا میدان‌های  آبتیمور در شرق و دارخوین در جنوب در بر می‌گیرد. در این پروژه برای نخستین بار برداشت داده‌های لرزه نگاری سه مؤلفه‌ای در مقیاس اکتشافات نفتی صورت گرفته است.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران همچنین در بازدید از ناحیه سراب، بر استفاده از  عملیات مغزه‌گیری برای افزایش اطلاعات و تصمیم گیری‌های بهتر در چاه‌های اکتشافی تاکید کرد. 

ناحیه عملیاتی چاه سراب-1 از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی شهرستان گچساران و در ناحیه دزفول جنوبی واقع شده است.

هندی در بازدید از عملیات لرزه نگاری غیرفعال ( Passive Seismic ) ناحیه دهدشت که برای نخستین بار در ایران اجرا می‌شود، گفت: در این روش بیش از 110 ایستگاه، داده‌های خرد لرزه ( زلزله‌های بسیار کوچک رخ داده در منطقه) را به صورت پیوسته و به صورت همزمان به مدت 6 ماه برداشت می‌کنند.  

در عملیات لرزه نگاری غیرفعال اطلاعات به دست آمده از زلزله‌های کوچک و فراوان موجود در منطقه، برای انجام پردازش توموگرافی و به نقشه در آوردن ساختارهای زیرسطحی استفاده می شود. 

علت استفاده از این روش در منطقه دهدشت، وجود رخنمون‌های گچی سازند گچساران است. 

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: انتظار می رود نتایج حاصل از این پروژه تا نیمه سال بعد در فرآیند مطالعات اکتشافی این منطقه قرار گیرد.

کد خبر 274161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =