حال پس از گذشته پنج سال از آن روز مبارک، فعالیت در حوزه فراساحلی صنعت نفت جهان هر روز ابعادی تازه تر و سرمایه گذاری ها در این بخش روندی روبه رشد را طی می کند. آمارها نشان می دهد 70 درصد از منابع هیدروکربوری کشف شده جهان طی 20 سال اخیر در بخش فراساحل بوده و هم اکنون نیز حدود 65 درصد ذخایر هیدروکربوری دنیا در این بخش متمرکز است. به این ترتیب، امروز با توجه به کاهش منابع هیدروکربوری در فیلدهای خشکی، بخش فراساحل از جذابیت زیادی برای سرمایه گذاران برخوردار شده و پیش بینی ها از رشد 130 درصدی حجم سرمایه گذاری و ثبت بیش از 260 میلیارد دلار سرمایه گذاری در این بخش طی پنج سال آتی حکایت دارد.
در این میان، دریاچه خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان و با در اختیار داشتن حجم وسیعی از ذخایر هیدروکربوری دنیا، از مناطق بکر نفت و گاز به شمار می رود و حضور سکوی امیرکبیر که افتخار کشف نفت در خزر را برای ایران به ارمغان آورد، امیدبخش فرداهایی روشن است. به هر روی بدیهی است، صنعت نفت ایران با برخورداری از حوزه های نفت و گاز متعدد به ویژه فیلدهای مشترک از یک سو و کاستی های تامین منابع مالی از سویی دیگر، با محدودیت هایی مواجه است و برای مدیریت مناسب عملکرد در محدودیت ها، اولویت بندی امور اجتناب ناپذیر است.
شرکت نفت خزر به عنوان متولی توسعه در آبهای خزر در عین حال که به طور کامل از سیاست های وزارت نفت تبعیت می کند، مذاکراتی را نیز با شرکت های صاحب سرمایه و فناوری حفاری در آب های عمیق در دستور کار دارد تا هرگاه خط مشی وزارت نفت، سناریوی توسعه را پیش روی این شرکت قرار داد، مقدمات کار فراهم باشد. در همین مسیر، اورهال سکو و انجام اقدامات پیرامونی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
اینجانب به سهم خود، بیستم اردیبهشت ماه، سالروز کشف نفت در میدان سردارجنگل را به همه آنان که در ثبت این افتخار ملی نقش داشتند، تبریک می گویم؛ تردید نداشته باشید که افق روشنی پیش روی توسعه در خزر قرار دارد.
محسن دلاویز
مدیرعامل شرکت نفت خزر
نظر شما