به گزارش شانا، بیژن زنگنه امروز (دوشنبه، 12 تیرماه) در آیین امضای قرارداد طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی با بیان این که امروز روز بسیار خوبی برای صنعت نفت ایران است، اظهار کرد: امیدوارم با امضای این قرارداد مرحله جدید در صنعت نفت و توسعه آن رقم بخورد.
وی ضمن خوشامدگویی به میهمانان این مراسم، امضای این قرارداد را دستاورد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و انتخابات ریاست جمهوری در 29 اردیبهشت دانست و یادآور شد: پیش از انتخابات، خبرنگاری از من پرسید آیا قراردادهای نفتی امضا میشود یا خیر؟ که پاسخ دادم، 29 اردیبهشت مردم تصمیم میگیرند که قراردادها و سیاستهای نفتی ایران ادامه یابد یا نه.
وزیر نفت ادامه داد: مردم در 29 اردیبهشت، قاطعانه تصمیم گرفتند سیاستهای نفتی ما با وجود همه صحبتهایی که شد، ادامه یابد؛ آقای رئیس جمهوری هم ادامه همین مسیر را به ما اعلام کردند.
زنگنه امضای قرارداد فاز 11 پارس جنوبی را به مردم ایران، مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری تبریک گفت و افزود: با حمایت رهبری و سیاستهای کلی و تدابیر ایشان ما در چنین موقعیتی نمی توانستیم باشیم.
راه طولانی و فرساینده ای طی شد
وی با بیان این که ما راه طولانی و فرساینده ای را تا به امروز طی کردیم، تصریح کرد: اما روش ما این است که جوانانه و با نشاط کارمان را ادامه دهیم.
وزیر نفت با اشاره به این که آنچه که امروز امضا میشود نوعی سرمایه گذاری خارجی است که حدود پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری در آن انجام می شود، اظهار کرد: ما در این مسیر به هیچ وجه پیشتازی توتال را در پروژه های نفتی ایران فراموش نمیکنیم.
زنگنه در این مراسم با گرامیداشت یاد کریستوف دومارژری، مدیرعامل پیشین شرکت توتال یادآور شد: ایشان دوست صمیمی ایران و صنعت نفت بود که متأسفانه در حادثهای جان خود را از دست داد.
وی همچنین از شرکت سی ان پی سی قدردانی کرد و گفت: همیشه گفتهام ما دوستان روزهای سخت تحریم را هرگز فراموش نمی کنیم و این شرکت از دوستان ما در روزگار سخت و از شریکان راهبری ما پس از تحریم خواهد بود.
بازتاب صدای انتقاد مخالفان، افتخار دولت است
وزیر نفت با اشاره به این که ما با صبوری زیاد در سه سال و نیم گذشته توانستیم یک ساختار و الگوی جدید قراردادی را با قابلیت پذیرش برای شرکتهای بین المللی و انتقال فناوری و منابع مالی به کشور تصویب کنیم، گفت: تصویب این الگوی جدید قراردادی با یک اجماع ملی صورت گرفته است.
زنگنه با تأکید براین که امروز بر سر الگوی جدید قراردادهای نفتی یک اجماع ملی وجود دارد، افزود: اگرچه ممکن است عده ای مخالف باشند؛ که طبیعی است.
وی بازتاب صدای انتقاد مخالفان را نشانه افتخار دولت دانست و اظهار کرد: دولت این حق را قائل است که مخالفان هم بتوانند صحبت کنند.
نیاز 200 میلیارد دلاری صنعت نفت به سرمایه گذاری در برنامه ششم توسعه
وزیر نفت با بیان این که این نخستین قراردادی است که در قالب الگوی جدید امضا میشود، تأکید کرد: همه مراحلی که برای دریافت مجوزهای امضای این قرارداد لازم بوده است ازسوی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت دریافت شده است.
زنگنه با اشاره به این که ما در برنامه پنجساله ششم توسعه به 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت نیاز داریم، گفت: از این میزان 130 میلیارد دلار برای بخش بالادستی و بقیه برای بخش پایین دستی است.
وی در ادامه با بیان این که از این مبلغ می توان به جرأت گفت که بیش از 70 درصد آن را می توان از منابع خارجی تأمین کرد، تصریح کرد: ما به سرمایه گذاری خارجی نیاز داریم و دورنمایی که برای صنعت نفت ترسیم شده رسیدن به تولید قریب به 6 میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی در پایان برنامه ششم است.
وزیر نفت اولویت را میدان های مشترک اعلام کرد و گفت: مناقصه میدان آزادگان در جریان است.
مانعی برای حضور شرکت های آمریکایی قائل نیستیم
زنگنه افزود: امیدواریم همکاران اروپایی و آسیایی ما حضورشان را در ایران فعال تر کرده و پس از امضای این قرارداد کارهای خود را برای امضای قرارداد با ایران تسریع کنند.
وی با بیان این که همکاری با شرکتهای چینی و روس در برنامه راهبردی ما وجود دارد، ادامه داد: البته مانعی برای حضور شرکتهای آمریکایی قائل نیستیم و دولت خودشان برایشان محدودیت اعلام کرده است.
زنگنه گفت: ما در 110 سال حضور در بازارهای جهانی نفت همواره خود را به امنیت عرضه انرژی در سطح جهان متعهد دانسته و همواره به آن وفادار بوده ایم.
وزیر نفت انتقال فناوری در سطوح مختلف را از مهمترین بحث های امروز اعلام و تصریح کرد: تقویت ساخت داخل بسیار مهم است و ما از امروز، هم از پتروپارس و هم از شرکتهای دیگر ایرانی انتظار داریم از فرصتی که این قرارداد برای آنها ایجاد میکند، استفاده کنند.
نظر شما