به گزارش خبرنگار شانا، نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه (سوم اردیبهشتماه) از تاسیسات طرح انجیال 3100 دهلران و طرح توسعه میدان مشترک آذر بازدید کردند و در نشستهایی با شجاعالدین بازرگانی، معاون پارلمانی وزیر نفت و مدیران عامل شرکتهای مهندسی و توسعه نفت، نفت مناطق مرکزی، اویک، توسعه سروک و آذر و همچنین مجریان و کارشناسان مرتبط، در جریان آخرین وضعیت پیشرفت این طرحها قرار گرفتند.
فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در راس هیئت نمایندگان، در این نشستها بر ضرورت حمایت همهجانبه مجلس شورای اسلامی و دیگر قوا از فعالیتهای صنعت نفت به عنوان صنعت مولد کشور تاکید کرد و گفت: یکی از موارد تاکید شده در جلسه اخیر روسای سه قوه نیز حمایت و تلاش برای پیشبرد قراردادها و جذب سرمایه در حوزههای اقتصادی بوده است.
وی دلیل حضور نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس در تاسیسات نفتی استان ایلام را اعلام خسته نباشید صادقانه نمایندگان مجلس بهویژه رئیس مجلس و اعضای این کمیسیون به کارکنان تلاشگر صنعت نفت در استان ایلام عنوان کرد که نماد عمران و آبادانی در این منطقه هستند.
حسنوند ادامه داد: کمیسیون انرژی مجلس خود را مکلف میداند در حوزههای مختلف که به قانونگذاری، تسهیل سرمایهگذاری، انتقال فناوری و امضای قراردادهای نفتی با شرکتهای داخلی و خارجی مربوط میشود، صنعت نفت را یاری کند.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش تولید نفت و گاز در کشور ادامه داد: باید به قدری تولید نفت و گاز به ویژه با محوریت میدانهای مشترک افزایش یابد تا این مزیت به عنوان نکته مثبت در معادلات بینالمللی و تامین امنیت کشور همچنان نقشآفرین باشد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به سیاستهای ستیزهجویانه آمریکا و عربستان علیه صنعت نفت ایران، گفت: امریکا به دنبال محدودسازی فروش نفت خام ایران و در نتیجه محدود کردن تولید نفت کشور ماست، با این هدف که ایران دیگر در معادلات جهانی جایگاهی نداشته باشد. عربستان به هر شرکتی که قصد سرمایهگذاری در ایران را دارد، پیشنهادهای مالی کلان میدهد تا آنها را از سرمایهگذاری در ایران منصرف کند. در چنین شرایطی سیاست نظام و دولت حمایت از تولید حداکثری نفت و گاز است.
وی به سختیهای کار در مناطق عملیاتی نفت اشاره کرد و گفت: با رسیدن تابستان، در این مناطق گرمای حدود 60 درجه حاکم میشود و وضع کاری سختی را برای کارکنان ایجاد میکند. همه باید تلاش و حمایت کنیم تا چرخ صنعتی که به واسطه این مرارتها به حرکت در میآید، با قدرت به کار خود ادامه دهد.
این نماینده مجلس، بار دیگر به سهم 14.5 درصدی نفت از درآمدهای نفتی اشاره کرد و با بیان اینکه وزارت نفت با چنین سهم ناچیزی مورد اجحاف قرار گرفته است، عنوان کرد: کمیسیون انرژی با درک این مشکل، از هیچ تلاشی برای افزایش این سهم دریغ نکرده است و امیدواریم این رویکرد در آینده تغییر کند.
حسنوند همچنین در پاسخ به درخواست برخی نمایندگان مبنی بر توجه بیشتر صنعت نفت به اشتغالزایی برای کارکنان بومی و رسیدگی به مناطق محروم عنوان کرد: وزارت نفت، وزارتخانهای است که درباره رسیدگی به مسئولیت اجتماعی، قانون و دستور عمل دارد، به همین منظور در هر پروژه، بحث اشتغالزایی و رفع محرومیت را مدنظر قرار میدهد.
در این نشست، دیگر نمایندگان نیز بحثهای مختلفی را مطرح کردند که اشاره به محدودیتهای تامین منابع مالی در صنعت نفت، قدردانی از ایفای مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت و درخواست رسیدگی بیشتر این وزارتخانه به رفاه مردم ساکن در مناطق همجوار مناطق عملیاتی و اشتغالزایی برای آنان، از رئوس این مباحث بود.
نظر شما