به گزارش شانا به نقل از سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، براساس نتایج حاصل از ارزیابیهای معاینات طب صنعتی در سال 96، بیماریهای قلبی عروقی و غیرواگیر یکی از اصلیترین مشکلات سلامت شاغلان صنعت نفت است که این بیماریها افزون بر کاهش کیفیت زندگی و کارایی، سبب افزایش هزینههای مستقیم و غیرمستقیم درمان میشود و میزان غیبت از کار و احتمال افزایش حوادث را نیز بههمراه دارد. درحالیکه انجام مداخلات پیشگیرانه و مراقبتهای بهموقع سلامت میتواند هزینهها را کاهش دهد و به بهبود کیفیت زندگی و بهرهوری کمک کند.
در این میان بهبود الگوی رفتار تغذیهای از مهمترین مداخلات در جهت کاهش شیوع بیماریهای یادشده است. به همین منظور نشست تجزیه و تحلیل نتایج معاینات طب صنعتی کارکنان شرکت نفت خزر با هدف بررسی وضعیت سلامت کارکنان در این شرکت برگزار شد.
حبیبالله سمیع، مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در این نشست گفت: حفظ سلامت کارکنان و خانوادههای آنان وظیفه اصلی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت است و بر اساس سیاستهای تعیین شده از طریق فعالیتهای پیشگیرانه و فرهنگسازی در زمینه تغییر الگوهای زندگی برای حفظ سلامت کارکنان تلاش میکنیم.
وی با تاکید بر پوشش کامل معاینات دورهای و مراقبتهای سلامت و کنترل مطلوب بیماریهای قلبی، عروقی و غیرواگیر در صنعت نفت افزود: مهمترین اولویت واحد سلامت کار و HSE، اجرای مداخلات لازم برای کاهش ریسک خطر سکتههای قلبی یا مغزی در 6 ماهه دوم امسال است که با بهبود فعالیت فیزیکی و اصلاح الگوی رفتار تغذیهای امکانپذیر است.
علی اصولی، مدیرعامل شرکت نفت خزر نیز ضمن تشکر از حضور موثر مدیران سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، برای هرگونه همکاری در زمینه تقویت ارتباطات دوطرفه با سازمان بهداشت و درمان به منظور افزایش سطح سلامت کارکنان اعلام آمادگی کرد.
وی با تاکید بر اهمیت موضوع سلامت اظهار کرد: باید با تعامل همکاران در مجموعه سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، راهکارهای عملیاتی و اجرایی برای اصلاح الگوهای نادرست موجود به کار گرفته شود.
در ادامه این نشست، علیرضا قاسمینژاد، رئیس ایمنی، بهداشت، محیط زیست و پدافند غیر عامل شرکت نفتخزر در گزارشی با تاکید بر اهمیت تشکیل کمیته سلامت کارکنان، اقدامهای انجام شده اعم از بهبود روند انجام معاینات طب صنعتی، توجه به موضوع تغذیه کارکنان، پیگیری برای بهرهمندی کارکنان از مراکز مشاوره و ... را از محاسن تشکیل مستمر کمیته سلامت در شرکت دانست.
همچنین پیمان فریدنیا، رئیس سلامت کار و HSE سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت ضمن تاکید بر نقش همکاریهای دوسویه بین شرکتها و سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در میزان تحقق برنامههای سلامت کارکنان و ضرورت آگاهیبخشی به کارکنان در خصوص مزایای انجام معاینات دورهای، به ارائه تجزیه و تحلیل معاینات طب صنعتی و شاخصهای سلامت کار ویژه کارکنان شرکت نفت خزر پرداخت.
شرایط سنی کارکنان، پوشش معاینات در سال گذشته، بیماریهای شغلی، بیماریهای مزمن غیرواگیر ( قلبی عروقی)، شیوع دیابت، اختلال چربی، فشارخون، چاقی و سندروم متابولیک از اهم عوامل بررسی شده در این گزارش است.
فریدنیا با اشاره به پیگیریهای شرکت نفت خزر در برگزاری مستمر نشستهای کمیته سلامت درباره مبحث رتبهبندی رستورانهای سالم، افزود: رستوران منطقه عملیاتی شرکت نفت خزر به عنوان پایلوت ترویج تغذیه سالم انتخاب شده و قرار است بهواسطه آن به اصلاح و تغییر رفتار که نتیجه آن تغییر و بهبود شاخصها است، پرداخته شود.
نظر شما