احتمال بررسی افزایش تولید نفت اوپک‌پلاس در ماه ژوئن

منابع آگاه از احتمال بررسی افزایش دوباره تولید نفت اعضای ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) برای ماه ژوئن خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، سه منبع آگاه اعلام کردند که چند تولیدکننده عضو ائتلاف اوپک‌پلاس قصد دارند پیشنهادی برای تسریع در روند افزایش تولید نفت خام در ماه ژوئن، برای دومین ماه پیاپی، ارائه دهند.

به‌دلیل جنگ تجاری بین آمریکا و چین و تصمیم غیرمنتظره ائتلاف اوپک‌پلاس برای افزایش تولید روزانه نفت به‌میزان ۴۱۱ هزار بشکه در ماه مه، قیمت نفت در ماه آوریل به پایین‌ترین سطح در چهار سال اخیر کاهش یافت.  افزایش تولید نفت اوپک‌پلاس سه برابر بیشتر از برنامه‌ریزی اولیه این ائتلاف بود.

هشت کشور عضو ائتلاف اوپک‌پلاس روز پنجم ماه مه (دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت) به‌منظور تصمیم‌گیری درباره برنامه تولید در ماه ژوئن با یکدیگر دیدار می‌کنند.

این سه منبع که نخواستند نامشان فاش شود، اعلام کردند برخی اعضا خواستار افزایش تولید به مقدار مشابه با مقدار توافق‌شده برای ماه مه هستند؛ موضوعی که به تنش میان اعضای پایبند به سهمیه‌ها و تولیدکنندگانی که از سقف تعیین‌شده فراتر رفته‌اند، دامن زده است.

اوپک هفته گذشته اعلام کرد هشت کشور عضو ائتلاف اوپک‌پلاس از جمله عربستان سعودی، روسیه، عراق، امارات متحده عربی، کویت، قزاقستان، الجزایر و عمان برنامه‌ای تازه‌ را برای جبران مازاد عرضه نفت در قالب توافق کاهش تولید داوطلبانه ارائه کردند.

هشت عضو ائتلاف اوپک‌پلاس، ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ پس از برگزاری یک نشست مجازی تصمیم گرفتند برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای نفت (افزایش تولید مرحله‌ای) را از ماه آوریل اجرا کنند، در حالی که اجرای این برنامه تاکنون چند بار به‌دلیل اوضاع بازارهای جهانی نفت با تأخیر روبه‌رو شده است.

هشت عضو ائتلاف اوپک‌پلاس ۱۴ فروردین امسال در نشستی مجازی اعلام کردند که در ماه مه امسال قصد دارند روزانه ۴۱۱ هزار بشکه از این کاهش عرضه را تعدیل کنند.

بر اساس محاسبات رویترز، برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای از آوریل و طرح افزایش تولید امارات متحده عربی، با افزایش روزانه ۱۳۸ هزار بشکه‌ای به‌صورت ماهانه آغاز می‌شود و این افزایش تا سپتامبر ۲۰۲۶ ادامه خواهد داشت.

اعضای ائتلاف اوپک‌پلاس که نیمی از نفت جهان را تولید می‌کنند، از سال ۲۰۲۲ تاکنون به‌منظور حمایت از وضع قیمت و بازارهای جهانی نفت خام، با در نظر گرفتن برنامه کاهش عرضه گروهی در کنار کاهش‌ عرضه داوطلبانه درمجموع روزانه ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه از تولید خود کاسته‌اند که معادل ۵.۷ درصد تقاضای جهانی است.

کد خبر 657457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =