تغییر رویکرد شرکت ملی نفت در جذب سرمایه‌گذاران داخلی و بین‌المللی

رئیس شناسایی و توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران گفت: پیام برگزاری رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی این است که رویکرد شرکت ملی نفت ایران در واگذاری فرصت‌های سرمایه‌گذاری تغییر کرده است.

احسان میرجعفری در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با اشاره به اینکه حدود سه ماه پیش در مدیریت سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران برگزاری رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: در گذشته هیچ‌گاه به این شکل نتوانسته بودیم فرصت‌های سرمایه‌گذاری را به‌صورت تجمیعی به سرمایه‌گذاران معرفی کنیم.

وی با اشاره به اینکه در ابتدا۳۵۰ پروژه و فرصت سرمایه‌گذاری از سوی معاونت سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی نفت ایران شناسایی شد، بیان کرد: در ادامه تصمیم بر آن شد تا فقط طرح‌هایی که قابل‌واگذاری باشند، همچنین فرصت تبدیل به پروژه را داشته باشند، در این رویداد معرفی شوند، سرانجام حدود ۲۰۶ پروژه به ارزش ۱۳۵ میلیارد دلار شناسایی شد که در ۱۵ گروه دسته‌بندی شدند.

انتشار کتابچه معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت نفت

رئیس شناسایی و توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه فرصت‌های سرمایه‌گذاری شامل توسعه میدان‌های نفتی و گازی، ساخت خطوط لوله و مخازن، طرح‌های پشتیبانی، اسکیدمانتد و ... هستند، گفت:  همچنین برای نخستین بار، شرکت ملی نفت ایران کتابچه‌ای را منتشر کرد که ۲۰۶ فرصت سرمایه‌گذاری در آن قید شده است.

میرجعفری با اشاره به اینکه پیام برگزاری این رویداد به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی این است که رویکرد شرکت ملی نفت ایران در واگذاری فرصت‌های سرمایه‌گذاری تغییر کرده است، افزود: با ایجاد مشوق‌هایی به دنبال ایجاد اعتماد دوطرفه بین شرکت ملی نفت ایران و سرمایه‌گذاران در همکاری‌های نفتی هستیم.

وی تصریح کرد: با این رویکرد، شرکت ملی نفت ایران برای حضور سرمایه‌گذاران در این صنعت فرش قرمز پهن کرده است.  

افزایش نرخ بازگشت سرمایه در پروژه‌های نفتی

رئیس شناسایی و توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه مشخصه‌های فنی و مالی پروژه‌ها برای نخستین‌بار به‌صورت شفاف منتشر شده است، ادامه داد: همچنین شرایط قراردادی را منتشر کرده‌ایم و نرخ بازگشت سرمایه را از حدود ۱۷ درصد به ۲۰ تا ۲۳ درصد افزایش داده‌ایم تا سرمایه‌گذاران در فضای شفاف و ملموسی بتوانند پروژه‌ها را انتخاب کنند.

میرجعفری با بیان اینکه برای برگزاری این رویداد برنامه‌ریزی‌هایی انجام شد و دعوت از مهمانان داخلی و خارجی به‌صورت گسترده انجام شد، بیان کرد: استقبال برای حضور در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران خارج از تصور بود.

وی با اشاره به اینکه حدود ۲ هزار نفر مخاطب ایرانی از حدود یک هزار شرکت، بانک، نهاد سرمایه‌گذاری، شرکت‌های اکتشاف و تولید، شرکت‌های پیمانکاری و... برای حضور در این رویداد ثبت‌نام کردند، گفت: حدود ۸۰ مهمان خارجی نیز برای حضور در این رویداد اعلام آمادگی کردند که شامل دیپلمات‌های خارجی حاضر در تهران و شرکت‌هایی بود که می‌توانند در این حوزه فعالیت کنند.

دنیا علاقه‌مند به حضور در صنعت نفت ایران است

رئیس شناسایی و توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه از بیش از ۳۵ کشور دنیا تقاضای شرکت در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران را دریافت کردیم و میزبان آنها بودیم، اظهار کرد: استقبال شرکت‌های خارجی این پیام دوطرفه را داشت که دنیا علاقه‌مند حضور در صنعت نفت ایران است.

میرجعفری با بیان اینکه در شرکت ملی نفت ایران در خصوص تسهیل قراردادها برای شفافیت و واگذاری شرایط رقابتی ایجاد می‌شود، ادامه داد: تلاش بر این است که بهترین سرمایه‌گذاران با بهترین شرایط در پروژه‌های شرکت نفت ایران ورود کنند.

وی به تغییر رویکرد شرکت ملی نفت ایران در واگذاری پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: در این زمینه دو اقدام اساسی انجام دادیم. اول اینکه فرصت‌های سرمایه‌گذاری را احصا و به‌صورت شفاف اعلام کردیم، در مورد دوم نیز فرآیند واگذاری، تأمین مالی و اجرای پروژه‌ها را نیز شناسایی و برای اینها راه‌حل پیدا کردیم.

تصویب بسته تشویقی سرمایه‌گذاری صنعت نفت در شورای اقتصاد

رئیس شناسایی و توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران با اشاره به یکی از چالش‌های موجود، اظهار کرد: یکی از معضلات، نبود جذابیت کافی در قراردادهای بالادستی بود. در همین راستا، این هفته موفق شدیم بسته‌ای تشویقی شامل ۱۰ مورد را در شورای اقتصاد به تصویب برسانیم که از جمله آن می‌توان به معافیت‌های مالیاتی، افزایش نرخ بازگشت سرمایه و کاهش مدت زمان دوره واگذاری اشاره کرد.

میرجعفری یکی دیگر از معضلات تأمین مالی پروژه‌های سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران را سابقه کمتر شرکت‌های ایرانی نسبت به رقبای خارجی و منابع مالی کمتر دانست، افزود: از همین رو صندوق تضمین غیردولتی صنعت نفت با سرمایه ۳۰۰ میلیون یورو و مشارکت ۲۰ شریک شامل بانک‌های تجاری، شرکت‌های اکتشاف و تولید، بورس انرژی و شرکت ملی نفت ایران طراحی شد.

وی با تأکید بر اینکه تأسیس رسمی این صندوق نیز به‌زودی انجام می‌شود، ادامه داد: صندوق تضمین غیردولتی صنعت نفت قابلیت صدور ضمانت‌نامه در حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی را خواهد داشت.

رئیس شناسایی و توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه تفاوتی که این صندوق با نهادهای مشابه مانند بانک‌ها در صدور ضمانت خواهد داشت این است که به‌واسطه شیوه‌نامه نوین تأمین مالی صنعت نفت که چهار ماه پیش در شورای تأمین مالی تصویب شد، قراردادهای نفتی برای نخستین‌بار به‌عنوان وثیقه پذیرش خواهد شد، این صندوق برای شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی، ضمانت‌نامه‌های معتبری هم‌تراز با ضمانت‌نامه‌های بانکی صادر می‌کند تا بتوانند تأمین مالی از بازار سرمایه داشته باشند.

کد خبر 657432

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =