به گزارش خبرنگار شانا، فاطمه تندگویان صبح امروز (یکشنبه، هشتم اردیبهشتماه) در سومین گردهمایی سراسری مشاوران امور زنان وزارت نفت درباره چرایی پرداختن به امور زنان اظهار کرد: مسیر دشواری را طی کردیم و نمیتوان به سرعت همه مطالبات را پاسخ گفت، با وجود این، دستاوردهای سند چشمانداز و برنامه راهبردی توسعه مشارکت زنان و تحکیم بنیان خانواده در صنعت نفت بسیار موفقیتآمیز بوده است.
وی با اشاره به اینکه در دفتر امور زنان و خانواده وزارت نفت تلاش کردیم چالشهای پیش روی زنان صنعت نفت شناسایی شوند، گفت: موانع فرهنگی و نگرشی و نگاه کلیشهای، توزیع قدرت و امکانات و بهرهمندی فرصتها با نگاه جنسیتی، وجود موانع ارتقای شغلی زنان و نادیده گرفتن توانایی زنان، بزرگترین چالشهایی بود که با آن روبهرو بودیم.
مشاور ارشد وزیر نفت در امور زنان و خانواده درباره دستاوردهای دفتر زنان و خانواده وزارت نفت افزود: دفتر امور زنان و خانواده وزارت نفت از سال 92 کار خود را آغاز و در این مدت اهداف و سند راهبردی توسعه مشارکت زنان را تدوین کرد و براساس گزارش دفتر امور زنان ریاست جمهوری، یکی از دفاتر پیشرو در امور زنان به صنعت نفت اختصاص دارد.
تندگویان با اشاره به اینکه ساختار دفتر و ساختار شبکهای برای چهار شرکت زیر مجموعه وزارت نفت ایجاد شد که با بهرهمندی از هشت کارگروه در طول این پنج سال توانستیم اقدامهای گستردهای را از نظر فرهنگی و اصلاح نگرش تغییر دهیم، ادامه داد: با برگزاری دورههای آموزشی تخصصی، فرهنگ توسعه صنعت به واسطه بهرهمندی از مردان و زنان و تحقق عدالت جنسیتی و شایسته سالاری نهادینه شد.
وی افزود: ظرفیتهای بالقوه زنان شاغل مستعد مدیریت و توانافزایی شناسایی شد و سهم مشارکت زنان در حوزه سیاستگذاری، برنامهریزی و تصمیمسازی افزایش یافت و قوانین زیادی برای بهبود اشتغال زنان در صنعت نفت ابلاغ و اجرا شد.
وی در مورد هدف ارتقای سطح سلامت زنان صنعت نفت با بیان اینکه برنامه خودمراقبتی تدوین شد و حساسیت لازم برای پایش و معاینات دورهای صورت گرفت، تصریح کرد: برنامه بعدی ارتقای سطح سلامت روان زنان و خانواده است و طی آن به مقوله ورزش زنان پرداخته شد که به شکلگیری المپیاد زنان، مسابقات و ورزش عمومی و همچنین استفاده از امکانات ورزشی صنعت نفت برای زنان انجامید؛ سلامت پکیج کاملی از پیشگیری و درمان است.
تندگویان با اشاره به اینکه وزیر نفت به نقش زنان در توسعه صنعت همواره تاکید دارد، گفت: از سال ۹۶ تاکنون ۱۴ نشست آموزشی با تکیه بر موسسه واقعیت درمانی و تئوری انتخاب با نگاه نو به مسائل پرداخته شده و همسو با مسئولیتهای اجتماعی، ساخت ۱۳ مجتمع آموزشی و ورزشی در مناطق محروم پیگیری شده است.
مشاور وزیر نفت اظهار امیدواری کرد: با وجود کارهای انجامشده در پنج سال اخیر، باید فعالیتهای بیشتری در زمینه ارتقای زنان و شایستهسالاری و تحقق عدالت جنسیتی در صنعت نفت انجام و پیگیری شود که در این عرصه مدیران و زنان ارشد باید با همکاری و همیاری آن را طی کنند.
سومین گردهمایی سراسری مشاوران امور زنان وزارت نفت صبح امروز (یکشنبه، هشتم اردیبهشت ماه) با حضور معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده و فاطمه تندگویان، مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده در شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران برگزار شد.
نظر شما