تولیدکنندگان نفت آمریکایی عرضه را بالا برده‌اند، اما سودآوری را نه

تلاش آمریکا برای دستیابی به استقلال در زمینه تأمین انرژی سبب افزایش عرضه نفت در این کشور شده، اما سودآوری چندانی در بر نداشته است.

به گزارش شبکه خبری فاکس نیوز، طبق اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت این کشور اکنون حدود یک میلیون بشکه بیشتر از پارسال است و به نظر می‌رسد استقلال آمریکا در تأمین انرژی، در دسترس است.

شاید گمان شود که اکنون بهترین دوران برای تولیدکنندگان نفت و شرکت‌های خدمات نفتی در آمریکاست، اما بسیاری از این شرکت‌ها بدترین دوران خود را تجربه می‌کنند و صنعت نفت آمریکا به چالش افتاده است. هفته گذشته که شرکت وزرفورت اینترنشنال، یک شرکت خدمات حفاری مستقر در سوئیس، اعلام ورشکستگی کرد، این مسئله آشکارتر شد.

این ورشکستگی که بزرگ‌ترین مورد در صنعت نفت شیل آمریکا در چند سال اخیر است، باید نشانه هشداری برای بازار نفت باشد که موفقیت چشمگیر تولید نفت آمریکا را بدیهی انگاشته بود. تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا در زمینه عرضه پرکار بوده‌اند، اما در دستیابی به سودآوری واقعی این‌طور نبوده است.

اکتشاف در مناطق غیرمحتمل برای یافتن میدان‌های نفتی و خوشبینی‌ای که موجب انقلاب شیل آمریکا شده بود، موجب عرضه بیش از حد نیز شده است و شرکت‌ها بدهی بیش از حدی را به جان خریده‌اند. طبق اعلام روزنامه نیویورک تایمز آمریکا، حداقل ۶ شرکت انرژی در سال جاری میلادی ورشکسته شده‌اند. در چهار سال گذشته، این رقم ۱۷۵ مورد در آمریکا و کانادا بوده و مجموع بدهی این شرکت‌های ورشکسته، ۱۰۰ میلیارد دلار بوده است.

مهم‌ترین دلیل این ورشکستگی این است که این شرکت‌ها، پول کافی به دست نمی‌آورند. در ۱۰ سال گذشته، ۴۰ شرکت از میان شرکت‌های مستقل نفت و گاز در آمریکا در مجموع حدود ۲۰۰ میلیارد دلار بیش از درآمدهای عملیاتی خود هزینه کرده‌اند.

این مسئله موجب کاهش سرمایه‌گذاری شده و به همه بخش‌های صنعت نفت، به‌ویژه بخش خدمات حفاری، آسیب زده است. شرکت‌های معروفی همچون شلمبرژه و هالیبرتون، شاهد افت شدید ارزش سهم خود بوده‌اند.

اگرچه این کاهش هزینه‌ها برای حفظ این شرکت‌ها در کسب‌وکار اجتناب ناپذیر است، این معنا را نیز دارد که رشد تولید نفت آمریکا ممکن است دچار وقفه شود و هم‌اکنون نیز شاهد کند شدن رشد تولید نفت آن هستیم. 

در این میان، واقعیت این است که بازار رشد تقاضا را دست کم گرفته است. از دید بسیاری، ضعف رشد تولید نشانه‌ای از سقوط تقاضای نفت است، اما چیزی که در ماه‌های گذشته دیده‌ایم، این است که کاهش نرخ بهره در کشورهای گوناگون  می‌تواند به‌سرعت اوضاع را تغییر دهد.

اگر تقاضا دوباره افزایش یابد، تأمین تقاضای بیشتر به عهده صنعت نفت شیل آمریکا خواهد بود و این مسئله مستلزم افزایش بسیار بیشتر قیمت نفت است.

کد خبر 290669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =