به گزارش پایگاه خبری المانیتور، دولت عراق تلاش میکند به خروجیهای صادرات نفت خود تنوع بخشد تا از آسیب ناشی از تنشها در خلیج فارس پیشگیری کند.
پیش از این عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق اعلام کرده بود که دولت این کشور در حال بررسی مسیرهای صادرات نفت از قلمرو اردن و سوریه است و همچنین گفت این کشور درباره رویدادهای اخیر تنگه هرمز و تأثیر احتمالی آنها بر اقتصاد عراق نگران است.
در ماه گذشته میلادی، عراق روزانه ۳ میلیون و ۵۲۰ هزار بشکه نفت از پایانه بصره و بندر جیحان ترکیه صادر کرد.
عراق و اردن در ماه فوریه سال جاری میلادی تصمیم گرفتند توافق ساخت یک خط لوله با ظرفیت صادرات روزانه ۲ میلیون بشکه نفت از بصره تا بندر عقبه اردن را فعال کنند.
برخی گزارشها همچنین حاکی از قصد عراق برای ساخت یک خط لوله جدید به ترکیه برای جایگزینی خط لوله کنونی میان دو کشور است.
عاصم جهاد، سخنگوی وزارت نفت عراق گفت: وزارت نفت در حال بررسی ساخت یک خط لوله در قلمرو سوریه تا دریای مدیترانه است که در مرحله امکانسنجی اقتصادی این پروژه و شرایط مناسب جغرافیایی و امنیتی قرار دارد.
به گفته وی، این پیشنهاد در سال ۲۰۰۴ میلادی مطرح شد، اما به دلیل شرایط امنیتی نامناسب در هر دو کشور به تأخیر افتاد.
سخنگوی وزارت نفت عراق همچنین درباره خط لوله صادرات نفت به اردن اعلام کرد که هیئت وزیران عراق به این پروژه رأی داد و برای اجرای آن با عمان توافق به دست آمد و روزانه یک میلیون بشکه نفت عراق به بندر عقبه فرستاده میشود.
جهاد گفت: ما اکنون در حال بررسی پیشنهادهای سرمایهگذاری ازسوی شرکتهای بینالمللی هستیم که خط لوله را در قبال دریافت درصدی از درآمد صادرات هر بشکه نفت، احداث میکنند.
وی اعلام کرد ساخت خط لولههای صادراتی در سوریه و اردن ربطی به شرایط امنیتی خلیج فارس ندارد و گفت: ساخت این خطوط لوله چهار یا پنج سال طول میکشد و تا آن زمان، شرایط منطقه ممکن است تغییر کرده باشد.
نظر شما