تقویت نگاه تحلیل‌گرانه و عملیاتی در همایش مسئولیت اجتماعی صنعت نفت

مشاور اجتماعی وزیر نفت تقویت نگاه تحلیل‌گرانه و در عین حال عملیاتی را از ویژگی‌های برجسته چهارمین دوره همایش مسئولیت‌ اجتماعی صنعت نفت برشمرد و از عبارت «مسئولیت اجتماعی صنعت نفت، راهی به سوی توسعه پایدار» به‌عنوان شعار این همایش یاد کرد.

سیدامیر طالبیان در گفت‌وگو با خبرنگار شانا، ضمن ارائه گزارشی مبسوط از محورهای اصلی چهارمین همایش مسئولیت‌ اجتماعی صنعت نفت و روند اجرای آن در شهریورماه امسال گفت: بسیاری از شرکت‌های فعال در حوزه نفت‌ و گاز کشور به ارائه گزارش‌هایی مربوط به عملکرد خود در حیطه مسئولیت اجتماعی پرداختند که دستاوردهای این گزارش‌ها حائز اهمیت است.

وی آگاهی‌بخشی و ترویج مسئولیت اجتماعی شرکت، اطلاع‌رسانی، تغییر نگرش و ساماندهی فعالیت‌های CSR و سیاستگذاری، اقدام موثر و گزارش‌دهی پایدار را از جمله محورهای سه دوره همایش مسئولیت اجتماعی صنعت نفت در سال‌های اخیر برشمرد و اظهار کرد: ارزیابی اقدام‌ها، بهبود مستمر و گزارش‌دهی CSR از جمله جهت‌گیری‌های همایش چهارم خواهد بود.

دبیر چهارمین همایش مسئولیت اجتماعی صنعت نفت در ادامه به مجموعه گزارش‌های دریافتی شرکت‌های ذی‌نفع در همایش چهارم اشاره کرد و با بیان اینکه تعداد گزارش‌های دریافتی ۶۰ مورد است، گفت: خوشبختانه شرکت‌های دخیل در مقوله مسئولیت اجتماعی صنعت نفت‌ و گاز کشور اهتمام ویژه‌ای به ارائه گزارش‌های پیرامون این موضوع داشته‌اند و گزارش‌های ارائه‌شده می‌تواند مبنای بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های آینده شرکت‌ها در حوزه مسئولیت اجتماعی باشد.

طالبیان ترغیب شرکت‌های فعال در صنعت نفت برای به‌کارگیری استانداردهای مسئولیت اجتماعی شرکت و تثبیت اقدام‌های مسئولانه در صنعت نفت، فراهم آوردن فرصت‌های تبادل تجربه‌های پژوهشی و اجرایی شرکت‌ها در موضوع مسئولیت اجتماعی شرکت، ارزیابی اقدام‌ها و ارتقای مهارت در شرکت‌های نفتی در عمل به مسئولیت اجتماعی و ارائه گزارش‌های پایداری با کیفیت و کمک به برقراری همکاری و زمینه‌های مشارکت ذی‌نفعان و شرکت‌ها را از اهم اهداف پیشنهادی همایش چهارم مسئولیت اجتماعی صنعت نفت کشور برشمرد.

وی همچنین به بخشنامه ابلاغی وزیر نفت درباره مدیریت و کاهش هزینه‌ها اشاره و اظهار کرد: پیرو بخشنامه وزیر نفت، سعی کردیم با حداقل هزینه و اتکا به امکانات موجود همایش را برگزار کنیم.

دبیر چهارمین همایش مسئولیت اجتماعی صنعت نفت اذعان کرد: این همایش با دوره‌های پیشین تفاوت ویژه‌ای خواهد داشت، زیرا در این همایش سعی شده با انتشار گزارش‌های پایداری از سوی شرکت‌های تابعه وزارت نفت، قدری نگاه تحلیل‌گرانه و در عین حال عملیاتی داشته باشیم.

مسئولیت اجتماعی مهم‌ترین راهبرد توسعه پایدار

مشاور اجتماعی وزیر نفت از مسئولیت اجتماعی به عنوان مفهومی نوین در سطح جهان یاد کرد و آن را مولفه‌ای برای دستیابی به توسعه پایدار دانست و افزود: امروز مسئولیت اجتماعی شرکت در قالب مفهوم توسعه پایدار مورد توجه بوده است و شاخص‌های علمی مرتبط با آن همخوانی بسیاری با شاخص‌های توسعه پایدار دارد.

طالبیان با بیان اینکه امروز دامنه مفهوم مسئولیت اجتماعی در سطح بین‌الملل گسترش یافته، به گونه‌ای که بسیاری از شرکت‌های بزرگ برای تقویت کسب‌وکار خود ناگزیر به توجه این مقوله هستند، گفت: مفهوم توسعه پایدار در مسئولیت اجتماعی آن‌طور که باید در ایران شکل نگرفته و نگاه مدیران شرکت‌ها به این مسئله معطوف به اقدام‌های عام‌المنفعه است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سایه عمل به مسئولیت اجتماعی در مناطق نفتی شکل خواهد گرفت، گفت: بدون تردید صنعت نفت در هر نقطه‌ای که گسترش یافته به‌طور همزمان، توسعه اقتصادی و اجتماعی به همراه داشته است، البته پیامدهایی را در زمینه محیط زیست و جامعه محلی شاهد بودیم که از این منظر سعی کردیم در توسعه مفهوم مسئولیت اجتماعی، این نگاه را در نفت ایجاد کنیم، مردمی که در اطراف این صنعت زندگی می‌کنند، از منافع و ارزش افزوده‌ای که صنعت در آنجا ایجاد کرده است، بتوانند بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: به همین دلیل توصیه ما در شیوه‌نامه‌ها و آیین نامه‌های مرتبط با مسئولیت اجتماعی این بوده که ما تشویق و تبلیغ کردیم که به تقویت اقتصاد محلی کمک کنید.

ضرورت شکل گیری زیرساخت‌های اجتماعی در مناطق نفتی

وی از توانمندسازی و برون‌سپاری به عنوان مصادیق مهم مسئولیت اجتماعی یاد کرد و بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های اجتماعی لازم در مناطق نفتی تاکید کرد و افزود: مدیران و مسئولان ما نسبت به توانمندسازی نیروهای بومی غفلت نکنند. همیشه به این فکر باشند که در طول عمر این پروژه چقدر می‌توان در توسعه آن منطقه موثر بود، بناست در این مناطق، سال‌های سال حضور داشته باشیم و در این زمینه باید همزیستی مسالمت‌آمیز و برابری را تدارک دید. از نظر توسعه اجتماعی هم ما به دنبال توانمندشدن زیرساخت‌های اجتماعی این مناطق هستیم.

مشاور اجتماعی وزیر نفت از توانمندشدن زیرساخت‌های اجتماعی مناطق نفتی به عنوان گامی در مسیر توسعه اجتماعی یاد کرد و گفت: به همین دلیل از چند سال پیش، برگزاری  برنامه کلاس‌های کنکور را در مناطق عمده نفت و گاز اعم از پارس جنوبی و غرب کارون برای دانش آموزان سال آخر تحصیلی آغاز کردیم که نفت با هزینه خود این اقدام را انجام می‌دهد. با این فرض که اینها همان توسعه‌گران اجتماعی آینده این مناطق خواهند بود.

وی تصریح کرد: در گذشته، امکانات تحصیلی مناسبی در اختیار مردم این مناطق نبوده که ما برای جبران این مسئله، اقدام به آموزش فنی حرفه‌ای کردیم و نگاهمان هم این بود که مردم در این مناطق از طرق مختلف توانمند شوند و بتوانند نحوه مشارکت با صنعت نفت را مدیریت کنند.

کد خبر 291572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =