به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، غلامرضا نصیرایی، سرپرست مدیریت امور فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درباره جزئیات این عملیات گفت: با توجه به مشکلات مکانیکی و نشتیهای داخلی شیرآلات تاج چاههای شماره ۱۱ و ۱۴ منطقه عملیاتی سراجه قم، عملیات تعمیر آنها پس از بررسیهای کامل فنی و توجه به رعایت اصول ایمنی حین عملیات سرچاهی/ درون چاهی، انجام شد.
وی افزود: این عملیات بدون استفاده از دکل تعمیراتی و با برنامهریزی و نظارت مهندسی نفت، بهرهگیری از خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران و با همکاری واحد خدمات چاههای منطقه عملیاتی سراجه قم از نیمه دوم فروردین ماه امسال در دستور کار قرار گرفت.
سرپرست مدیریت امور فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تصریح کرد: پس از مهیا شدن شرایط عملیاتی و ارسال تجهیزات مورد نیاز، عملیات در مدت ۲۰ روز تا پایان اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ با موفقیت پایان یافت.
نصیرایی درباره صرفهجویی اقتصادی قابل توجه در این عملیات اظهار کرد: تعمیر دو مجموعه شیرآلات یادشده در مجموع حدود ۴ میلیارد ریال هزینه داشته است، در حالی که با حضور دکل تعمیراتی حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار یورو و ۱۴ میلیارد ریال هزینه بر میداشت، از این رو در مجموع ۱۷۸ میلیارد و ۶۳۶ میلیون ریال صرفهجویی اقتصادی شد.
نصیرایی از آغاز عملیات اجرایی تعمیر و تعویض تاج شماره ۱۲ سراجه که با مشکل نشتی خارجی یکی از شیرآلات تاج چاه روبهروست، خبر داد و تصریح کرد: مشکل نشتی خارجی شیرآلات تاج این چاه در حال بررسی و اقدام است؛ همچنین با توجه به برنامهریزی و درخواست مهندسی نفت برای ساخت دوباره خط لوله گودال سوخت چاه شماره ۱۲ سراجه، این خط از سوی منطقه عملیاتی سراجه احداث و بهزودی عملیات تعمیر و تعویض شیرآلات آن با اولویت ایمنسازی کامل ستون چاه انجام خواهد شد.
بر اساس این گزارش، طرح راهبردی ذخیرهسازی گاز طبیعی در میدان سراجه قم به عنوان نخستین طرح تزریق و برداشت گاز در کشور و سطح کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و منطقه غرب آسیاست؛ فاز دوم طرح ذخیرهسازی و برداشت گاز از این میدان نیز در حال برنامهریزی و اجراست.
نظر شما