سابیتی و ادامه واکنشها: حمله به نفتکش ایرانی همچنان موضوع داغ هفته بود. نصرالله سردشتی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران در نخستین روز هفته (شنبه، ۲۰ مهرماه) اعلام کرد که این نفتکش ۹ تا ۱۰ روز آینده به آبهای ایران میرسد. علی ربیعی، سخنگوی دولت حمله به نفتکش ایرانی در دریای سرخ را اقدامی شرارتبار دانست و علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی هم اعلام کرد که راهزنی دریایی و شرارت در آبراههای بینالمللی که با هدف ناامنسازی رفتوآمد شناورهای تجاری انجام میشود، بدون پاسخ نخواهد ماند. در همین باره رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: هدف قرار گرفتن نفتکش ایرانی سابیتی در دریای سرخ نشان داد که ایجاد امنیت در منطقه باید بر اساس راهبرد و روندی پایدار انجام شود.
دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه هم به حمله پایان هفته گذشته به نفتکش ایرانی واکنش نشان دادند: روحانی عنوان کرد: «اینکه کشوری فکر کند میتواند در منطقه ناامنی ایجاد کند و پاسخی دریافت نکند، اشتباه محض خواهد بود.» و ظریف هم گفت: «براساس اطلاعات دریافتی، حمله به نفتکش ایرانی از سوی یک یا چند دولت انجام شده است.» این نفتکش اوایل هفته آینده به ایران خواهد رسید.
بازار نفت و دیدار بزرگان: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در شرایطی که کشش قیمت نفت به سمت پایین است با رهبران عربستان در این باره مذاکره کرد. همزمان الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که این کشور پیشبینی میکند قیمت نفت به ۵۰ دلار برای هر بشکه برسد و عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان افزایش تمرکز بر ثبات بازار نفت و نه قیمت این کالای راهبردی را خواستار شد.
محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هم این هفته بر این موضع که «این سازمان و متحدانش ثبات بازار نفت را پس از سال ۲۰۲۰ میلادی نیز حفظ میکنند» و «تشدید کاهش تولید نفت، یکی از گزینههایی است که اوپک و متحدانش در نشست خود در ماه دسامبر امسال در نظر میگیرند» تاکید داشته است. برخی منابع اعلام کردند که پایبندی اوپک و متحدانش به توافق کاهش عرضه نفت در ماه سپتامبر امسال بیش از ۲۰۰ درصد بوده است
میدان «ارم» هم آمد: شرکت ملی نفت ایران این هفته از کشف میدان گازی جدیدی در جنوب استان فارس خبر داد؛ ذخیره گاز درجای این میدان که «ارم» نامگذاری شده، ۱۹ تریلیون فوت مکعب (۵۴۰ میلیارد مترمکعب) است که ۱۳ تریلیون فوت مکعب آن قابل برداشت است. خبری که رضا دهقان، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد و گفت: امروز میتوانیم با اطمینان بگوییم که در انجام فعالیتهای اکتشافی به خودکفایی کامل رسیدهایم.
سیدصالح هندی، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران هم که شرکت تحت مدیریتش در همین روز، قرارداد پروژه لرزهنگاری دو بعدی «باشت» و پروژه لرزهنگاری سهبعدی «پانیذ» را با دو شرکت ایرانی امضا کرد، عنوان کرد که میزان تحقق تعهدهای اکتشافی تکلیفی این مدیریت در نیمه نخست برنامه پنجساله اکتشاف کشور در بخشهای نفت و گاز به ترتیب ۱۳۰ و ۱۷۰ درصد بوده است.
مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم این هفته گفت: استفاده از اوراق مختلف و روشهای نوین تامین مالی بهمنظور جذب سرمایه مردمی برای سرعتبخشی به اجرای پروژههای نفت و گاز در دستور کار قرار دارد.
پارس جنوبی و بازگشت سکوی آسیبدیده: بازسازی سکوی حادثه دیده فازهای ۶ تا ۸ پارسجنوبی و آغاز فرآیند برداشت دوباره گاز در این سکو خبری بود که مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس آن را اعلام کرد. مدیر عملیات شرکت نفت و گاز پارس در توضیح تکمیلی این خبر گفت: امیدواریم این سکو تا پایان روز چهارشنبه (۲۴ مهرماه) به ظرفیت تولید روزانه حداکثری یک میلیارد فوتمکعب گاز برسد.
دیگر خبر از پارس جنوبی اینکه، پس از پایان مراحل بارگیری و مهاربندی دو سکوی باقیمانده اصلی و اقماری فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی، این دو عرشه دریایی راهی آبهای خلیج فارس شدند.
دیگر اخبار: تاکید شرکت نفت فلات قاره ایران بر وجود نداشتن هیچگونه نشت نفت یا اثری از لکههای نفتی در خلیج فارس و اطراف جزیره خارک، بازدید گروهی از کارشناسان فراگیر وزارت نفت عراق از تاسیسات تقویت فشار گاز منطقه ۲ انتقال گاز (اصفهان) با هدف آشنایی با توربینهای گازی، امضای قرارداد ساخت واحد الفین پتروشیمی بوشهر بین شرکتهای پتروشیمی بوشهر و مشارکت مهندسی سازه – سازه پاد تهران، واگذاری رسمی بهرهبرداری از میدان آزادگان جنوبی به شرکت نفت و گاز اروندان و بررسی قراردادهای طرح توسعه و بهرهبرداری از میدانهای نفتی آبان، پایدار غرب، سپهر و جفیر در سیزدهمین نشست هیئت عالی نظارت بر منابع نفتی از دیگر اخبار این هفته نفتی بود.
پربازدیدهای شانا: «ارم به جمع میدانهای گازی مستقل کشور افزوده شد»، «سابیتی ۱۰ روز دیگر به ایران میرسد»، «قرارداد ساخت واحد الفین پتروشیمی بوشهر امضا شد»، «قرارداد ۲ پروژه لرزهنگاری با شرکتهای ایرانی امضا شد» و از «رام تا ارم و حکایت ما پسرحاجیها» بیشترین بازدید را به خود اختصاص دادند.
نظر شما